2013 m. sausio 23 d., trečiadienis

Kas laukia Benitezo?

Apie tai, kas vyksta Chelsea klube nuo tos dienos, kada jį įsigijo Romanas Abramovičius, turbūt būtų galima parašyti kelių storų dalių romaną. Paskutinis jo veiksmas prasidėjo tada, kai jau praktiškai visiškai iššifruotą laikinos Roberto di Matteo sėkmės receptą sutraiškė Juventus. Tada di Matteo buvo išmestas lauk ir atėjo Benitez laikai.



Dar visai neseniai Rafa buvo vertinimas įvairiai,  Liverpool fanai jį šlovino, daugelis kitų jo nekentė. Paskutiniu metu ta saujelė Rafos gerbėjų baigia ištirpti. Taip, Valencios laikais jis buvo gana genialus, Liverpool laikotarpis buvo neblogas, tačiau jo pabaigoje buvo akivaizdu, kad Rafa išsisėmęs. Niekas nepasikeitė ir Milane - prastas žaidimas ir atleidimo lapelis. Jeigu jis nebūtų mėgėjas kiekviena proga visiems priminti apie savo praeities nuopelnus ir vos ne kiekvieną kartą atsiradus laisvai vietai kuriame nors elitiniame klube tuoj deklaruoti, kad jis be proto norėtų ten dirbti ir pasiektų puikių rezultatų, gal būtų ir mylimesnis veikėjas. Visgi, Romanas į Rafą pasižiūrėjo rimtai ir jau beveik du mėnesiai, kai Rafa dirba Londone.

Šio sezono Chelsea palieka dvejopą įspūdį. Talento kaip niekad daug, ne veltui komanda sukišo tiek daug pinigų į sudėties stiprinimą vasarą. Atakuojantis potencialas milžiniškas. Tačiau trenerio poste buvo di Matteo, žmogus, Europą šiurpinęs gynybos linija. Sezono pradžia buvo gana įspūdinga, tačiau laikui bėgant paaiškėjo, kad komanda pažeidžiama, prasidėjo dažnesni taškų barstymai. Romanas tikrai didele kantrybe nepasižymi, tad po tikrai beviltiškų rungtynių su Juventus, pasikvietė Benitez.

Ką jam pavyko padaryti? Pradžia buvo sunki, pirma pergalė iškovota iš 4 karto, bet nepavyko patekti į ČL aštuntfinalį. Aišku, situacija buvo labai sudėtinga, emocinis fonas iki dabar sudėtingas, nes sirgaliai Rafos tikrai nemyli. Tačiau negalima nepastebėti to, kad žaidimas po truputį tvarkosi. Nuo gruodžio 5 patirti 3 pralaimėjimai - prieš Swansea, su kuriais sunku kautis visiems, prieš Corinthians, kas kainavo titulą Pasaulio klubų taurėje ir sunkiausiai paaiškinamas prieš QPR. Komandos puolimas veikia gerai - per trumpą laiką 4 kartus Chelsea įmušė daugiau negu 4 įvarčius. Nors lauktas Torres sužydėjimas naujomis spalvomis neįvyko, bet tai netrukdo puolimui veiktų stabiliai. Neaišku, kiek čia susiję su treneriu, bet panašu, kad gali pavykti išlaikyti ir visą veteranų trio - Lampard, Terry ir Cole. Naujokas Ba puikiai įsiliejo į komandos žaidimą.

Aišku, žaidimas ne visada yra įkvepiantis ir stabilumo komandai dar trūksta, bet šis sezonas dar nebūtinai yra prarastas. Tačiau jeigu žaidimo kokybe nepagerės ir užklups dar vienas periodas, kai prarastų taškų bus daug, nėra jokių garantijų, kad Rafa išbus iki sezono pabaigos. O jeigu ir komanda sugebėtų iškovoti medalius, dar nebūtinai Rafa gaus naują sutartį ir galimybę dirbti toliau. Di Matteo išpildė Romano svajonę ir tai trūko nedaug, kad būtų po sezono išspirtas.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą