2013 m. rugpjūčio 13 d., antradienis

EPL prognozės

Ciklas tęsiasi - šiandien EPL prognozės ir pirmo dešimtuko pristatymas.



1. Man. United

Kokio pajėgumo šį sezoną bus MU, prognozuoti sunku. Svarbiausias tarpsezonio įvykis - SAF eros pabaiga ir Moyes (foto) atvykimas. Moyes iki šiol dirbęs tik su stipriais vidutiniokais ir nors yra pasiekęs puikių rezultatų, viena yra dirbti su vidutiniokais, kita su vienu garsiausių pasaulio klubų. Priešsezonio draugiškos rungtynės verčia sirgalius nerimauti, kaip ir labai pasyvus transferų langas - atvyko tik Zaha ir Varela. Tačiau užkulisiuose minimi tie, kurie kartu su Moyes išaugo Everton aprangą - Fellaini, kartais ir Baines. Jeigu klubą papildytų Fellaini, jau vien to užtektų, kad silpnų vietų turinti saugų linija sustiprėtų. Kol kas pagrindinis klausimas lieka Rooney ateitis - nors jis jau nebėra toks gyvybiškai svarbus klubui, jo netektis būtų didelis nuostolis. Visgi, kai visi EPL favoritai pakeitė trenerius, MU yra ne vieninteliai, kurie šiuo metu turi problemų. MU turi visas galimybes jas išspręsti ir triumfuoti.

2. Man. City

Revoliucija įvyko ir MC. Mancini pelnytai buvo išspirtas lauk ir į jo vietą atvyko vienas labiausiai neįvertintų trenerių šių laikų futbole - Pellegrini. Klubą paliko keli žaidėjai, kurie buvo tapę kone klubo simboliais - Kolo Toure, Tevez, su jais ir Maicon, bet kokias sąsajas su klubu nutraukė Bridge ir Santa Cruz. Atvyko žvaigždės - Jovetič, Fernardinho, Navas ir kol kas įspūdingai žaidžiantis Negredo. Klubas sustiprėjo, gana stipriai pasikeitė žaidimo filosofija, tačiau pirmieji rezultatai kelia daug nerimo. Visgi, sunku įsivaizduoti, kad MC galėtų finišuoti be medalių. 

3. Chelsea.

Kad vasara Chelsea bus labai įdomi, buvo aišku seniai. Benitez žinojo, kad po sezono baigs dirbti laikinuoju treneriu ir į jo vietą atvyks naujas treneris. Įvyko to, ko turbūt Chelsea sirgaliai laukė labiausiai - grįžo Ypatingasis, Mourinho. Transferų vasara kol kas labiausiai išsiskiria bandymais prisivilioti Rooney, kuriuos MU kol kas sėkmingai boikotuoja. Tačiau net ir be Rooney, Chelsea sėkmingai atsinaujino - atkeliavo Schurrle, van Ginkel ir dar pora mažai kam girdėtų jaunuolių bei veteranas vartininkas Schwarzer. Karjerą baigė viena iš klubo legendų - Paulo Ferreira, išvyko Malouda, Banayoun, Turnbull, Bruma ir krūva neatsiskleidusio jaunimo. Laukia įdomus sezonas, komanda gali siekti aukščiausių tikslų ir neturėtų likti be medalių.

4. Arsenal. Vasara  buvo tiek tradicinė, tiek nelabai. Eilinį kartą visi sirgaliai yra šventai įsitikinę, kad klubui reikia pastiprinimo ir eilinį kartą Wenger elgiasi pasyviai biržoje. Atvyko Sanogo, eilinis nežinia iš kur Wenger surastas talentingas jaunuolis. Vilčių teikia ir tai, kad Arsenal rimtai kovoja dėl Suarez, nes praleisti dar vieną sezoną su Giroud kaip pagrindiniu puolėjų, būtų tragedija. Tačiau šiemet neišvyko nei vienas iš klubų lyderių. Išvyko tik tie, kurie neverti ginti Arsenal spalvų - Denilson, Arshavin, Mannone. Squillaci, Santos, Gervinho ir Chamakh. Tai nuteikia optimistiškai, nes kasmet Arsenal išmesdavo galybę pinigų algoms tų, kurie klubui realios naudos neatnešė. Balasto šiek tiek dar liko, tačiau vertinant bendrai, apsivalymas yra rimtas žingsnis į priekį. Tačiau jeigu neatvyks Suarez, laukia eilinis sezonas iš visų jėgų kapojantis dėl patekimo į Čempionų lygą.

5. Spurs. Spurs stovykloje buvo eilinė sunki vasara, bandant išsaugoti paskutinį ir svarbiausią lyderio Modrič, van der Vaart ir Bale narį - Bale, už kurį Real ruošiasi mokėti rekordinę sumą. Aišku, kyla klausimas, ar neapsimoka ta neįtikėtiną sumą paimti ir nepastiprinti sudėties 4-5 aukšto lygio žaidėjais, tačiau kito tokio kaip Bale, Spurs neturi. Naujokai solidūs - svarbiausieji iš jų Paulinho ir Soldado sustiprino silpniausias komandos grandis, Chadli taip pat turėtų būti itin naudingas. Klubą paliko Gallas, Bentley, Caulker ir vienintelis žaidėjas, kurio išvykimą galima laikyti nuostoliu - Dempsey. Taigi, Spurs sezonas priklausys nuo to, ar liks Bale. Sunku pasakyti, kuriuo atveju jie sugebėtų surinkti stipresnę komandą, tačiau aišku viena, kad klubas turi apsispręsti kuo greičiau, nes pardavus žaidėją rugpjūčio pabaigoje, racionaliai apsipirkti nebebus įmanoma.

6. Liverpool. Pagrindiniai vasaros įvykiai Liverpulyje buvo du - Reinos išsiuntimas į Neapolį ir Mignolet tapimas pagrindiniu vartininku, bei Suarez noras išvykti į Arsenal. Dėl pirmo įvykio viskas aišku, klubas negražiai pasielgė su savo legenda, kuris neturėjo labai didelio noro vykti į Napoli, antroji istorija žymiai miglotesnė ir dar nepasibaigusi. Lengva suprasti Liverpool vadovus - rinkoje tiesiog nėra tokio lygio puolėjų, Diego Costa, kuris buvo laikomas galimu Suarez įpėdiniu yra gerokai žemesnio lygio žaidėjas. Aišku, Liverpool gerai žaidžia ir be Suarez, tačiau trūksta geresnio progų išnaudojimo. Draugiškose rungtynėse tai nėra tokia didelė problema, nes jie nelemia nieko, bet oficialiuose mačuose bajoriškai švaistyti progas negalima. Vasarą Liverpool pasidarbavo neblogai -a atvyko Luis Alberto, Aspas, Kolo Toure ir jau minėtas Mignolet. Karjerą baigė klubo legenda Carragher, išvyko Carrol, Shelvey ir Spearing. Visgi, grandžių kurias dar reikia stiprinti apstu, o per paskutinį mėnesį nei vienas iš galybės gandų netapo realybe. Visgi, akivaizdu, kad Rodgers kariai bus komanda turinti savo veidą ir galinti pasiekti labai daug.

7. Everton. Everton pasibaigė ilgai trukusi Moyes era ir vietoje jo dirbs gerai salyne vertinamas ir nepaprastai perspektyvus Martinez. Situacija klube išliko panaši kaip visada - transferų biudžetas labai ribotas, todėl sėkmė priklauso nuo to, ar pavyksta išsaugoti lyderius. Kol kas nei Fellaini, nei Baines iš Liverpulio neiškeliavo, o Martinez nupirko keletą žaidėjų, kurie stipriai palengvins klubo perėjimą prie jo propaguojamo žaidimo stiliaus - Kone, Alcazar, Robles, išsinuomavo talentingąjį Deulofeu. Karjerą baigė Phille Neville, išvyko Hitzlsperger, Mucha ir dar keli svarbaus vaidmens neturėję vyrukai. Jeigu lyderiai liks, o komanda greitai pradės žaisti Martinez futbolą, laukia geras sezonas.

8. Swansea. Po geriausio klubo istorijoje sezono, Laudrup diriguojama Swansea labai sustiprėjo. Atvyko dar krūva žaidėjų galinčių žaisti Laudrup propaguojamą atakuojantį futbolą - Canas, Amat, Pozuelo, Shelvey ir Bony. Pavyko pratęsti Guzman nuomą. Klubo nepaliko nei vienas iš jo lyderių, kaip dažnai nutinka po sėkmingų sezonų. Swansea palankiai susiklosčius aplinkybėms netgi turi galimybę kovoti dėl vietos Čempionų lygoje.

9. WBA. Vasara WBA buvo rami. Vieno perspektyviausių britų trenerių Clark kariauna pasistiprino Anelka ir Lugano, kuris pretenduoja tapti vienų geriausių EPL naujokų. Tarp išvykusiųjų - vos kelios garsesnės pavardės, tačiau nei Jara, nei Gera jau nebebuvo klubo lyderiai. WBA turėtų kautis dėl vietų Europoje.

10. Fulham. Pagrindinis pasikeitimas - naujas savininkas ir naujas veidas tarp virpstų - Schwarzer pakeitė Stekelenburg, neradęs vietos Romoje. Taip pat atvyko Riether, Amorebieta, Derek Boateng, išsinuomotas Taarabt. Išvyko Mahamadou Diarra, Petrič ir būrelis statistų. Klubas tikrai sustiprėjo ir turėtų sezoną užbaigti pirmame dešimtuke.

11. Newcastle

12. West Ham

13. Sunderland

14. Stoke

15. Norwich

16. Southampton

17. Aston Villa

18. Cardiff

19. Crystal Palace

20. Hull

Geltonsnapis Facebook'e


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą