2014 m. rugpjūčio 21 d., ketvirtadienis

Primeros prognozės

Jau priešpaskutinis rašinys, skirtas didžiosioms lygoms. Kiek vėliau bus dar du tekstai Čempionų lygai, bet čia jau gerokai vėliau, Italija bus aprašyta pirmadienį (turbūt). O šiandien Ispanija.



1. Barcelona. Vasara buvo revoliucinė. Tata Martino, kuris nesugebėjo iškovoti trofėjų, išvyko treniruoti Argentinos, jį pakeitė labai legendinis bet nedaug patirties turintis LE21 (foto). Pasikeitė ir vartininkų grandis - Pinto ir Valdes paliko klubą pasibaigus kontraktams, įsigyti ter Stegen ir Claudio Bravo. Kiti be proto svarbūs pirkiniai Rakitič ir skandalingasis Suarez. Iš Celtos po nuomos grįžo puikiai ten žaidęs Rafinha, kurio adaptaciją palengvins tai, kad antrą sezoną dirbs su tuo pačiu treneriu. Gynyba sustiprinta labiau kiekybe, o ne kokybe - Mathieu ir Vermalean nėra iš koto verčiantis pastiprinimas. Atsisveikinta net su 9 klubo auklėtiniais, be minėto Valdes, klubą paliko kapitonas, karjerą baigęs labai legendinis Puyol, Cesc, kuris turbūt jeigu būtų likęs, pagaliau būtų sulaukęs savo valandos, kaip tiesioginis Xavi įpėdinis, nors jį galima suprasti - iki praėjusio sezono pozicijoje, kurioje jaučiais geriausiai, šansų sulaukdavo nedaug. Galutinai nutraukti ryšiai su Jonathan dos Santos, Cuenca, Olazabal, Bojan. Išnuomoti Deulofeu ir Tello. Nei vienas iš šio šešetuko labai ryškaus įspaudo nepaliko. Talentingas Denis Suarez metus praleis Sevilla, Alexis, kuris per čia praleistus metus įrodė savo klasę, bet ne tinkamumą tiki-takai išvyko į Arsenal, galutinai nutraukti ryšiai su Keirrison, Affelay išnuomotas į Olympiacos. Laukia labai įdomus sezonas ir nors gynyba kelia klaustukų, bet potencialas puolime tiesiog žvėriškas. Nors Real atrodo geriau subalansuotas bet apgailėtinas žaidimas draugiškuose mačuose leidžia manyti, kad ne viskas yra taip gerai, kaip atrodo. Realu, kad Barca gali sulaukti ir daugiau naujokų, nes du kitus transferų langus pirkti negalės.

2. Real Madrid. Vasara Madride gerokai ramesnė. Priimtas tik vienas rizikingas ir kontraversiškas sprendimas, puikiai pusantro sezono vartus gynęs Diego Lopez iškeliavo į ACM, vietoje jo įsigytas Navas, kuris nors neįtikėtinai žaidė už Levante ir Kosta Riką, bet tokio kalibro klubuose nežaidęs. Be jo atvyko tik du žaidėjai - ir taip turbūt stipriausią komandos grandį - centro saugus dar sustiprino Kroos ir James, dabar šioje pozicijoje milžiniškas perteklius, todėl netyla kalbos apie Di Maria ir/ar Khediros išvykimą. Kol kas jie abu liko. Išvyko Sahin, ten kur jis sugeba būti monstru aikštės viduryje - jį pilnai vėl įsigijo Borussia. Talentingas Cheryshev išnuomotas į Villarreal. Casemiro išnuomotas Porto. Jesus Fernandez parduotas į Levante. Kone pagrindiniu nuostoliu be Lopez galima laikyti talentingą Moratą, kuris išvyko į Juventus. Komandos potencialas tiesiog baugina, todėl laukia įspūdinga kova dėl aukso su Barca ir Atletico.

3. Atletico. Po įspūdingo sezono šiokio tokio išpardavimo išvengti nepavyko. Du didžiausi nuostoliai - Courtois išvykimas į Chelsea, iš kurio jis ir buvo nuomojamas ir Diego Costos išvykimas ta pačia kryptimi. Villa pasibaigus kontraktui išvyksta į JAV, vartininkas Asenjo į Villarreal, Filipe Luis paskui komandos draugus į Chelsea (stebėtina, kad tik dabar sulaukė turtingų klubų dėmesio), Aranzubia taip pat išvyko pasibaigus sutarčiai. Sosa grįžo į Metalist, iš kurio buvo nuomojamas. Didelis nuostoli yra ir Diego Ribas persikėlimas į Fenerbahce, bei Adiano į Porto. Talentingas jaunimas buvo nuomojamas - Oliver į Porto, Manquillo, kuris sužaidė tik vienas oficialias rungtynes (bet nuostabiai) į Liverpool. Guilavogui, sunkiai radęs vietą komandoje pernai atstovaus Wolfsburg, Ruben Perez - Torino, Leo Baptisato - į Rayo. Kita vertus, komanda kaip niekad daug pinigų išleido sudėties stiprinimui. Courtois pakeis Moya ir Oblak, Diego Costa - pusės Europos medžiotas Mandzukic. Siqueira pakeis Luis Filipe. Ansaldi išsinuomotas iš Zenit, Jesus Gamez įsigytas iš Malagos, iš Meksikos atvyko Raul Jiminez. O pagrindinis vasaros topas - talentingojo Griezmann įsigijimas. Iš San Lorenzo įsigytas jaunas puolėjas Correa, po nuomos grįžo Silvio, Pedro Martin ir Saul. Komanda turbūt netgi sustiprėjo ir labai rimtai kovos dėl aukso ir triumfo Čempionų lygoje.

4. Real Sociedad. Didelių nuostolių išvengti nepavyko. Klubą paliko daug metų patikimai vartus gynęs Bravo, komandos lyderis Griezmann. Seferovic, persikėlė į Eintracht, dar išvyko Angel ir Ros. Bravo pakeis Urugvajuje žibėjęs Rulli. Pilnai įsigytas Granero. Svarbiausias pirkinys - Finnbogason, buvęs labai rezultatyvus Olandijoje. Laukia sunkus sezonas, komanda kiek susilpnėjo, tačiau pagrindiniai konkurentai labai panašaus pajėgumo. Turėtų užimti 4-6 vietas.

5. Sevilla. Po puikaus sezono, kurio metu laimėta Europos lyga, išvyko du lyderiai - Rakitič ir Moreno. Ypač didelis nuostolis - kroato išvykimas. Perotti išvyko į Genoa, Botia į Olympiacos. Dar klubą paliko Julian, Diaz. Puerto, Garcia, Barca, Guarente, nevaidinę svarbaus vaidmens. Atvyko pilnai įsigytas Carrico, Banega, kurį Emery treniravo Valensijoje, Rusescu, Diawara, Vidal, Rabello, Pareja, Krychowiak, Arribas. Pasisekė išsinuomoti neblogų žaidėjų - Denis Suarez ir Deulofeu atvyko iš Barcos, Aspas iš Liverpool. Iš senbuvių lyderiais turėtų būti Fazio, Mbia, Iborra, Gameiro ir Bacca.

6. Valencia. Pasikeitimų komandoje nemažai. Pats nesuprantamiausias ir galintis daugiausiai kianuoti - trenerio keitimas. Pizzi stebuklų nesukūrė, bet komanda įgavo veidą ir demonstravo neblogą futbolą, nors Pizzi sistemai tiko ne visi žaidėjai. Tačiau jam nebuvo suteikta galimybė kurti komandą naujam sezonui, o treneriu tapo Santo, neturintis daug patirties. Komandą paliko jau anksčiau su vadovybe susipykęs ir ACM nuomotas Rami, Mathieu, Bernat ir Banega. Už kitus Valencia pinigų negavo - Senderos, Keita, Vargas, Romeu, Arques, Cartabia,  Michel, Ruiz (šie trys išnuomoti), Guaita, Marin, Cissokho. Pagrindiniai pirkiniai - de Paul, Yoel, Mustafi ir Orban. Prie komandos prisijungs ir anksčiau įsigytas Otamendi, Viera, Obweli, Delgado. IŠ Benficos išsinuomoti Andre Gomes, Cancelo ir Rodrigo, iš Man. City Zuculini. Po nuomos sutarčių grįžo Guardado ir Postiga. Iš senbuvių į svarbius vaidmenis pretenduoja Ricardo Costa, Barragan, Parejo, Fuego, Feghouli, Alacer ir Jonas.

7. Athletic. Pagrindinis vasaros įvykis - Herreros išvykimas į MU. Jis buvo komandos lyderis, todėl klubas susilpnėjo. Dar išvyko Orbegozo, Saborit, Ekiz ir dar keli nesvarbūs žaidėjai. Atvyko Ramalho, Aurenetxe. Lyderiais turėtų būti Gurpegi, Laporte, Ituraspe, San Jose, Susaeta, Aduriz ir Gomez.

8. Villarreal. Transferų rinkoje judesio nemažai. Išvyko de Guzman, Perez, Lejeune, Jurado, Andone, Camara, Zagala, Orti, Torres, Joan Roman. Išnuomoti Aquino, Pereira,  Pantič. Įsigytas pilnai Johnatan dos Santos, Vietto, Asenjo, Perez, Moreno, Puerto, Banuz, Shvets, Sol, Rukavina, Espinosa. Išsinuomoti Ruiz, Cherysev. Iš senbuvių verti dėmesio yra Musacchio, Paulista, Bruno, Cani, Uche ir Giovani dos Santos.

9. Malaga. Pasikeitė treneris - naujasis yra Gracia, neturintis daug patirties. Išvyko GK Caballero, kurį pakeitė pasaulio čempionato žvaigždė Ochoa. Tai pagrindiniai pokyčiai. Dar atvyko Boka, Recio, Rosales, Miguel Torres. Iš Liverpool išsinuomotas Luis Alberto. Elisue išvyko į Benfica, Jesus Gamez į Atletico. Dar pasitraukė El Hamdaoui, Iakovenko, Amrabat, Freixanet, Masquera, Vela. Iš senbuvių į lyderius pretenduoja Sanchez, Welington, Camacho, Angeleri, Duda, Santa Cruz.

10. Espanyol. Išvyko treneris Aguirre, jį pakeitė iki tol su jaunimo komanda dirbęs jaunas specialistas Sergio. Pinigų išleista mažai, bet transferų gana daug. Atvyko Arbilla, Carmona, Gomez, Diaz, Montanes, Prieto, Vazquez ir neblogai pasaulio čempionate žaidęs Caicedo. Išvyko Sidnei, Torje, Pizzi, Castro, Traore, Grant. Iš senbuvių verti dėmesio Mattioni, Colotto, Viktor Sanchez, David Lopez, Abraham, Stuani, Sergio Garcia.

11. Celta

12. Getafe

13. Levante

14. Rayo Vallecano

15. Cordoba

16. Deportivo

17. Granada

18. Elche

19. Eibar

20. Almeria

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą