2013 m. sausio 7 d., pirmadienis

Les Intouchables 2: ką daryti su Venckiene ir kas valdo Lietuvą?

Teisinės neliečiamybės reikalai Lietuvoje dažnai būna įdomūs. Būna įdomu paklausyti, ką įdomaus plepa kaltinamieji, vyksta įdomių reginių... Tačiau šis politinis sezonas apskritai įspūdingas - pirmoje Les Intouchables dalyje liejosi Vonžutaitės ašaros, krito galingasis Viktoras ir jo ištikimasis karžygys Gapšys. Antroje Les Intouchables dalyje matysime galingąją Tetą besikaunat su kraugerišku pedofilų klanu, kuris užvaldė Lietuvą. Ir visa tai jau gana greitai tik per Seimo posėdžius.



Pirmasis filmas buvo sėkmingas, pritraukė daug dėmesio ir Gėris nugalėjo Blogį. Dabar viskas kur kas painiau - pirmiausiai neaišku, kas yra gėris, neaišku, kas kaltas, vieni šlovina Neringą, kiti jos nekenčia, bet jai abejingų nėra. Taigi, vėl aritmetika.

LSDP žada balsuoti už neliečiamybės naikinimą. Nemanau, kad tai padaryti bus sunkiau negu pirmojoje Les Intouchables dalyje, nes tada lyg ir buvo grėsme, kad įpykęs Viktoras ners į krūmus su visa savo svita ir naujoji koalicija mirs nesava mirtimi vos pradėjusi savo šlovingąją egzistenciją. Dabar Teisėja, kuri nors ir sumaniai giria Algirdą Didįjį, kažkokių politinių dividendų tai duoti neturėtų. Nes kažkokių provioletinių veikėjų partijos gretose iš esmės nėra. +39 už panaikinimą, galbūt ir vienu kitu mažiau.

TS LKD situacija įdomesnė. Visai tikėtina, kad frakcija balsuotų laisvai, nes vieša paslaptis, kad Venckienės talento gerbėjų TS LKD gretose yra. Aišku, kad jeigu viskas vyktų prieš gerą pusmetį, kai dar Degutienė guosdavosi violetinių aktyvistams, kokia bloga yra Prezidentė, DK lyderę palaikančių konservatorių būtų turbūt panašus skaičius, kaip nepalaikančių. Dabar, kai Venckienė metė iššūkį Degutienei rinkimuose ir TS LKD buvo įvardyti, kaip priešai Nr. 1, situacija gerokai pakito. Spėčiau, kad bus kokie +25 iš 33 už neliečiamybės naikinimą.

Nors ne visi DK frakcijos nariai taip entuziastingai šaukė, kad su Vyktoru norima susidoroti, bet Viktorui pačiam naudinga agituoti kolegas balsuoti prieš neliečiamybės naikinimą. Nauja reklamos dozė, be to, sąjungininkai visada yra naudingi. Nenustebčiau, jeigu visi 29 būtų prieš.

TT nors skandale ir labai nesiafišavo, bet pasisakymų, kad Venckienė yra gėris, būdavo. Pati Teta ne kartą yra sakiusi, kad eitų į koaliciją su TT. Draugystė graži ir prasminga, tikėtina, kad TT dešimtukas bus prieš naikinimą.

LRLS yra labai principinga partija ir nemanau, kad atsiras nors vienas žmogelis, kuris nepritartų neliečiamybės naikinimui. +10 už naikinimą.

Visi DK nariai aišku, kad kol kas mūru stos už savo lyderę. Jų yra 7.

LLRA pozicijos neaiškiausios. Visai tikėtina, kad jie bus Venckienės pusėje, nes visgi Venckienė yra mėgiama ne vieno kunigo ir lyg ir atstovauja šeimos, o ne pedofilų vertybėms. Turėtų būti 8 prieš naikinimą.

Taigi, turime 74 už ir 62 prieš. Persvara trapoka, o dar ir dažnai per tokius jautrius balsavimus žmonės linksta susilaikyti. Daug ką lems ir Seimo „mišrūnų“ pozicija.

O pati situacija aišku kebloka. Nėra mūsų teismai tobuli, bet kito kelio spręsti tokiems dalykams nėra, Aišku, kad pats Mergaitės paėmimo procesas buvo nenormalus, tačiau nelabai normaliai elgėsi ir Venckienė. Nesu Stankūnaitės fanas, nepatinka man ir Venckienė. Šioje istorijoje labiausiai nukentėjo Mergaitė, buvo priimtas sprendimas ir dabar Venckienės neliečiamybė neturės jokios įtakos tam, kaip artimiausiu metu gyvens mergaitė. Netikiu aš ir pasakomis apie pedofilų klaną. Buvo tokių istorijų Latvijoje, berods ir Portugalijoje, realiai jokių pedofilų klanų teisėsaugos sistemoje ar politikoje neaptikta. Apskritai, klausantis DK aktyvistų kliedesių, pradeda atrodyti, kad vos ne kas 5-6 lietuvis yra pedofilas. Taigi, dabar vėl Venckienė gali turėti galimybę įrodyti savo Drąsą ir stoti prieš teismą. Arba toliau, su Seimo palaiminimu gyventi Bailiųjų kelyje. Les Intouchables* 2 jau greitai. TIK SEIME.

O Lietuva valdo ne pedofilai ir realiai netgi ne visada Permainų koalicija. Biudžeto svarstymas parodė, kad efektyvia jungtimi kartais yra LSDP + TS LKD + LRLS.  Netikiu, kad artimiausiu metu Vaivorykštė bus oficialiai įforminta, bet pastarieji įvykiai rodo, kad sprendžiant valstybei svarbius klausimus, šios partijos gali rasti bendrus sprendimus, kai kita koalicijos dalis keistai veikiama mėnulio fazių. Kartu sudorojo Viktorą, kartu kovojo už biudžetą. Gal tai tik pradžia, nes kartu turbūt bus kovojama ir prieš Venckienės neliečiamybę, tikėtina, kad bus ir daugiau svarbių klausimų, kur pozicijos sutaps.

* Neliečiamieji :)

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą