2013 m. rugpjūčio 29 d., ketvirtadienis

Ministrų reitingas. Rugpjūtis

Vasara jau į pabaigą, atostogos ministrams baiginėjasi, taigi - apie jų nuveiktus darbus per paskutines 30 dienų.

1. (11) Dainius Pavalkis.



Buvo aktyvus. Siūlo gelbėti nuo uždarymo kaimo mokyklas (šiemet uždaryta 13 mokyklų), dažniau testuoti mokinius, įvesti modernų mokinio pažymėjimą, pristatė Valstybinę švietimo koncepciją, šių metų sesiją laiko istorine. Dalyvavo ministrų susitikime Briuselyje, susitiko su projekto Moksleiviai - į Vyriausybę dalyviais.

2. (5) Juozas Olekas.  Teigia, kad Baltijos šalių narystė NATO neturėtų rūpėti kaimynams, pastebi santykių su Lenkija gerėjimą. Nepritaria referendumui dėl euro įvedimo. Lankėsi Afganistane, kur Goro provincijos kontrolę perdavė vietiniams, teigė, jog dar įmanoma ten dislokuoti Lietuvos karius ateityje, teigė, kad Lietuvos karių buvimas leido provincijai vystytis, buvo naudingas Lietuvai, bet dabar afganai pajėgūs rūpintis šalimi patys. Susitiko ir su Afganistano pietuose dislokuotomis mūsų pajėgomis.

3. (1) Juozas Bernatonis. Teigė, kad ES turi saugoti savo mokesčių mokėtojų pinigus, susitiko su JAV ambasadore. Susitiko su Moksleiviai - į Vyriausybę dalyviais. Teigė, kad rugpjūčio 23-ioji neturi būti pamiršta, pateikė pasiūlymus dėl korupcijos mažinimo, pakeitė Civilinio proceso kodekso priežiūros komiteto narius.

4. (6) Evaldas Gustas. Taikiai nutraukė bendradarbiavimą su IBM, teigė, kad sąlygos verslui Lietuvoje gerėja, bet investuotojus atbaido silpna makroekonominė aplinka ir dideli mokesčiai verslui. Susitiko su Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacijos vadovu. Paviešinta turto deklaracija parodė, kad turi skolų, bet gana turtingą žmoną. :)

5. (14) Vytenis Andriukaitis. Siekia drausti prekiauti alkoholiu prie savo ministerijos, sukritikavo Komskį, užsimojusį steigti Savižudybių prevencijos komisiją Seime, nori apsaugoti gyventojus nuo šarlatanų, nori valstybės lėšomis finansuoti dirbtinį apvaisinimą. Dėl siūlomų reformų buvo užtartas Egidijaus Kūrio. Aktyviai reiškiasi mūsų diplomatų skandale.

6. (4) Jaroslavas Neverovičius. Teigia, kad baigė derybas su Gazprom ir kainos turėtų tapti racionalesnės. Teigia, kad tam tikromis sąlygomis Lietuva galėtų likti branduolinė valstybė. Paneigė informaciją, kad jo viešų ir privačių interesų deklaracija neprieinama.

7. (9) Rimantas Sinkevičius. Teigia, kad per Lietuvą galėtų keliauti daugiau NATO krovinių. Teigia, kad verslas turėtų prisidėti prie specialistų ruošimo. Siūlo steigti įmonę konteineriniams kroviniams. Siūlo modernizuoti geležinkelių atkarpą tarp Vilniaus ir Kauno. Susitiko su kazachų geležinkeliečių šefais, Moksleiviai - į Vyriausybę dalyviais, dalyvavo krepšinio šventėje Jonavoje. 

8. (2) Valentinas Mazuronis. Teigia, kad aplinkosaugininkai neišvengs nuobaudų, jei žalos gamtą. Kritikuoja Baltarusijos poziciją dėl Astravo elektrinės. Teigia, kad renovacija vyksta sėkmingai. Rūpinsis sąvartynų padėtimi. Teigia, kad su Gazprom ir Hitachi reikia elgtis solidžiai. Reikalauja policijos šefų pasitraukimo.

9. (3) Algimanta Pabedinskienė. Teigia, jog būtina siekti, kad paramą gautų tik tie, kuriems jos iš tikrųjų reikia. Atnaujino lengvatas tremtiniams. Ministrę sukompromitavo tai, kad jos dabar jau buvusi viceministrė Bajorienė supainiojo viešus ir privačius interesus ankstesnėje savo darbovietėje.

10. (13) Rimantas Šadžius. Paskelbė atlyginimų ir pensijų atstatymo grafikus, tačiau biudžetininkų algos iki buvusio lygio pakeltos nebus. Su lenkų ambasadoriumi aptarė Lietuvos planus įsivesti eurą. Teigia, kad be jo žinios nebus pertvarkyta Europos socialinio fondo agentūra. Pasiūlė prieštaringą dalyką - didinti dovanų, kurias valdininkai gali pasilikti sau, vertę.

11. (7) Šarūnas Birutis. Liūdi, kad švedų verslas Lietuvoje geriau žinomas už jų kultūrą (po susitikimo su jų ministre nuliūdo). Paaiškėjo, kad abu su žmona žiauriai prasiskolinę. Na, o neatsargiausias dalykas buvo leptelėti apie bibliotekų optimizavimą - visuomeninkai iš karto sujudo.

12. (8) Vigilijus Jukna. Buvo susitikęs su žemdirbių savivaldos atstovais. Nori skųsti Europos komisijos sprendimą dėl išmokų žemdirbiams. Konservatoriai kritikavo Nacionalinę mokėjimo agentūrą, pavaldžią ministrui. O įspūdingiausia yra tai, kad kolegoms aprodė Uspaskichio konservų fabriką.

13. (10) Linas Linkevičius. Visiškai pametė iš rankų valdžią diplomatų pokalbių paviešinimo skandale. Teigė, kad tai yra provokacija. tačiau siūlo abu ambasadorius atšaukti. Teigė, kad Lietuva DAR nepribrendus daugiau LGBT teisių suteikimui. Teigė, kad pirmininkavimo pradžia sėkminga, nors ir intensyvesnė, negu buvo tikėtasi.

14. (12) Dailis Barakauskas. Stojo ginti Petro Gražulio dėl policijos veiksmų garsiajame parade. Pavedė atlikti tarnybinį patikrinimą dėl Biržų policijos veiksmų ir kodėl Regitrai teko pristabdyti vairuotojų pažymėjimų teikimą. Galvoja apie generalinio policijos inspektoriaus pareigybės kūrimą. Išvengė etikos sargų tyrimo dėl Gražulio užtarimo. Negali pilnavertiškai dirbti, dėl stuburo problemų daug laiko leidžia Santariškėse. Dėl gėjų eitynių ir skandalų dėl policijos neveiklumo kyla nepasitenkinimas ministro darbo netgi jo partijoje.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą