2013 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Serie A prognozės

Atėjo laikas pristatyti paskutinę didžiąją lygą - Serie A. Prognozės tokios:



1. Juventus. (foto - Conte) Vasara Turine buvo gana rami, bet komanda žengė nemažą žingsnį į priekį. Iki šio sezono Juventus nuo kitų superklubų pirmiausiai skyrėsi silpnoka puolėjų linija. Dabar situacija pasikeitė, nes dvi žvaigždės apsivilko Juves marškinėlius - Llorente ir Tevez. Atvyko talentingasis Ogbonna, sustiprinęs gynybą. Išvyko Giaccherini, su kuriuo dauguma futbolo sirgalių susipažino tik per Konfederacijų taurę. Juodadarbis, tačiau labai ribotas žaidėjas nebuvo būtinas žaidėjas. Galutinai nusikratyta ir Melo. Kariauna galingiausia Apeninuose, jau ne vieną sezoną žaidžia kartu, todėl titulas turėtų būti jų rankose. Nors draugiški mačai nebuvo sėkmingi, tačiau Supertaurės finalas parodė Juventus galią.

2. Milan. Permainų ACM stovykloje daug, bet dauguma transferų - jaunimėlis, kuris buvo pirktas arba parduotas ir dar ilgai apie juos nebus girdima. Svarbiausia tarpsezonio permaina galėjo būti Allegri išvykimas - apie jo santykius su Berlusconi būta daug kalbų, kalbėta, jog treneriu taps Seedorf. Visgi, Allegri liko Milane. Atvyko Zapata, Poli, Vergara, Silvestre, Constant. Išvyko Bojan, Yepes, Ambrosini, Flamini, Taiwo. Nors naujokai labai iš koto neverčia, bet po sėkmingos sezono pabaigos svarbiau buvo, kad liktų tie, kurie tada griežė pirmais smuikais. O išvyko tik tie, kurie Milan nesustabdė.

3. Napoli. Kai prieš du sezonus Napoli žaidė Čempionų lygoje, išsiskyrė neįtikėtinai gražiu žaidimu. Dabartinė komanda turi potencialo išsiskirti ne tik grožiu, bet ir pergalėmis, nes dabar tuometiniam Napoli buvęs beveik ranka pasiekiamas ketvirtfinalis būtų nebe staigmena, o logiška sezono pabaiga. Visgi, klaustukų yra, nes pasibaigė ne viena era. Pirmiausiai išvyko Mazzarri - treneris, kuris ir sukūrė Napoli veidą. Išvyko ne kaip didvyris, bet kaip žmogus, kurio nuopelnų didžioji Italijos žiniasklaidos dalis nebuvo linkusi pripažinti ir traktavo kaip sėkmingą nevykėlį. Išvyko Cavani - kaip žvaigždė, dėl kurio pešasi didieji Europos klubai. Ir de Sanctis, kuris tikrai nenusipelnė viso to purvo, kurio gavo prieš išvykdamas. Išvyko ir dar keli ne tokie svarbūs žmonės, garsiausias iš jų, Campagnaro į Inter, paskui trenerį. Naujokai įspūdingi - vartininkai Cabral ir Reina, Higuain, Armero, Albiol, Mertens, Callejon. Ir Donas Rafa - Benitez, vienas iš prieštaringiausiai vertinamų trenerių (nepabijosiu) pasaulio istorijoje. Taigi, gvardija puiki, generolas įtikėjęs tuo, kad yra iš esmės geriausias pasaulyje ir klausimų daugiau nei atsakymų.

4. Udinese. Dar viena komanda, kurios stiliaus nesupainiosi su niekuo. Guidolin kariauna žaidžia savitą neblogą futbolą ir neretai patiekia Europai talentų porcijas. Ši vasara nebuvo išimtis. Išvyko Benatia, Armero, Cuadrado, Cassetti, pilnai parduotas Candreva. Dauguma naujokų - menkai žinomas jaunimas - Kelava, Mlinar, Jadson, Widmar, Bubnijč, Coeff, Verre, Lopez. Tik ėtina, kad sezono pradžia bus sunki - naujokų daug, reiks laiko. Tačiau neabejoju, jog sezono pabaigoje Europos sirgaliai mokysis naujas pavardes, o Udinese bus penketuke.

5. Roma. Romos savininkams pabodo abejotinos klasės treneriai ir blankus vidutiniokų žaidimas. Tokią išvadą galima padaryti iš to, kokie veiksmai priimti vasarą. Treneriu tapo Rudi Garcia, kuris sukūrė tai, ką vadiname dabartiniu Lille. Išvyko Stekelenburg, žmogus, kuris turėjo tapti nr.1 vartuose ilgiems metams, tačiau nuvylė komandą. Su juo išvyko ir Marquinhos (PSG suma tiesiog nepadori), Tachtsidis, Brighi, Osvaldo, karjerą baigė Perrotta. Naujokų klasė aukštesnė - Maicon, Gervinho, de Sanctis, Benatia, Strootman yra dabarties praeities arba ateities žvaigždės, Destro, Caprari, Piscitella, Jedvaj - talentingi vyrukai. Pakankamai medžiagos, kad Roma kovotų dėl medalių, o Garcia sukurtų dar vieną įsimintiną komandą.

6. Lazio. Po ne itin sėkmingo sezono daug permainų klube nėra. Treneris Petkovič liko savo poste. Atvyko Biglia, Perea, Felipe Anderson, pilnai išpirktas Candreva. Išvyko Diakite ir Zarate + krūva niekam nereikalingų suolo šildytojų. Tasiau balasto dar liko nemažai. Garsiausi žaidėjai - Klose, Hernanes, Ederson, Alvaro Gonzalez, Lulič, Marchetti, Ledesma ir Candreva, lietuviams - Stankevičius. Visgi, įdomiausia bus stebėti kylančią žvaigždę Onazi. Lazio gali užimti 4-9 vietas.

7. Fiorentina. Vasara buvo įdomi - klubas neteko Jovetič, Cerci, Felipe ir Seferovič, iš jų pirmas ir paskutinis daug žadantys, tačiau klubo sirgaliai tikisi puikaus sezono. Pagrindo yra - Montella po nesėkmių Romoje čia įsitvirtino kaip talentingas ir geras strategas, atvyko Mario Gomez, Joaquin, Cuardado, Ambrosini ir ne ką mažiau už Jovetič potencialo turintis Iličič, nors jo progresas ir lėtokas. Įdomūs naujokai ir Bakič, Yakovenko bei Marcos Alonso. Sudėtis galinga ir galinti nemažai nuveikti, visgi konkurencija bus labai didelė. Gali užimti 3-8 vietas.

8. Inter. Sunku patikėti, kad tai tas pats klubas, kuris gana neseniai triumfavo Čempionų lygoje. Šios vasaros įvykiai labiau primena vidutiniokų elgesį. Treneriu tapo Mazzarri - puikus strategas, geras pasirinkimas persitvarkyti siekiančiam klubui, pakeitęs Stramaccioni. Visgi, daugiau permainų į gerą pusė nedaug. Išvyko Donati, Cardilora, Romano - ne žvaigždės ir ne itin svarbūs veikėjai. Tačiau naujokai irgi neįkvepiantys - Mundingayi, Silvestre, Capello, Belfodil, Campagnaro, Icardi, Rolando, Laxalt ir būrelis jaunimo antrai komandai. Garsiausi žaidėjai - Handanovič, Zanetti, Guarin, Camabiasso, Milto, Walter Samuel, Chivu ir Nagatomo. Kokius klubus tokios pavardės gali gąsdinti - spręskite patys.

9. Parma. Vasara transferų buvo daug - galybė žaidėjų išvyko, galybė atvyko, tačiau dauguma jų tebuvo perpardavinėjimo ar jaunimo komandos stiprinimo produktai. Išvyko Pelle, Belfodil, atvyko Parolo, Stillo, Petkovič, Jankovič, Prestia ir kol kas dar komandos sąrašuose esantis Danilevičius. Komandos sudėtis išliko panašaus lygio, todėl klubas turėtų likti pirmame dešimtuke. Garsiausi žaidėjai - Ninis, Amauri, Cassano, Biabiany, Pedro Mendes, Rosi ir Marchionni. 

10. Catania. Vasara buvo gana rami - yra tik vienas rimtas nuostolis, į Ukrainą išvyko Gomez. Dar išvyko Maccarone, Rapisarde bei dar keli žaidėjai. Atvyko Gyomber, Freire, Monzon ir Peruzzi. Laukia sunkus sezonas, tačiau klubas pajėgus būti pirmame dešimtuke.

11. Bologna

12. Atalanta

13. Sampdoria

14. Cagliari

15. Chievo

16. Genoa

17. Torino

18. Hellas

19. Sassoulo

20. Livorno

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą