2014 m. rugpjūčio 13 d., trečiadienis

UEFA Čempionų lygos atrankos prognozės

Jau per artimiausias dvi savaites turėsime visas Čempionų lygos komandas. Kaip niekad krenta į akis tai, kaip Čempionų lygą nuskurdina Platini reforma, įvedusi Čempionų ir nečempionų kelią nuo 3 atrankos etapo. Galime turėti egzotiškų dalyvių, bet tikrai nebus Napoli arba Athletic. Bet šį kartą ne apie tai. Prognozės tokios:




Salzburg - Malmo

Atrankoje staigmenų būna visada. Pernai ją pateikė austrai - Vienos Austria, kurie žaisdami gana klaikiai įveikė gerokai geriau atrodžiusį Zagrebo Dinamo. Dabar manau, kad šiokią tokią staigmeną pateiks švedai. Šių metų Salzburg atrodo silpniau negu pernykštė versija, turbūt labiausiai dėl to, kad prarado trenerį. Malmo demonstruoja visai neblogą futbolą ir Švedijos čempionate sužaista gerokai daugiau turų negu Austrijos. Švedų kariauna pajėgi bent jau rimtai priešintis tikrai, manau, kad ir laimėti.

Steaua - Ludogorets

Bulgarų sensaciją antrą sezoną iš eilės turi nuostabią komandą ir toli žygiuoja Europoje. Visgi, rumunų kariauna solidesnė, turi daugiau patirties Europoje ir Čempionų lygoje toli gražu nėra naujokai. Todėl esu įsitikinęs, kad Arlauskį Čempionų lygoje matysime.

Besiktas - Arsenal

Kai kuriomis paskutinėmis vasaromis buvo kalbų, kad Arsenal gali ir nebepatekti į Čempionų lygą. Tačiau šiemet gerbėjams turėtų būti gana ramu. Dabartinis Arsenal surestas kitokio kalibro taikiniams negu Besiktas. Nors mano labai mėgstamas treneris Bilič turbūt paruoš nemalonių staigmenų, bet Arsenal yra geresnė komanda ir turėtų gana nesudėtingai laimėti.

Kobenhavn - Bayer

Neabejoju, kad Vokietijai atstovaus 4 klubai. Bayer jau spėjo įgauti neblogą formą, turi gerokai solidesnę sudėtį ir bent jau dabartinė karta, pakankamai nemažai patirties Europos fronte. To turėtų užtekti, o Bayer dar ir antras rungtynes žais namie.

Napoli - Athletic

Pradėsiu nuo to, kad jeigu ne gerb. p. Platini, tai šios komandos žaistų aštuntfinalyje, o ne atrankoje. Užuojauta joms dar ir todėl, jog abi tokias svarbias rungtynes žais dar neprasidėjus šalių nac. čempionatams. Daugiau šansų laimėti turi Napoli - per paskutinius kelerius metus jie tapo praktiškai nuolatiniais dalyviais ir klubu, kuris turi pakankamai pinigų pakeisti kone po kiekvieno sėkmingo sezono kitų klubų graibstomus lyderius, to pavyko išvengti tik šiemet. Sezoną italai pasitinka būdami labai neblogos formos. Athletic turi milžinišką nuostolį - Herrera išvyko į MU. Pinigų klubas turi, bet jų selekcininkų darbus sunkina tai, kad dėl komandos politikos komandai gali atstovauti tik baskai. Tačiau kova bus įdomi ir nors Napoli (foto - Higuain) turi daugiau šansų, baskai tikrai kovos iš visų jėgų. Banalu, bet tai daug kam iš jų gali būti gyvenimo šansas.

Standard - Zenit

Rusai šią sezono fazę pasitinka jau dabar demonstruodami gana neblogą futbolą. Komandų sudėtis lyginti neverta - rusų kariauna gerokai solidesnė, turi ir gerokai daugiau žaidimo Europoje patirties. Todėl belgams greičiausiai reiks tenkintis Europos lyga.

Aalborg - APOEL

Komandų šansai yra lygūs. Kipriečiai nebėra ta komanda, kuri galėtų pakartoti įspūdingą žygį į Čempionų lygos ketvirtfinalį, bet patirties turi nemažai ir spėjo įpratinti savo gerbėjus prie kone nuolatinio žaidimo Europoje. Aalborg Europoje jau gerokai primirštas, nes Čempionų lygoje matytas senokai, tačiau dabartinė sudėtis atrodo perspektyviai. Nors kipriečių forma geresnė, bet turėtų būti labai lygi kova. Kas laimės, nespėliosiu.

Slovan - BATE

Slovakai šiuo metu yra įgiję neblogą formą, nors jų sezonas tik prasideda. BATE neįprastai sau Baltarusijoje kol kas yra tik antri, tačiau jų sezonas prasidėjo jau labai seniai ir jie skirtingai nuo Slovan žino, ką reiškia Čempionų lyga. Nors paskutiniu metu BATE forma buvo kukloka, manau, kad jie susitvarkys.

Lille - Porto

Prancūzai įsibėgėjo per lėtai. Šiaip aišku, pora žudanti, ypač įvertinant tokias kaip Slovan- BATE, bet nemanau, kad intrigos bus daug. Šio sezono Porto sustiprėjo ir per draugiškas rungtynes demonstruoja raumenis. Lille startas labai kuklus. Sudėčių pajėgumas gana panašus, bet portugalai kiek stipresni, antros rungtynės bus jų stadione. Todėl jie neturėtų praleisti šio sezono Čempionų lygos.

Maribor - Celtic

Jeigu reiktų rinkti labiausiai apgailėtiną komandą iš šio dvidešimtuko, atsakymas būtų labai aiškus, Toks pats aiškus, kaip renkant laimės kūdikius. Celtic. Legia darė su jais ką norėjo, bet netyčia išleido į aikštę suspenduotą žaidėją ir gavo techninį pralaimėjimą. Jeigu tokia pora būtų pernai ar užpernai, turbūt vertintume normaliai - solidi komanda prieš pilkus Europos mastais vidutiniokus. Dabar Maribor privalo laimėti, nes škotai šiuo metu yra visiški botai, o slovėnams čia gyvenimo šansas. 

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą