2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Messi - vėl geriausias pasaulyje. Kodėl?

Leonelis Messi šiemet vėl buvo favoritas gauti auksinį kamuolį. Ir prognozės vėl išsipildė. Aišku, vėl kritikos šiam sprendimui yra, vėl ūžia CR fanai, Messi hateriai (Ibra), o kai kas tyliai ramiai galvoja, kad Iniesta buvo vertesnis (aš). Bet ką jau padarysi, kad Andresas gimė tokiu laiku, kai siautėja Messi ir CR07, o intelektualūs žaidimo kūrėjai, kuriantys sėkmę jiems, lieka šešelyje (ne tik Iniesta, bet ir Xavi bei Xabi Alonso).



Tačiau negalima sakyti, kad Leo buvo nevertas. Gerdo Muller rekordas atrodė iš fantastikos srities, iš tikrųjų, totalinio futbolo laikotarpiu gynyba nebuvo prioritetinė žaidimo sritis ir rungtynių rezultatai visoje Europoje labiau primindavo dabartinius Olandijos lygos, o ne Serie A ar Ligue1. Tačiau Messi praėję metai buvo fenomenalūs. Aplinkybės susiklostė tobulai - pirmoje metų dalyje Barca sėdėjo akivaizdžioje krizėje ir Messi buvo vienintelis pakankamai stabilus žmogus iš visų puolėjų. Dabar Barca vėl žaidžia nerealų futbolą, juodų dienų beveik nepasitaiko, žiba ir kiti puolimo grandies žaidėjai - Pedro, Cesc, bet Barca tokia galinga, saugai žaidžia taip gerai, kad progų įmušti užtenka visiems. Taip, Barca laimėjo tik Copa del Rey, o bazinis sezonas vertinant žaidėjo sėkmę paprastai visgi yra tas, kuris jau baigėsi. Bet ir kiti konkurentai kažkuo labai įspūdingesniu pasigirti negali.  O kitas tradicinis argumentas, kad Argentina nieko nelaimi, atrodo itin apgailėtinai, nes kaip galima laimėti šiemet kokį nors turnyrą, jeigu Pietų Amerikos čempionatas ir Pasaulio čempionatas pernai nevyko.

Pernai vyko EURO 2012. Jo didvyris buvo Iniesta. Mano įsitikinimu, nugalėtojas turėtų būti tas žmogus, kuris buvo Europos ar pasaulio čempionato nugalėtojų kertinis žaidėjas arba/ir Čempionų lygos nugalėtojų svarbiausias žmogus. Mata ir Torres - pirmasis dėl per menko vaidmens EURO 2012, antrasis dėl per menko vaidmens abiejuose turnyruose. Kažkokių iš koto verčiančių asmenybių Chelsea kaip ir neturėjo. Lieka Ispanijos rinktinė, o ten lyderis buvo Iniesta. Gerai žaidė ir kiti - Silva, Xabi, Xavi, Ikeras, bet Iniesta buvo matomas labiausiai ir be to žibėjo krašte, kur žaidžia retokai. Aišku, su Barca ta pati pergalė Copa del Rey, bet iš esmės mano nuomone Iniesta buvo truputį vertesnis gauti tą kamuolį. Aišku, Iniesta ir Messi dėl to priešais netaps.

Lieka CR07. Jeigu apdovanojimas turėtų būti skirtas geriausiam pasaulio futbolininkui apskritai, tada jo buvimas trejetuke būtų neginčijamas. Dabar renkamas geriausias 2012 žaidėjas. Aišku, CR07 turėjo gerą sezoną, po ilgokos pertraukos laimėjo Primerą, įmušė nemažai įvarčių. Primeros laimėjimas aišku yra didelis pasiekimas, bet tai nėra kažkas šviesmečiais įspūdingesnio, negu tai, ką su Barca nuveikė Messi ir Iniesta. Taip, gerokai reikšmingiau, Primera itin stipri, bet vis dėl to... Jeigu Real būtų laimėjęs ČL, pats sakyčiau, kad Messi vertas 3-ios vietos, o kamuolį dalintis turi Iniesta ir CR07. Su Portugalija turėjo gerą EURO 2012, bet Iniesta turėjo geresnį. Galiausiai šio sezono pradžia buvo tikrai prasta Real ir pats CR07 pasitraukė yra trečią planą Primeroje po Messi ir Falcao. Išvada - nevertas.

O jeigu reiktų rinktis emociškiau, kamuolį atiduočiau Pirlo. Už tai, kad ACM nereikalingas senis žaidė kaip Chuck Norris ir komanda be padoresnių puolėjų laimėjo Serie A nepatyrusi nei vieno pralaimėjimo ir už tai, kad pilną vidutinybių Italiją išvedė į EURO 2012 finalą. Bent trejetuke jis būti turėjo.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą