2014 m. rugpjūčio 4 d., pirmadienis

Ligue1 prognozės

Atėjo laikas pradėti ciklą, skirtą naujam sezonui. Pateiksiu savo prognozes visoms 5 stipriausioms lygoms ir aišku pradedu nuo tos, kur uždanga pakyla jau po 4 dienų - Ligue1.



1. PSG. Paryžiuje vasara buvo rami dėl kelių priežasčių. Pirma, Blanc (foto) PSG buvo geriausia komanda per turbūt gerą dešimtmetį, kokią matė PSG sirgaliai. Nors atrodė, kad jo paskyrimas gali nepasiteisinti, tačiau jis savo darbą atliko puikiai ir sukūrė įsimintiną komandą. Kita ramybės priežastis - šioks toks finansinis UEFA apynasris. Atvyko Luiz ir Aurier. Menez ir Alex už dyką papildė Milan, Jallet išvyko į Lioną, perspektyvus Coman bandys pakartoti Pogba sėkmės istoriją Juventus. Daugiau vertų dėmesio permainų kol kas nėra. Kalbama apie galimą Di Maria atvykimą ir Lavezzi bei Cavani išvykimą. Net jeigu kažkuris iš šių transferų įvyktų, PSG vis tiek neabejotinai nr. 1 Prancūzijoje.

2. Lille. Lilyje didelių permainų irgi nebuvo. Vienintelis įrašas, prie kurio figūruoja suma - Origi pardavimas į Liverpool, bet šį sezoną jis dar žais už LOSC. Pavyko iš MC pasiskolinti perspektyvų Lopes. Liko gana jauna ir pajėgi kariauna, o Girard pernai įrodė, kad su jaunimu tvarkosi puikiai. Svarbiausi žaidėjai liks tie patys - puiki centro gynėjų pora Basa ir Kjaer, Mavuba ir Gueyje centre, Kalou ir Roux puolime. Medaliai Lille šiemet turėtų būti pasiekiami.

3. ASSE. Didžiausias vasaros praradimas buvo aiškus jau žiemą - Zuoma persikėlė į Stamfors Bridge pas Mourinho. Ilgametis puolėjas Brandao išvyko į Korsiką, Bastia. Rimčiausias naujokas - Nicolita. Nors Zuomos netektis rimta, o komanda turbūt vien dėl jos susilpnėjo, iki transferų lango pabaigos laiko dar yra, o ASSE paskutinį penkmetį dirba per ne lyg kryptingai, kad nebūtų galima iš jų pagrįstai laukti tik medalių. Pagrindinės figūros turėtų būti Perrin, Sall, Lemoine, Erding, Gradel ir Hamouma.

4. Lyon. Pagrindinė vasaros permaina - akivaizdžiai išsisėmusį Garde trenerio poste pakeitė buvęs OL žaidėjas Fournier, iki tol gana sėkmingai darbavęsis su Reims. Rimtų naujokų trys - Rose, Shin Kim ir be abejo pagrindinis transferas - iš PSG atėjo Jallet. Išvyko Gomis, kuris to troško jau senokai, sudėtyje nebebus ir Miguel Lopes. Iš senbuvių svarbiausios figūros turėtų būti Gonalons, Fofana, Grenier, Bedimo, Lacazette ir Briand. Nemanau, kad jie pagrindiniai pretendentai į bronzą, bet šansų grįžti į Čempionų lygą yra.

5. OM. Yra ir gerų, ir blogų naujienų. Geroji yra ta, kad Marcelo Bielsa yra naujasis treneris. O tai reiškia, kad net ir senoji OM sudėtis su šiuo treneriu iš karto taptų gerokai pajėgesnė. Tačiau ne visi svarbūs žaidėjai liko. Komandos lyderis Valbuena išvyksta ir tai yra labai bloga naujiena. Jordan Ayew irgi, nes pavargo sėdėti ant suolo, nors perspektyvų tikrai turi. Pagrindiniai naujokai arba sugrįžėliai po nuomos turėtų būti Alessandrini, Amalfitano ir Batshuayi. Kas bus svarbiausi iš likusių, prognozuoti sudėtinga, nes Bielsa yra žmogus, kuris mėgsta naujoves. Diawara, Morel. Romao, Gignac, Payet ir Andre Ayew turėtų būti tarp tokių.

6. Bordeaux. Pagrindinė naujiena buvo tai, kad legendinis Sagnol, iki šiol dirbės tik su Bayern ir Prancūzijos talentais paskirtas pagrindinės komandos treneriu. Pagrindinis naujokas - Khazri atvyko iš Bastia, po nuomos grįžo Plašil. Iš išvykusiųjų nei vieno nebūtų galima laikyti svarbiu kariu. Lyderiais bus Sane, Orban, Sertic, N'Guemo, Diabate, Jussie. Komanda turėtų būti įdomi ir rimtai pretenduos bent jau į Europos lygą garantuojančią vietą.

7. Monaco. Labiausiai susilpnėjusi komanda. Ranieri pakeitė Jardim - jaunas ir perspektyvus, bet prie tokio kalibro klubų vairo dar nestovėjęs. Išvyko James - kūrybingiausias šiaip ne itin kūrybingoje praėjusių metų sudėtyje, Riviere, Romero, netgi Abidal. Atvyko Abdennour, Fabinho, Borja Lopez, Bakayoko - ne per ne lyg įkvepianti kompanija. Labai tikėtinas ir Falcao išvykimas. Iki transferų lango pabaigos dar daug laiko, bet kol kas Monaco atrodo neįkvepiančiai ir realiai pretenduotų į 3-7 vietas. Kurzawa, Carvalho, Toulalan, Moutinho ir jeigu liks - Falcao turėtų būti lyderiai. Kol kas daugiausiai gandų apie naujus vartininkus, nors Subasič turėjo neblogą sezoną.

8. Toulouse. Išvyko Chantome, Aurier ir Abdennnour - visi po labai gerų sezonų.Vien todėl tarpsezonis gana liūdnas. Įdomiausi naujokai - Grigore ir Tisserand. Nors komanda susilpnėjo, bet vs tiek yra viena pajėgesnių iš tos masės, kuri pretenduoja į vietą pirmo dešimtuko apačioje. Zebina, Veskovac, Aguilar, Syla, Yedder, Braithwaite turėtų būti lyderiai.

9. Lorient. Talentų kalvėje šeimininkauja kitas kalvis. Gourcuff pakeitė ne itin daug patirties turintis Ripoll. Išėjo Paquet, Azouni, Napol. Bet gerų naujienų daugiau - išpirktas Jordan Ayew kontraktas, įsigytas Jeannot. Lyderiai turėtų būti puikus GK Chaigneau, Manga, Louta, Jouffre, Coutadeur, stiprus ir iki Jordan atvykimo buvęs puolimas dar su Aboubakar ir Aliadere. Pretenduos į 6-12 vietas,

10. Nice. Pagrindinė naujiena buvo vartininko išvykimas - Ospina žais už Arsenal. Kitas didžiulis nuostolis - Pejčinovič, išvykęs į Lokomotiv. Naujokai gana kuklūs - išskirti galima Delle ir Gomis. Lyderiais turėtų būti Bodmer, Genevois, Digard, Bruls, Cvitanich, Bosetti. Pernai jie buvo didžiausias Ligue1 nusivylimas. Šiemet to būti nebeturėtų, nes ir lūkesčiai mažesni.

11. Montpellier

12. Rennes

13. Lens

14. Reims

15. Nantes

16. Evian

17. Bastia

18. Guingamp

19. Metz

20. Caen

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą