2013 m. sausio 31 d., ketvirtadienis

UEFA Europos lyga. 1/16 finalo prognozės. 1 dalis

Ne už kalnų ne tik Čempionų lygos smagumynai, prasideda ir UEFA Europos lyga. Gerų komandų ir įdomių dvikovų tikrai bus.



Zenit - Liverpool 

Aišku, nei viena komanda nesidžiaugia tuo, kad burtai jas suvedė. Zenit situacija tipiška Rusijos klubams prieš pasibaigiant žiemos pertraukai Europoje - labai trūksta rimtų rungtynių. Draugiškose rungtynėse Zenit atrodo kuklokai. Tačiau aišku, kad komanda padarys viską, jog žengtų į kitą etapą. Liverpool (foto - Suarez) šiemet nestebuklingas, tačiau visgi tai yra viena simpatiškesnių komadų nuo Rafos pasitraukimo. Žaidimas po truputį gerėja, matomas trenerio braižas. Aišku, problemų yra ir nemažai, bet nuojauta sako, kad Liverpool kelias dar nesibaigs. 

Hannover - Anzhi

Situacija vėlgi įdomi - kai Anzhi futbolininkai išbėgs į aikštelę žaisti su Hannover, bus praėję daugiau nei mėnesis nuo paskutinių klubo rungtynių. Tačiau tai neturėtų sutrukdyti turtingiesiems dagestaniečiams žengti į kitą etapą. Dabartinis Hannover visiškai beformis, tad jų turbūt neišgelbės nei aikštės pranašumas, nei jokie kiti faktoriai. O stebėti Anzhi tikrai bus įdomu, nes visgi tai vienas keistesnių futbolo projektų pasaulyje. 

BATE - Fenerbahce

Baltarusiai  ir taip šį sezoną padarė keletą žygdarbių - nugalėjo Bayern ir turnyrinėje lentelėje pralenkė Lille. Net jeigu ir turkai juos sudaužytų 0-10, vis tiek tai būtų įspūdingiausias europinis jų sezonas. Bet 0-10 nebus. Jie turėtų rimtai kapotis - Tėvynėje viskas einasi puikiai, tad galima visą dėmesį skirti Europai. Aišku, problemos kaip ir visiems slavams - rungtynių badas. Visgi į kitą etapą turėtų žengti Fenerbahce - sudėtis solidesnė, patirties daugiau, forma gera.

Levante - Olympiacos

Graikai  šį sezoną nuostabūs - nepralaimėjo 14 rungtynių iš eilės ir neturi jokių problemų vietiniame fronte. Legendinis EURO 2004 didvyris Nikopolidis įrodinėja, kad bus fantastiškas treneris. Levantes situacija kiek kitokia - šį sezoną jau jie nebėra tokie stulbinantys ir sėkmingi, forma paskutiniu metu kritusi. Tad visi koziriai graikų rankose.

Dynamo Kyiv - Bordeaux

Ukrainiečiai  tikėjosi nuostabaus sezono - investicijos buvo didelės, garsių naujokų nemažai, bet kol kas ši komanda Ukrainoje atsiliekia ne tik nuo tradicinių priešų iš Donecko, bet ir Dnipro. Čempionų lygoje jie nesugebėjo mesti iššūkio nei PSG, nei Porto.Draugiškose rungtynėse, kurias jie žaidė po žiemos pertraukos, jokių stebuklų nebuvo - pelnytai laimėjo Steaua. Prancūzai šiuo metu tikrai geros formos, turi namų pranašumą ir aišku, norėtų pasiautėti Europoje. Išmesti kijeviečius jie pajėgūs. 

Bayer - Benfica

Ši pora galėtų puošti pusfinalį, o gal net ir finalą. Bayer žaidžia puikų sezoną ir aišku nusiteikęs nepaleisti iš rankų nei sidabro namuose, nei galimybės iškovoti trofėjų Europoje. Benfica lygiai kaunasi su Porto namų fronte, Europoje aišku norėtų taip pat užsibūti. Abu klubai šiuo metu yra pasiekę geras formas, tad laukia  intriguojanti kova. Lemiamu faktoriumi gali tapti Benficos namų pranašumas.

Steaua - Ajax 

Visą laiką prognozuojant kovų baigtis kyla pagunda paieškoti kur nors sensacijos. Šį kartą ją bandysiu rasti čia. Rumunai labai rimtai ruošiasi šioms rungtynėms ir žiauriai intensyviu grafiku žaidžia draugiškus susitikimus, todėl turėtų mažai jaustis žiemos pertrauka. Sudėtis nors ne žvaigždėta, bet lygi ir kovinga, rumunų pusėje ir aikštės pranašumas. Ajax tradiciškai Europoje nesiseka - vėl buvo be proto stipri grupė Čempionų lygoje, tad teko kovas testi Europos lygoje. Aišku, ant popieriaus jie pajėgūs sutvarkyti rumunus, bet sensacija tikrai neatmestina. 

Sparta - Chelsea

Čech turės galimybę žaisti prieš komandą, kurioje jis pirmą kartą atkreipė visos Europos futbolo visuomenės dėmesį. Tačiau ši kova turėtų būti čekams negailestinga - nors Chelsea ir stebuklų nerodo, Spartos forma taip pat neįspūdinga, o skirtumas trap šių klubų kalibro milžiniškas. 

Geltonsnapis Facebook'e



 

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą