2013 m. sausio 2 d., trečiadienis

Nereikalingieji: Cassilas ir Lampard dramos

Futbolo pasaulyje taip jau yra, kad kiekviename klube yra eiliniai, yra žvaigždės yra simboliai. AS Roma - tai Totti, Barca - Puyol, ACM - Maldini ir panašiai. Paprastai net ir tie, kurie nekenčia vieno ar kito klubo ar jų simbolio, liūdi, kai legenda išspiriama lauk, pamirštami nuopelnai aikštėje ir komandos įvaizdžiui. Praėję metai buvo liūdni - ADP paliko Juventus, nepaisant fantastiškos sau sezono pabaigos, Drogba, būdamas geriausias komandos puolėjas, atnešęs jai pergalę Čempionų Lygoje buvo priverstas krautis į lagaminus ir keliauti į Kiniją. Gali būti, kad artimiausiu metu išmesti lauk bus dar du futbolininkai - Lampard ir Cassilas.



Lampard situacija aiški, Abramovičius nenori, kad vyresni žaidėjai turėtų ilgalaikius kontraktus, pastarieji, kaip ir elementariai kiekvienas žmogus prieš pensiją, nori stabilesnio gyvenimo. Todėl iškeliavo Drogba, labai gali būti, kad jo pėdomis paseks kiti - Cole, Terry ir Lapmpard. Jeigu ne di Matteo, galbūt Lampard būtų išvykęs ir anksčiau, AVB savo projektėliais dažnai jį ignoruodavo. Atvyko di Matteo, Lampard svarba žaidybine prasme pakilo. Kad ir koks kontraversiškas būtų Terry ir kad ir kaip jis mėgtų komandos draugų žmonas ir drauges, niekas negali paneigti, kad jis irgi yra Chelsea simbolis. Cole situacija kiek kitokia, jis užaugo ne Chelsea, skirtingai nei Terry ir persikeldamas ir Chelsea jau buvo gerai žinomas, skirtingai nei Lampard. Tačiau vis tiek ši Abramovičiaus politika negailestinga. Taip, kartais ateina laikas, kada ir simboliai turi trauktis, tačiau mesti visus iš karto ir remtis tik savo talentingu, bet šlovės dar nenešančiu jaunimu yra rizikinga, o treneris yra Benitez, kuris paskutinėse savo darbovietėse didelių pergalių nepasiekė. Na, Liverpool pasiekė, bet komandos žaidimas net ir tą pergalingiausią sezoną nebuvo verčiantis iš koto. Tokie žmonės, kaip Lampard privalo turėti galimybę pabaigti savo karjerą tada, kai patys to nori ir ten, kur buvo jų šlovingiausi karjeros epizodai.

Lampard tikrai taptų geidžiama preke Europos futbolo rinkoje, galbūt galėtų grįžti į gimtąjį WHU arba rinktis perspektyvesnę rinką - Kiniją, Australiją ar JAV. Kita vertus, galimas ir toks įvykių scenarijus, kaip nutiko Pirlo, kuomet jis persikėlė į didelių ACM konkurentų, Juventus stovyklą, nes MU trenerio asistentas juo žavisi. Tačiau aišku viena, taip su simboliais nesielgiama.

Real stovykloje situacija kitokia. Mourinho pasiekė tokią galybę, kad gali ramiai sodinti komandos kapitoną ir emocinį lyderį ant suolo net tada, kai normaliai tvarkomame klube jo padai turi ne tik svilti, bet jau ir anglėti. Perez smegenys turbūt išplautos, nes panašu, kad jis parduotų net savo tėvą, kad tik Juozas būtų laimingesnis. Apie įdomias kovas Real drabužinėje buvo galima girdėti ir anksčiu - kad egzistuoja portugalų (arba tiksliau portugališkai kalbančių) ir ispanų stovyklos, apie tai, kad CR 07 ir Cassilas nepasidalina merginomis. Kol Real skynė pergales, niekas per daug rimtai į tai nežiūrėjo. Dabar, kai CR07 stojo į Mourinho pusę, visai tikėtina, kad nesutarimai egzistavo ir anksčiau. Dar visai neseniai atrodė, kad Mourinho gali skristi iš savo sosto, o CR07 gali būti parduotas,. dabar panašiau, kad Perez mieliau išvaikys Vertėjo Juozo oponentus ir duos pinigėlių Mourinho, kad šis nusipirktų sau lojalesnės chebros. Jeigu kas nors ir nukentės dėl Juozo strategijos, tai tik pats Real. Rinkoje geri GK nesimėto, spaudos minimas Valdes į Real keltųsi tik balandžio 1, o tada transferų langas būna uždarytas. Lygiaverčio konkurento San Ikerui Real neturi, o vartininkams pasitikėjimą savimi sėdėjimas ant suolelio tik išmuša. Aišku, Ikeras šį sezoną grybavo, bet klysta visi ir kiekvienas sėkmingas mačas tik padeda sutvirtinti tikėjimą savo jėgomis. Jeigu net Juozas vėl sugalvotų susitaikyti su Ikeru, laikas praleistas ant suolo tikrai jam neišeis į naudą. Real gerbėjai turėtų tikėtis, kad Dievas apšvies Mourinho ir jis tokių nesąmonių nedarys.

Jeigu iš tikrųjų Ikero būtų atsikratyta, darbo vietą jis rastų nesunkiai ir turbūt vėl būtų vienas geresnių GK pasaulyje. Pasikeistų tik vienas dalykas - Real turbūt taptų nekenčiamiausia jo komanda.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą