2013 m. sausio 16 d., trečiadienis

EPL - kas įdomaus laukia iki sezono pabaigos?

EPL persirito į antrąją pusę. Turnyrinė lentelė nėra tokia, kokią esame įpratę matyti - mažai kas tikėjosi, kad šioje sezono stadijoje kuri nors komanda turės solidoką persvarą lentelės viršūnėje ir jog ta komanda bus MU (o aš tikėjausi :) ). Įdomių dalykų yra ir daugiau - pavyzdžiui Arsenal rimtai rizikuoja po nežmoniškai ilgos pertraukos nepatekti į Čempionų lygą. Taigi, didžiausios intrigos turėtų būti šios:

1. Ar MU išsaugos persvarą ir laimės EPL?



MU padėtis gera - +7 taškai, komanda, skirtingai negu Chelsea, Spurs ir Arsenal išvengė didelių duobių, skirtingai negu MC, retai užslenka juodesnės dienos. RvP muša įvarčius nuo pirmos dienos... Gynyba braška stipriai, bet kita vertus, puolimas neįtikėtinas, MC ir Chelsea atsilieka net 13 įvarčių. Aišku, gali atsirasti ir duobių, bet šio sezono Chelsea ir MC nepanašios į komandas, kurios galėtų ne tik panaikinti tą persvarą, bet ir užtikrintai pabėgti į priekį. Aišku, šioks toks pranašumas yra tai, kad abiejų komandų nebevargins kovos ČL, bet visgi netikiu, kad MU liks be titulo. Taip, persvara galbūt bus mažesnė, bet MU turėtų laimėti.

2. Ar Rafa sulauks sezono pabaigos?

Rafa sugebėjo nors iš dalies stabilizuoti Chelsea laivą. Nors žaidimo kokybė ir toli nuo tos, kokios norėtų Romanas ir sirgaliai, bei sirgalius kartas nuo kartų pašiurpina rezultatai, bet situacija komandoje nėra tragiška. Aišku, galimybės kautis dėl titulo abejotinos, MC irgi šiek tiek atsiplėšę, bet bent jau bronzą Chelsea privalo imti. O jokių garantijų, kad tai padaryti pavyks. Spurs, Everton ir Arsenal tikrai pajėgūs kautis dėl trečios vietos, o sirgalių tarpe Rafa nėra itin populiarus. Trečias treneris per sezoną? Nėra neįmanoma. Ši sudėtis tikrai nėra tokia, kuri gali tik tiek. Visgi, manau, kad Chelsea sezoną užbaigs su medaliais, bet treneris bus kitas arba bent jau bus paskirtas vyrukas, kuris po sezono pakeis Rafą.

3. Kaip veiks AVB projektas?

Spurs žiemą rimtai atsigavo ir pagaliau pradėjo demonstruoti tikrai tokį žaidimą ir rezultatus, kokių iš jų nori sirgaliai. AVB projektai pradeda pasiteisinti. Nors ir gruodį bei sausį ir tvarkaraštis buvo neblogas, bet vis tiek tai nesumažina gero įspūdžio. Tačiau sezonas ilgas, o Porto buvo vienintelis klubas, kuriame AVB su savo komanda pajėgė demonstruoti stabilius rezultatus. Be to, nors Spurs nėra toks klubas, kuriame treneriui keliami nežmoniški reikalavimai, bet visgi kovoti su Everton, WBA ar Arsenal dėl vietos ketverte ir kovoti dėl titulo yra skirtingi dalykai, o Spurs pagal savo pajėgumus turėtų būti ambicingesnis. Greičiausiai Spurs duobių neišvengs ir 4 vieta atitiks kuriai nors kitai komandai. Kita vertus, esu įsitikinęs, kad tuo AVB projektai nesibaigs ir jis į Spurs stovyklą atvyko ilgam.

4. Ar Arsenal liks už ČL borto?

Įspūdis apie Arsenal šiemet dvejopas. Viena vertus, ypač sezono pradžioje, atrodė, kad Arsenal gali labai daug. Santi Cazorla buvo nerealus, komandos žaidimas žiauriai traukiantis akį. Tačiau striginėjo progų realizavimas. Aišku, kai išvyksta toks žaidėjas van Persie, bet kuriai komandai tai pasijaustų. Tačiau bent aš likau optimistas ir tikėjausi, kad situacija pasikeis. Tačiau kuo toliau, tuo tos magiškos akimirkos retesnės, Santi nors ir geras, bet ne toks jau ir stebuklingas, o puolėjai kokie buvo, tokie ir liko. Blykstelėjimų daug, bet ši komanda neturi stabilumo. Ir net atsižvelgiant į tai, kad komanda 4-a pagal rezultatyvumą EPL, vis tiek matosi, kad su puolimu problemų yra daug. Potencialo komanda tikrai turi, todėl vis dažniau kyla klausimas, ar prie komandos vairo yra tas, kuris ten turėtų būti. Visgi tikiu, kad Arsenal išsikapanos į 4-uką.

5. Ar šiemet prasidės tikrasis Liverpool atgimimas?

Iš lėto Liverpool atsigauna. Aišku, sezono pradžia buvo sunki ir kupina nusivylimo, rezultatai išlieka nestabilūs, bet jau gruodžio mėnesį Liverpool buvo panašūs į gana rimtai nusiteikusią komandą. Aišku, nusivylimų yra daug - Sahin netapo komandos gelbėtoju ir gavo mažokai šansų atsiskleisti, Anfieldas dar netapo Britų salyno Camp Nou, beveik pusę klubo įvarčių muša tik Suarez... Tačiau atsiskleidžia įdomus jaunimas, visų pirma Sterling, įvarčius muša naujokas Sturridge, po traumos grįžo Lucas, tad jau šio sezono pabaiga gali būti visai padori. Aišku, neverta iš karto kelti kosminių tikslų, bet sezoną pabaigti 6-uke būtų fantastiška ir įmanoma.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą