2013 m. sausio 30 d., trečiadienis

UEFA Čempionų lyga: Aštuntfinalių prognozės

Atėjo laikas daugiau dėmesio skirti futbolui, nes iš žiemos miego ruošiasi busti Čempionų lyga. Jau tikrai galima daryti pirmas išvadas, kurios komandos per daug užbalevojo, o kurios kaip tik po Kalėdų ima siautėti.



Celtic - Juventus

Jeigu žaistų Bostono ir Utenos komandos, viskas būtų aišku. Dabar klaustukų yra, pirmiausiai dėl to, kad Juventus po Kalėdų rimtai griebia traumos ir šiaip žaidimas žiauriai nestabilus ir ypač trūksta sėkmės. Škotai priešingai - problemų Škotijoje neturi, dar ir tvarkaraštis kovų su Juve laikotarpiu geras, tad tikrai kabinsis į ketvirtfinalį iš visų jėgų. Visgi, tikiu, kad Juventus, nepaisant visko mobilizuos visus savo resursus ir pateks tarp 8 stipriausiųjų.

Valencia - PSG

Kažkodėl abejonių dėl šitos poros visai nedaug. PSG turėtų nelabai sudėtingai patekti į kitą etapą. Taip, tarp komandų sudėčių kažkokių turbodidelių skirtumų nėra, bet vis tiek aišku, kad PSG vienu žingsniu priekyje. Tačiau žaidybine prasme skirtumai dideli - PSG nors ir truputį pabuksuoja, bet užtikrintai žengia tarp lyderių Prancūzijoje ir demonstruoja aukštos kokybės futbolą. Valencia kibirkščiuoja, žaidimas po trenerių rokiruotės gerėja, bet tai dar nėra to komanda, kuri būta verti būti tarp 8 geriausiųjų Europoje. Galiausiai visų pirma ispanams reiktų kreipti dėmesį į savo vietos Europoje išsaugojimą kitam sezonui.

Shakhtar - Borussia

Visiškai lygi pora. Nei vienas iš šių klubų nenusipelno kristi jau dabar - juk jų žaidimas į teletabių lygą ar dar blogiau pasiuntė MC ir Chelsea klubus. Ukrainiečių situacija subtiloka - jiems tenka žaisti draugiškas rungtynes palaikant formą prieš šią dvikovą. Tačiau ten jie žaidžia gerai ir nepanašu, kad forma prarasta. Situacija vietiniame fronte daugiau negu komfortabili, todėl galima ir reikia visą dėmesį skirti Europai. Borussia taip pat yra puikios formos, turi ir ramų pranašumą, kas gali būti itin svarbu tokioje dvikovoje. Visgi, tvarkaraštis bus nepalyginamai sudėtingesnis, o ir situacija Bundeslygoje nėra tokia, kad būtų galima ramia širdimi dirbti Europai. Kas laimės, žino tik Dievas :)

Real - Manchester United

Real fanai jau turbūt spėjo primiršti laikus, kai kristi aštuntfinalyje buvo graži komandos tradicija. Dabar situacija krypsta link to. Triukšmo Madrido dvare netrūko niekada, bet dabar jis perženginėja visas ribas. Kalbama apie karus tarp portugalų/ispanų, Mourinho (foto) pasitraukimą po sezono, miglotą CR ateitį, net Cassilas pardavimą. Barcelona ir Atletico pirmose Primeros vietose po pirmo rato - kas dar gali būti blogiau? Tačiau po Kalėdų nors skandalų ir daugėja, bet ir forma gerėja. Aišku, visiems neramu dėl to, kad nebus San Ikero, bet kova vis tiek bus arši. Šio sezono MU yra itin simpatiška. Taip, apie gynybą kartais galima kalbėti ne visai cenzūriniais žodžiais, bet puolimas veikia puikiai ir komanda pirmauja EPL. Komanda išsiilgusi pergalių Europoje, nes pernai teko kapotis pas teletabius Europos lygoje, todėl aišku dabar kovos su triguba energija. Bus įdomu dar ir dėl to, kad SAF su Mourinho palaiko puikius santykius. Visgi, šioje titanų kovoje sėkmė turėtų šypsotis raudoniesiems, nes jie šiemet atrodo ją prisijaukinę. 

Arsenal - Bayern

Dabartinis Arsenal yra įdomi komanda - kartais atrodo be proto įspūdingai, kartais be proto nykiai, o paprastai jiems trūksta vieno pagrindinio dalyko - sugebėjimo išnaudoti savo progas. Bayern didelių problemų šiemet neturi - Europoje visus šokiravo pralaimėjimas prieš BATE, o Vokietijoje viskas lengva, gražu ir neretai elegantiška. Arsenal derėtų labiau rūpintis savo patekimu į didįjį ketvertą, kad išliktų ČL, nes tiesą sakant, šiemet jie nelabai ką turi veikti Čempionų Lygos lemiamose kovose.  Žiaurių triuškinimų turbūt nebus, bet turbūt ir bus apsieita be didelių problemų bavarams. Heynckes turės progą įrodyti savo kritikams (tarp jų ir man :)), kad Bayern gali kažką Europoje nuveikti dar ir jo laikotarpiu, o ne tik tada, kai ateis Guardiola. 

Porto - Malaga

Ispanija mėgsta nustebinti Europą ne tik savo superklubais. Buvo laikai, kai Europoje siautėjo Sevilla, pernai įspūdingai atrodė Athletic ir Atletico, dabar atėjo Malagos eilė. Aišku, aplinkybės irgi susiklostė palankiai, bet užimti pirmą vietą grupėje, kurioje dar buvo Milan ir Zenit yra puikus rezultatas. Žaidimo kokybė šį sezoną puiki, tad galima tikėtis, kad ir kitą sezoną Malaga bus Čempionų Lygoje. Aišku, konkurencija Ispanijoje žiauri ir situacija kol kas gana sudėtinga. Porto gyvenimas daug ramesnis - 1-2 vietos su Benfica Portugalijoje. Žaidimo kokybė taip pat nebloga, todėl mūsų turėtų laukti aukšto lygio futbolo spektaklis. Nuojauta kažkodėl sako, kad sėkmė šypsosis portugalams.

Galatasaray - Schalke 

Žiemą Stambulas stebino bene labiausiai iš visų Europos klubų. Drogba ir Sneijder - du žmonės, kurie žino, ką reiškia tapti Čempionų lygos nugalėtojais ir dar atlikti istorinius vaidmenis čempionų komandose. Turkai, deja į čempionus turbūt nepretenduoja, bet kova turėtų būti įdomi. Tačiau aišku, kad naujokai į Stambulą ne iš paties geriausio gyvenimo atvyko, o ir klubo forma paskutiniu metu nėra labai gera, todėl favoritais lieka vokiečiai. Schalke šiemet banguoja. Puiki sezono pradžia, paskui 7 nelaimėtos rungtynės iš eilės, trenerių keitimas ir panašu, kad lėtas grįžimas į teisingą kelią. Daugiausiai klaustukų kelia gynyba, bet visgi manau, kad Schalke bet kokiu atveju yra geresnė komanda ir 8-uke bus. 

Milan - Barcelona

Kai buvo ištraukti burtai, atrodė, kad Barcos laukia itin lengvas pasivaikščiojimas. Dabar taip neatrodo, nors didelės intrigos turbūt visgi bus išvengta. ACM po truputį atsigauna ir jau nebėra ta beviltiška rugpjūčio - rugsėjo chebra. Nėra Ibros, muša El Shaarawy, Pazzini. Thiago Silvos kalibro gynėjo neatsirado, bet tvarkosi ir gynyba. Atvyko Balotelli. Apskritai, ACM atsigavimo tikėjausi ir netgi gerokai anksčiau. Dabar dėl 1 vietos Italijoje šansų kautis praktiškai neliko, bet Europoje kandžiotis jie tikrai galėtų... Bet kitoje barikadų pusėje Barca. Kol kas šis sezonas gana įspūdingas, primena 1 ir 3 Pepo sezonus. Nemanau, kad dabartinis ACM gali pridaryti daug problemų. Nors aišku, jie norės atkeršyti už tai, kad Barca gana kontraversiškomis aplinkybėmis iš Europos išmetė juos pernai. Galiausiai, ACM kristi net ir naudingiau, nes tada galės ramiai kovoti dėl bronzos ir galimybių kitąmet žaisti Čempionų lygoje.

Geltonsnapis Facebook'e 
 


 

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą