2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

Bundeslygos prognozės

Jau artėjantį savaitgalį startuoja Bundeslyga. Šiandien - prognozės ir prognozuojamo geriausiųjų dešimtuko pristatymas.



1. Bayern. Vasara Bayern nebuvo tokia rami, kokios dažnai būdingos toms komandoms, kurios naują sezoną pasitinka po tobulų sezonų. Tačiau jau seniai buvo aišku, kad Heynckes komandoje neliks, gana seniai buvo ir žinoma, kad vietoje jo dirbs Guardiola (foto). Tai svarbiausias pasikeitimas. Ir nors kol kas Bayern dar nepanašus į komandą, kuri gali pakartoti praėjusio sezono triumfą, bet Guardiola bent jau parodė, kad savo aiškią viziją turi. Svarbiausi naujokai turėtų būti Gotze ir Thiago, Išvyko Gomez, kuris buvo nenusiteikęs dar sezoną praleisti ant suolo ir Tymoshchuk, kuris komandai jau tikrai nebebuvo reikalingas. Petersen Miuncheno fanai nepasiges, o Can turės galimybę grįžti. Yra gandų dėl dar kelių žaidėjų galimo išvykimo, bet tai turbūt nebus tie, kurie komandai itin svarbūs - ir taip saugų linijoje žaidėjų yra per daug.

2. Borussia. Pagrindinė gera naujiena - išpardavimas neįvyko. Iš lyderių, Dortmundą paliko tik Gotze, nors vasaros pradžioje atrodė neišvengiama, kad išvyks Lewandowski, buvo daug gandų dėl Gundogan ateities. Tačiau Borussia netgi sustiprėjo - atvyko Mkhitaryan, Aubameyang ir Papastathopoulos. Dar išvyko Santana ir Leitner bei krūva vidutiniokų. Super Taurės rungtynės įrodė, kad Borussia pajėgi kautis dėl aukso.

3. Schalke. Permainos klube - nedidelės. Atvyko Santana, Szalai, Clemens ir keli jauni talentingi vyrukai suolo galui užimti. Į Lioną grįžta Bastos, į Barseloną (bent trumpam) Affelay, pasibaigė Maricos sutartis, keli žaidėjai parduoti klubams, kuriems buvo išnuomoti. Kol kas nėra aiški Papadopoulos ateitis - juo domisi Liverpool, tačiau panašu, kad Schalke išliks konkurencinga ir dalyvaus kovoje dėl aukso.

4. Bayer. Vasara tikrai nebuvo tokia gera, kaip norėjosi Bayer fanams - išvyko Carvajal ir Schurrle. Rimtais naujokais galima laikyti tik Can ir Son-Heung Min, galbūt dar patyrusį GK Palop. Nuostolių buvo ir daugiau - į Turkiją išvyko Kadlec, būrys nedidelį vaidmenį vaidinusių žaidėjų parduoti už nedideles sumas. Išvyko ir Rensing, senais laikais trumpai buvęs pagrindiniu Bayern vartininku. Nepaisant to, kad komanda susilpnėjo, ji turi visus šansus kabintis į vietas Europoje.

5. Mgladbach. Vasara gana rami - išvyko Camagro, Cigerci ir krūva vidutiniokų, svarbiausias pirkinys - puolėjas Kruse. Ryškiausios asmenybės kitą sezoną turėtų būti ter Stegen, Luuk de Jong, Dominguez, Arango ir Xhaka. Komanda pretenduoja į 4-8 vietas.

6. Stuttgart. Vasara Štutgarte praėjo ramiai - atvyko Sararer, Abdellaoue, Leitner, Sakai,  į MU turėjo grįžti Macheda, išvyko garsus japonas Okazaki. Daugiau rimtesnių nuostolių nėra, todėl komanda turėtų kovoti dėl vietų pirmo Bundeslygos dešimtuko viduryje.

7. Wolfsburg. Jau tradicinė vasara Wolfsburge - pasikeitimų daug. Išvyko labai daug žaidėjų, iš jų geriau žinomi Kjaer, Pogatetz ir Pilar. Atvyko dar daugiau, bet į svarbesnius vaidmenis komandoje gali pretenduoti tik keli - Perišič, Caligiuri, Cigerci ir Timm Klose. Kiti garsesni šio sezono Wolfsburg žaidėjai yra Benaglio, Diego, Olič, Hasebe, Naldo ir Polak. Komanda turėtų kovoti dėl 5-10 vietų.

8. Hannover. Didelių pasikeitimų sudėtyje nėra - atvyko Sane, Bittencourt, Prib. Išvyko Pinto ir Abdellaoue. Jeigu šios pavardės nesako nieko, nesakys ir likusios. Garsiausi žaidėjai šio sezono sudėtyje yra Zieler, Haggui, Cherundolo, Huszti. Komanda pretenduoja į vietą turnyro lentelės viduryje.

9. Mainz. Išvyko Szalai, Zabavnik, Ivanschitz. Atvyko Joo-Ho Park, Okazaki, Schahin, Geis ir krūva dar mažiau girdėtų pavardžių. Garsiausieji sudėtyje - Pospech, Zimling, Rukavytsya. Turėtų užimti vietą lentelės viduryje.

10. Eintracht Frankfurt. Po itin sėkmingo sezono klubas sustiprėjo. Pavyko išsaugoti visus lyderius, komandą papildė Flum, Joselu, Russ, Rosenthal. Nors šios pavardės turbūt daug kam sako mažai, tokio lygio klubui tai rimtas papildymas. Sunku tikėtis, kad pernykštė sėkmė būtų pakartota, bet dešimtuke Eintracht būti turėtų.

11. Werder

12. Freiburg

13. Hoffenheim

14. Nurnberg

15. Hamburg

16. Hertha

17. Augsburg

18. Eintracht Braunschweig

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą