2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Paskutinio Čempionų lygos atrankos etapo prognozės

Prognozės tokios:



Shakhter - Celtic

Lietuvai geriau būtų kazachų pergalė - turėtume savąjį Gediminą Vičių, komandos, kuri žaidžia Čempionų lygoje sudėtyje. Futbolui geriau, kad ten būtų Celtic, sunku įsivaizduoti kazachus rimtai kovojančius nors dėl trečios vietos grupėje. Škotai labiau patyrę, turi geresnę sudėtį, namų pranašumą. Kazachų koziriu gali būti tik tai, kad jų sezonas jau gerokai įsibėgėjęs. Tačiau netikiu, kad jie pateks į grupių turnyrą.

Zenit - Pacos de Ferreira

Lisabonos Sporting nuosmukis lemia, kad šansų pakovoti dėl Čempionų lygos gali gauti kone kiekvienas stiprus portugalų vidutiniokas. Pacos de Ferreira gali guostis tik lengvesniu už Zenit tvarkaraščiu ir tai turbūt viskas. Portugalai sezoną pasitinka kol kas būdami labai kuklios formos, sudėtis nė iš tolo neprilygsta rusų kariaunai, Zenit turi namų pranašumą. Todėl jie turėtų žengti toliau.

Viktoria Pilzen - Maribor

Socialistinė Platini politika leidžia šiame atrankos etape santykius aiškintis silpniems klubams. Nei Viktoria, nei Maribor (foto - Mendy)  didelių šansų nuversti kalnus Čempionų lygoje neturi. Viktoria ten jau žaidė, stebuklų nebuvo. Ta patirtis ir nuostabi forma leidžia jiems tikėtis pergalės. Tačiau Maribor turi savo kozirių, pavyzdžiui aikštės pranašumą, sudėtys abiejų klubų panašios. Kai kalbama apie tokio lygio klubus, norisi Čempionų lygoje išvysti naujų veidų, todėl prognozuočiau sunkią Maribor pergalę.

Sociedad - Lyon

Du klubai, kurie tarpsezoniu gerokai susilpnėjo, sieks to, kas Lyon yra įprasta, o Sociedad - istorinis šansas. Sociedad silpnybės - naujas treneris beveik neturi patirties, išvyko lyderis Illarramendi, Lyon - išvyko keli labai svarbūs žaidėjai. Sociedad vilčių gali teikti namų pranašumas, gana geras tvarkaraštis. Lyon optimizmo turėtų suteikti puiki sezono pradžia ir visai nebloga dabartinė forma. Nors Sociedad šis šansas kone istorinis, tačiau turbūt triumfuos patirtis - Lyon.

PSV - Milan

Milan laukia gana sunkus uždavinys. Nors jie praėjusį sezoną neblogai finišavo, tarpsezoniu sustiprėjo, tačiau PSV bus tikrai neparankus varžovas. Olandai jau yra įgavę neblogą formą ir be jokios abejonės, sieks po ilgokos pertraukos grįžti į Čempionų lygą. Visgi, klubų kalibrai skiriasi - Milan sudėtis stipresnė, jie turi namų pranašumą, todėl nors ir nelengvai, Milan turėtų žengti į kitą etapą.

Dinamo.Z - Austria

Austrų klubas - vienas iš tų, kurie bent jau dabartiniu momentu yra prasčiausiai pasiruošę kautis dėl Čempionų lygos. Tai, kaip sunkiai jie įveikė varžovus iš Farerų ir prasta forma liudija apie mažus šansus, nepaisant namų pranašumo. Kroatai turi visus šansus trečią kartą iš eilės žengti į grupių turnyrą. Sudėtis gana solidi, forma gera, tvarkaraštis neblogas. Aišku, grupėse turbūt stipriai kroatai neatrodytų, bet šiame etape jie atrodo geresni.

Ludogorets - Basel

Vertinant pagal vardus, favoritas Basel. Ta pati kariauna, kuri pernai kėlė vėją Europoje ir tas pats vienas perspektyviausių futbolo trenerių pasaulyje Murat Yakin. Tačiau Ludogorets šį sezoną stebina. Mažai kam girdėta komanda žaidžia gerą futbolą ir šiuo metu yra puikios formos. Basel turi namų pranašumą, garsesnę sudėtį, daugiau patirties. Tačiau nesiryžčiau prognozuoti pergalės jiems. Favorito tiesiog nėra.

Steaua - Legia

Buvęs Žalgirio lyderis Wilk, išvykdamas į Vaslui klubą teigė, kad Rumunijos čempionatas geresnis už Lenkijos. Netrukus sužinosime praktiškai - susitinka abiejų šalių čempionai. Rumunų koziriai - didesnė patirtis Europoje, puiki forma. Legia šį sezoną sužaidė jau daugiau rungtynių, turės namų pranašumą ir gana lengvą tvarkaraštį. Klubų pajėgumas gana panašus, statyčiau už lenkus.

Schalke - PAOK

PAOK neturėjo būti šiame etape, tačiau Metalist buvo išmestas. Todėl dabar Schalke turės kovoti su graikais. Vokiečių pranašumai - gera forma, solidesnė sudėtis, didesnė patirtis. PAOK turės namų pranašumą. Laukia įdomi kova.

Fenerbahce - Arsenal

Arsenal didelių problemų išvengti turėtų. Aišku, turkai yra labai rimti ir motyvuoti varžovai, kurie pirmuose turuose namų fronte nesusidurs su rimtais varžovais. Tačiau Wenger kariuomenė užtektinai galinga ir demonstruoja pakankamai gerą formą, kad neprisidarytų sau papildomų problemų.

Geltonsnapis Facebook'e


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą