2014 m. rugpjūčio 26 d., antradienis

Serie A prognozės

Paskutinis įrašas iš ciklo, skirto nacionaliniams čempionatams apie Italiją. Prognozės tokios:



1. Juventus. Vasarą daugiausiai triukšmo sukėlė trys žmonės - Conte, Vidal ir Allegri (foto). Conte sensacingai išvyko, bet įtartina, kad jau žinodamas, jog turi puikius šansus treniruoti Italiją. Vidal turėjo labai gerą pasiūlymą iš MU, bet liko. Allegri tapo komandos treneriu, bet tarpsezonis buvo neįtikinantis. Žaidimu, o ne veikla transferų rinkoje. Komanda rinkos nedrebino, bet pasistiprino neblogai - Morata ir Evra bus rimti pretendentai į pagrindinę sudėtį, Romulo ir Pereyra prailgins atsarginių suolą. Coman gali pakartoti Pogba sėkmės istoriją, PSG laimės jaunas talentas nerado. Pasquato ir Marrone dabar pilnai priklauso klubui, kaip ir Sorensen. Vučinič ir Quaglierella, kurie kažkada buvo svarbūs klubui, dabar parduoti. Isla išnuomotas į QPR, Peluso išvyko Sassoulo, Osvaldo nebuvo pilnai įsigytas. Immobile, kuris klubui tik priklausė, parduotas į Borussia. Draugiškose rungtynėse žaidimas neįkvepia, bet sudėtis tikrai labai galinga ir turėtų laimėti auksą.

2. Napoli. Labai didelių perėjimų vasarą nebuvo, bet smulkių nemažai. Didesni pinigai mokėti tik už Andujar, kuris gali būti pagrindiniu GK, kai į Bayern išvyko Reina ir Koulibaly. Dar atvyko ar po nuomos grįžo Gargano,Vargas, de Guzman, Michu (išsinuomotas) ir galybė žaidėjų jaunių komandoms. Išvyko Cannavaro išvyko į Sassoulo, Armero į Udinese, Behrami - Hamburg, Fernandez į Swansea. Vargas vėl išnuomotas - dabar į Swansea. Komanda minima gandų sūkuryje ir dėl kitų žaidėjų, bet ir dabartinė sudėtis leidžia tikėtis medalių, net ir aukso.

3. AS Roma. Pagrindinės kalbos visą vasarą sukosi aplink Benatia, kuris visgi labai realu, kad išvyks iš Romos. Pagrindiniai naujokai - Nainngolan, pilnai išpirktas po sėkmingos antros sezono dalies, Sanabria, Cole ir Iturbe. Dar atvyko ar sugrįžo po nuomos Keita, Borriello, Curci, Marquinho, Ucan, Emanuelson. Išsinuomoti Astori ir Pardedes irgi gali būti gana svarbūs. Dodo išvyko į Inter, Bastos grįžo pas arabus, Jedavj išnuomotas į Bayer, Jose Angel, kurio talentas neatsiskleidė, iškeliavo į Porto. Komanda pajėgi kovoti dėl aukso.

4. AC Milan. Seedorf, specialiai baigęs karjerą dėl to, kad taptų ACM treneriu, jos vadovų neįtikino, kad gali tai daryti sėkmingai, į jo vietą stoją kita legenda - Inzaghi. Kita labai svarbi permaina yra tai, kad pagrindiniu GK tampa Diego Lopez. Dar atvyko Alex iš PSG, Poli, Menez, Saponara, Albertazzi, Rami ir Armero. Po nuomos grįžo Niang, Vila. Išvyko Salamon, Paloschi, Traore, nutrauktos sutartys su Amelia ir Emanuelson, Constant išvyko į Turkiją. Nepratęsta Taarabat ir Silvestre nuoma. Išvyko ir dvi žvaigždės - Kaka karjerą tęs JAV, o Mario Balotelli - Liverpool. Komanda yra įdomi ir bent jau neturėtų būti tokia beviltiška, kaip pernai.

5. Fiorentina. Cuadrado vis dar Fiorentinos žaidėjas, o jo išvykimo buvo baiminamasi labiausiai. Pasikeitimai klube gana nedideli - atvyko Basanta, Brillante, išsinuomotas Marin, Dar atėjo arba grįžo El Hamdaoui, Iakovenko, Tatarusanu (į kurio vietą Steaua įsigijo Arlauskį), Vecino, Marcos Alonso, Octavio ir Beleck. Mažai kas iš jų pretenduoja į rimtus vaidmenis. Išvyko Diakite, DE Silvestri, Anderson, Rosati, Compper, Rebič, Vecino. Komanda turėtų užimti vietą Europos lygos zonoje.

6. Internazionale. Pasikeitimų yra, bet jie nėra labai svarbūs. Atvyko Dodo, pavyko išsinuomoti Osvaldo ir M'Vila, klubą sustiprino Medel, Vidič, Khrin. Dar atvyko Silvestre (grįžo po nuomos ACM), Obi, Schelotto, Bianchetti, Berni. Išvyko Cassano, Milito, Rolando, Walter Samuel, Belfodil, Benassi, Duncan, išnuomotas Taider. Komanda pajėgi užimti vietą Europos lygos zonoje, iš senbuvių į lyderius pretenduoja Campagnaro, Ranocchia, Hernanes, Guarin, Alvarez, Palacio ir Icardi.

7. Lazio. Treneriu tapo Pioli, iki tol gana sėkmingai dirbęs su Bologna. Pasikeitimų įvyko visai nemažai. Atvyko Basta, Sculli, Dordevič, Braafheid, Gentileti. Bet svarbiausi pirkiniai kiti - de Vrij ir Parolo. Išvyko Postiga, Biava, skandalingais jaunas Minala. Komanda sustiprėjo, tačiau Serie A bus konkurencingesnė nei pernai. Iš senbuvių verti dėmesio Radu, Lulic, Biglia, Cavanda, Candreva, Klose.

8. Parma. Išvyko Gargano, Peszko, Benalouane, Obi, Schelotto, Parolo, Vergara, Rosi, Tozser, Feddal, Munari, Ceppitelli. Atvyko Cassano, Ninis, Gabionetta, Belfodil, Pedro Mendes, Acquah, Lovrič. Iš senbuvių verti dėmesio Paletta, Lucarelli, Marchionni, Gobbi, Cassano, Amauri.

9. Torino. Išvyko Immobile, bet tai buvo galima lengvai prognozuoti, nes jis komandai buvo tik išnuomotas.Cerci kol kas dar Turine, nors sulaukė dėmesio iš kitų klubų. Komand paliko Pasquale, Kurtič, Bellomo, Gatto, Berni, Meggiorini, Rodriguez. Atvyko Molinar, Jansson, Ruben Perez, Stevanovič, Martinez, Benassi, Willyan, Nocerino, Lescano, Avramov. Brangiausi pirkiniai Sanchez Mino ir Silva atvykę iš Lotynų Amerikos bei Quagliarella. Iš senbuvių į lyderius pretenduoja Bovo, Maksimovič, Vives, El Kaddouri, Cerci.

10. Udinese. Pagrindinis pokytis - trenerio poste. Po 4 gana sėkmingų sezonų klubą paliko Guidolin, kurio sėkmė bent jau pernai baigėsi. Jį pakeitė jaunas ir labai perspektyvus Stramaccioni, prieš tai trumpai treniravęs Inter. Komandos sudėtis stipriai pakito. Atvyko Thereau, Aguirre, Camigliano, Guilherme, Kone, Riera, Pasquale, Torje, Romero, Faraoni, Acuna, Jaadi, Piris, Halberg, Karnezis is dar krūva žaidėjų iš to paties savininko Granados klubo ir kitų, daugiausiai jaunimo komandoms. Išvyko Basta, Yebda, Maicosuel, Lazzari, Pasquato, Vydra, Beleck, Merkel, Pereyra, Armero. Iš senbuvių verta dėmesį atkreipti į Heurtaux, Danilo, Allan, Bruno Fernandes ir di Natale. Realu, kad Udinese užims 7-12 vietas.

11. Sampdoria

12. Genoa

13. Atalanta

14. Sassuolo

15. Hellas

16. Cagliari

17. Chievo

18. Empoli

19. Palermo

20. Cesena

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą