2013 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

Ligue1 prognozės

Šiandien apie Ligue1. Turbūt labiausiai jus nustebins mano pesimizmas Monaco atžvilgiu, tačiau laikausi sąmokslo teorijos, kad Falcao ne šiaip sau turi kontrakte sąlygą per pirmą sezoną palikti Monaco, Ranieri mano giliu įsitikinimu yra itin prastas pasirinkimas trenerio poste ambicingai komandai, likę žaidėjai yra arba gęstančios žvaigždės, arba pervertinti vidutiniokai, arba labai talentingas, bet tik Ligue2 ragavęs jaunimas. Nors tikėtina, kad sezono gale ši prognozė bus toli nuo realybės, bet lieku prie savo vizijos. Prognozės tokios:



1. PSG. Vasarą PSG neišvengė dalykų, kurie nutiko kone visiems Europos superklubams - garsių puolėjų medžioklės ir trenerio keitimo. Ancelotti išvyko į Real, jį pakeitė Blanc (foto)  - turbūt šiuo metu geriausias Prancūzijos treneris. Komandą papildė megažvaigždė - Cavani, taip pat talentingasis Marquinhos bei Digne. Išvyko Tiene, Lugano, Gameiro bei dar keli vyrukai, neradę vietos šiame tikrai galingame klube. Nors trenerio keitimas PSG susilpnino, tačiau nepanašu, kad šį sezoną Ligue1 yra klubų, kurie galėtų mesti labai rimtą iššūkį.

2. Lyon. Komanda susilpnėjo. Išvyko perspektyvieji Lovren, Martial, ilgą laiką svarbius vaidmenis vaidinę Lisandro Lopez ir Bastos. Atvyko Miguel Lopes, Bedimo ir Danic. Tačiau vertinant bendrą prancūzišką kontekstą, Lyon išlieka vienu iš stipriausių klubų ir medalius iškovoti turėtų.

3. Lille. Permainų klube visai nemažai. Pagrindinė - Girard, trenerio, kuris su Montpelier tapo Prancūzijos čempionu atvykimas ir Garcia išvykimas į Romą. Išvyko Payet, Chedjo, Digne taip pat ir legendinis Pedretti, jau nevaidinęs svarbaus vaidmens klube. Svarbiausias pirkinys - kažkada kone perspektyviausiu vidurio gynėju Europoje laikytas Kjaer, taip pat atvyko Thauvin, Meite ir gana gerai Europoje žinomas GK Enyama, kuris jau Lille priklauso senokai. Taigi, nors nepavyko išvengti nuostolių, bet Girard turi visus šansus komandą sugrąžinti į Čempionų lygą.

4. ASSE. Legendinis prancūzų klubas vasarą turėjo atsisveikinti su savo lyderiu - į Dortmundą išvyko Aubameyang. Tačiau pinigėliai, kuriuos gavo už jį, išleisti protingai - atvyko Baysse, Corgnet, Tabanou - trijulė žibėjusi Ligue1 vidutiniokuose. Iš Wolfsburg pasiskolintas saugas Sissoko irgi gali nustebinti. ASSE yra pasiruošę vėl nustebinti Europą ir pretenduoja į 3-6 vietas. Garsiausi klubo žaidėjai - vartininkas Ruffier, Brandao, Perrin, Nicolita ir Clerc.

5. Marseille. OM rimtų nuostolių išvengė, o pirkiniai Ligue1 mąstais neblogi - Payet, Mendy, Imbula, Khalifa. Svarbiausia gera naujiena yra ta, kad tie, kurie labiausiai domina stiprius klubus - Valbuena, broliai Ayew, Gignac, Amalfitano, Mandanda klube liko. Praėjęs sezonas buvo puikus rezultatų, tačiau slogus žaidimo prasme. Jeigu naujokai nežibės, OM gali likti be Čempionų lygos.

6. Bordeaux. Vasara rami - vienintelis rimtas pirkinys yra Orban. talentingas gynėjas, pirmą kartą žaisiantis Europoje. Išvyko Tremoulinas ir Modeste, todėl komanda susilpnėjo. Visgi, esamų resursų turėti užtekti kaunantis dėl vietų Europoje. Garsiausi žaidėjai - Plašil, Obraniak, Carrasso, Faubert ir Planus.

7. Montpellier. Pasikeitė treneris - Girar išvyko į Lille, atvyko Jean Fernandez. Išvyko trys labai svarbūs lyderiai - Belhanda, Estrada ir Bedimo, bei gana garsus nigerietis Utaka. Pirkiniai kuklūs - Tiene ir Montano svarbiausieji iš jų. Laukia sunkus sezonas, tačiau klubas turėtų išlikti pirmame dešimtuke. Garsiausi žaidėjai - Camara, Hilton ir Congre.

8. Nice. Nors Puel auklėtiniai sužaidė sensacingą sezoną, bet sugebėjo išvengti išpardavimo ir neprarado nei vieno reikšmingo žaidėjo. Komanda sustiprėjo įsigijusi Eysseric ir Mendy. Garsiausi žaidėjai - Cvitanich, Kolodziejcak ir Pied. Nors komanda sustiprėjo, visgi nedaug šansų, jog sugebės būti taip aukštai, kaip pernai.

9. Toulouse. Išvyko Tabanou, atvyko Trejo ir Spajič. Tokios pagrindinės naujienos Tulūzoje. Deja, kol kas tokios. Jeigu išvyks Capoue, tada komandos laukia sunkūs laikai. Būtent jis ir Zebina yra garsiausieji Tulūzos kariai.

10. Rennes. Pagrindinė geroji naujiena - Montanier, kuris su Sociedad iškopė į Čempionų lygą stoja prie Rennes vairo. Naujienų būtų ir blogesnių - išvyko Brahimi, Montano ir Mavinga. Tačiau atvyko Nelson Oliveira, pretenduojantis tapti atakų lyderiu, Makoun, Armand. Kiti garsūs žaidėjai - Pitroipa, Erdinč, Alessandrini. Šios pajėgos gali nustebinti ir padėti vėl prasimušti į Europą.

11. Monaco

12. Lorient

13. Valenciennes

14. Evian

15. Nantes

16. Bastia

17. Sochaux

18. Ajaccio

19. Reims

20. Guingamp

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą