2014 m. rugpjūčio 27 d., trečiadienis

Pakeliui į Prancūziją. EURO 2016 atrankos A-D grupių prognozės

Jau rugsėjo 7 dieną visi po truputėlį pradės pamiršti šiaip jau nepamirštamas batalijas, kurios vasarą vyko Brazilijoje. Bent jau Europoje, visų tikslas bus vienas - patekti tarp 24 laimingųjų, kurie už poros metų keliaus į Prancūziją. Dalyvių skaičiaus išplėtimas teikia vilčių ir tiems, kuriems tai bus kone gyvenimo šansas debiutuoti. Šiandien - apie A-D grupes.



A grupė

Pasaulio čempionatas rodo, kad Olandija neturėtų susidurti su rimtomis problemomis bent jau atrankoje. Senukai (RvP, Robben) dar pilni jėgų, jaunimas talentingas, o Strootman(foto) tikriausiai vėl bus komandos lyderis. Sunkių rungtynių bus, bet Olandija turėtų grupę laimėti. Į antrą tiesioginį kelialapį pretenduos islandai, čekai ir turkai. Sensacingai atrankoje į pasaulio čempionatą žaidę olandai išsaugojo stebukladarį trenerį Lagerback ir kiekvienais metais individualiai talentingų Europoje garsių islandų vis daugėja. Turkai potencialo turi labai daug ir su EURO 2008 didvyriu treneriu Terim bandys pagaliau jį parodyti visiems. Čekai nebėra tokie žvaigždėti, kaip prieš dešimtmetį, bet atrodo gana pajėgi komandiškai ir turi neblogus šansus keliauti į Prancūziją. Latvija taškų pamedžios, bet į lyderių ketvertą įsibrauti neturėtų, kazachai šioje grupėje be taškų likti neturėtų, bet didingų žygių iš jų laukti nereiktų.

Prognozė: 1. Olandija 2. Čekija 3. Turkija 4. Islandija 5. Latvija 6. Kazachstanas

B grupė

Įdomiausia intriga turėtų būti Belgijos ir Bosnijos kova. Šios komandos savo individualiu talentu lenkia savo varžovus ir turi aibes aukščiausios klasės žaidėjų. Jau vien todėl šią grupę stebėti bus itin įdomu.  Dėl trečios vietos, kuri irgi suteiks galimybę dar pasikapoti dėl patekimo į EURO 2016 turėtų kovoti Velsas ir Izraelis. Izraelis neturi tokių individualiai stiprių žaidėjų kaip Ramsey ar Bale, bet tradiciškai atrankose yra labai rimta jėga, nors jos paprastai ir neįveikia. Kipras ir Andora kovos tik dėl priešpaskutinės vietos. Ji turėtų atitekti Kiprui, nors Andora turi gerus šansus padaryti tai, kas nepavyko praeitame cikle - iškovoti tašką.

Prognozė: 1. Belgija 2. Bosnija ir Hercegovina 3. Izraelis 4. Velsas 5. Kipras 6. Andora

C grupė

C grupė įdomi vien todėl, kad beveik neįmanoma prognozuoti, kaip po patirto fiasko atrodys Ispanija. Tačiau tai daugiau turėtų būti klausimai apie žaidimą, o ne rezultatus - silpnesnių grupių už šią vos keletas, todėl Ispanijai turėtų pavykti laimėti grupės varžybas. Iššūkį gali mesti Ukraina, turinti neblogą talentų būrį, bet žymiai realiau, kad ji liks antra, nes Slovakija tikrai nėra žymiai silpnesnė ir turėdama talentingą saugų liniją tikrai sukels rimtų problemų visiems. Kabintis bent į trečią vietą gali ir Baltarusija - dėl BATE sėkmės jos lyderiai turi nemažai aukščiausio lygio futbolo patirties. Makedonijai po beviltiškai prasto atrankos ciklo reiks galvoti ne apie trečią vietą, o apie tai, kaip atmušti Liuksemburgo atakas, nes jie įrodė, kad taškus renka labai neblogai.

Prognozė: 1. Ispanija 2. Ukraina 3. Slovakija 4. Baltarusija 5. Makedonija 6. Liuksemburgas

D grupė

Vokiečiai tikrai bus pirmi. Nors grupė gana konkurencinga, bet tai nėra tokios kliūtys, kurios galėtų gąsdinti pasaulio čempionus. Dėl antros vietos kovos Airija ir Lenkija. EPL patirtį kaupęs O'Neill turėtų vadovauti labai kovingai komandai, daugiau talento ir žvaigždžių turi lenkai. Nepaisant to, jų paskutinių metų rezultatai labai nuviliantys. Škotai tikrai atiminės taškus iš favoritų, bet nemanau, kad jie turi labai realias galimybes būti bent jau treti. Gruzinai jiems lips ant kulnų. Gibraltaras galbūt ir gali tikėtis pirmojo taško, nes tie patys gruzinai stabiliu žaidimu nepasižymi.

Prognozė: 1. Vokietija 2. Airija 3. Lenkija 4. Škotija 5. Gruzija 6. Gibraltaras

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą