2014 m. rugpjūčio 18 d., pirmadienis

Bundeslygos prognozės

Jau penktadienį kovas pradeda stipriausi Vokietijos klubai, todėl šiandien prognozės.



1. Bayern. (foto - Guardiola) Nors šio sezono pradžioje Bayern neatrodo labai baisus, bet potencialas toks, kad Vokietijoje lygių tikrai nėra. Sustiprėjo ar susilpnėjo bavarai galima diskutuoti iki begalybės, tačiau aišku tai, kad tai tebėra labai galinga komanda. Didžiausias nuostolis - išvykęs Kroos. Kalbant ne apie jo klasę, o apie konkrečius bruožus ir stiprybes, rimto pakaitalo pasaulyje turbūt nėra. Mandzukic nėra tobulas pasirinkimas tiki-takoje, todėl jo išvykimas nebuvo staigmena. Traumų sužlugdytas Contento išvyko į Bordeaux, van Buyten šlovingai karjerai paskutiniu akordu pasirinko Braziliją. Raeder ir Schopf iki Bayern lygio netraukė. Atvyko Lewandowski, kuris pakeis Mandzukic, Rode ir Reina, kurie prailgins suolą ir svarbiausias pirkinys - Bernat. Todėl Bayern popieriuje išlieka numeris 1 ir turėtų laimėti titulą.

2. Borussia. Prieš kelerius metus atrodė, kad Borussia yra tiesiog išsišokėliai. Išsišokėlių likimas būna vienas - jų lyderiai superkamai ir jie grįžta į įprastines pozicijas. Borussia savo lyderius praranda lėtai - po 1-2 per sezoną ir visada suranda kuo juos pakeisti. Ne išimtis ir šie metai - Lewandowski dabar jau Bayern žaidėjas. Schieber savo talento neįrodė, o Friedrich buvo reikalingas tik trumpam traumų gaisrui gesinti. Lewandowki pakeis Immobile, kuris yra užtektinai  talentingas, kad lenkas būtų greitai primirštas ir Adrian Ramos, kuris taip pat turi šansų gauti nemažai minučių. Vienas iš tų, kurie buvo lyderiai ir svetur laimės nerado, vėl plinateisiškai grįžo namo - Nuri Sahin, kuris jau pernai įrodė, kad stažuotė Madride jo nesusilpnino. Ginter taip pat labai solidus pirkinys, o Ji Dong Won padidins marškinėlių pardavimus Korėjoje ir įmuš keletą įvarčių po keitimo. Ansamblis solidus, tačiau Bayern viena koja pirmauja, net ir po Supertaurės finalo. Reiks tobulo sezono, jeigu Dortmundas nori aukso.

3. Schalke. Gelzenkirchene pasikeitimų visai nemažai, bet jie nėra esminiai. Po nuomos grįžo Barnetta, kuriam Eintracht sekėsi gerai ir dar keli žaidėjai, Sam, Aogo (pernai žaidė pagal nuomos sutartį)ir Choupo-Moting pukūs ir Bundeslygoje ne nauji veidai, Giefer ir Wetklo bus atsarginiai vartininkai. Pasibaigus kontraktui išvyko Hildebrand ir Annanm, parduoti Hoogland, Hofmann ir Unnerstall. Didžiausi nuostoliai - vis dar talentingas ir perspektyvus Papadopoulos, pernai beveik nerungtyniavęs ir išnuomotas į Bayer ir Szalai, kuris pernai įmušė 7 įvarčius Bundeslygoje. Komanda sukomplektuota tokiu lygiu, kad nepatekimas į ketvertą būtų labai gėdingas.

4. Bayer. Pagrindinis pokytis - didingą Red Bull sukūręs Schmitd tapo naujuoju treneriu. Brangiausiais jo pirkiniais tapo Calhanoglu ir brazilas Wendell. Atakų lyderiu gali tapti Drmič, į svarbius vaidmenis gali pretenduoti galbūt ir Kresič, Yurchenko ar išsinuomoti Papadopoulos ar Jedvaj. Išvyko Sam ir Can, ilgai buvę vieni iš lyderių, Hegeler, po nuomos į Valensiją grįžo Guardado, išnuomoti Milik ir Stafylidis. Iš senbuvių į lyderius pretenduos Spahič, Castro, Boenisch, Bender, Kiessling ir Heung Min Son. Tikėtini rezultatai - 3-6 vieta.

5. Mgladbach. Pagrindinis vasaros pokytis - vartuose. Ten Stegen, kuris išvyko į Barceloną keičia Sommer, su Basel išdarinėjęs gana didingų dalykų Europoje per pastaruosius metus. Dar atvyko Traore, Johnson, Hahn, Nkansah, bei Hazard jaunesnysis (nuoma). Išvyko Luuk de Jong, visiškai nepateisinęs lūkesčių, Kachunga, Mickels ir dar krūva vidutinybių. Lyderiais turėtų būti Wendt, Stranzl, Kramer, Xhaka, Herrmann, Kruse ir Raffael.

6. Wolfsburg. Pasikeitimų yra. Atvyko Bendtner, nuo EURO 2012 nepademonstravęs nieko įsimintino, Guilavogui, Ebot-Etchi, Avdijaj, Sissoko, Hunt. Išvyko Polak, Pilar, Ben Khalifa, Cigerci, Muller. Naldo, Ricardo Rodriguez,  de Bruyne, Luiz Gustavo, Olič ir Perišič turėtų būti lyderiai, o komanda pajėgi būti 2-7 vietose.

7. Mainz. Paskeitimų yra. Prisijungė 2 Bundeslygoje nenorėję žaisti Nurnberg žaidėjai Gartner ir Klement, atvyko Kamarieh ir Kapino, bet rimčiausias pastiprinimas turėtų būti išsinuomotas Duričič bei įsigytas Jara. Išvyko Kresič, Parker, Wetklo, bet labiausiai derėtų sunerimti dėl Choupo-Moting ir Muller. Iš senbuvių į lyderius pretenduos Pospech, Noveski, Geis, Ja-Cheol Ko ir Okazaki.

8. Augsburg. Po puikaus praėjusio sezono liko ne visi lyderiai, bet pinigai investuoti protingai. Atvyko Baba, Caiuby, Matavž, Durdič, Parker. Išvyko Hahn, Ostrzolek, Vogt, Holshauser. Stipraiusdi senbuviai Klavan, Verhaegh, Baier, Altintop, Werner.

9. Hoffenheim. Pasikeitimų daug, bet nebūtų galima teigti, kad komanda susilpnėjo. Atvyko Schwegler, Baumann, Bičakčič, žibėjęs Brazilijoje vasarą, Szalai ir Zuber. Išvyko Derdiyok, Johnson, Joselu, Acquah, Thesker, Gyau, Karaman, Hirsh, Schroter, Nkansah, Braafheid. Iš senbuvių verta atkreipti į Abraham, Salihovič, Firmino, Polanski.

10. Stuttgart. Po kelių nuvilinčių sezonų komandą sezoną pasitinka su Veh trenerio poste, kuris su komanda jau yra laimėjęs Bundeslyga. Pakartoti to neįmanoma, bet bent jau dešimtuke Stuttgart turėtų būti. Rimtų praradimų nėra. Išvyko Audel, Molinaro, Boka, Traore, Cacau ir Sami Khediros brolis. Atvyko Klein, Hloušek, Holzhauser, Ginczek, Kostič, Kiesewetter ir Barcos auklėtinis Romeu, išsinuomotas iš Chelsea. Iš senbuvių verti dėmesio turėtų būti Schwaab, Sakai, Gentner, Didavi, Maxim, Harnik ir Ibiševič. Labai geras rezultatas būtų vieta Europos lygoje.

11. Freiburg

12. Eintracht

13. Hannover

14. Koln

15. Hamburg

16. Hertha

17. Werder

18. Paderborn

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą