2014 m. liepos 31 d., ketvirtadienis

Ministrų reitingas. Liepa

Jau kone pusmetį buvau užmiršęs mūsų šaunuolius. Dabar jų būryje gausu naujokų, kai kas atostogauja, bet vis tiek pažvelkime, kas nuveikta per mėnesį.

1. (13) Rimantas Šadžius.



Lietuvai leista įsivesti eurą. Nenagrinėjant visų teigiamų ir neigiamų aspektų, puiku, kad su finansine drausme viskas tvarkoje. Teigė, kad euras nėra stebuklų lazdelė. Tikino, kad prekybininkams nauja valiuta problemų nesukels. Nori išanalizuoti mokestinių institucijų jungimą. Teigė, kad sankcijos Rusijai Lietuvai didelės įtakos neturės. Paaiškėjo, kad pajamų į biudžetą surinkta daugiau, nei tikėtasi. Tikino, kad valstybės rinkliavos nedidės po euro įvedimo. Žadėjo atsisakyti Galvono. Teigė, kad išloš tie verslininkai, kuriai dėl euro mažins kainas. Teigė, kad atsiskaitymo grynais ribojimas stabdys šešėlinę ekonomiką. Lankėsi Medininkuose.

2. (1) Linas Linkevičius. Lankėsi Baltarusijoje, kur aptarė ir nepatogius klausimus, pavyzdžiui, Astravo atominę elektrinę. Teigė, kad JAV sankcijos Rusijai verčia pasitempti ir ES, pats siūlo sankcijas griežtinti ir įvesti ginklų embargą. Teigė, kad Rusijos propagandos mašina veikia gerai. Dalyvavo Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime, Lietuvos diplomatų suvažiavime, lankėsi Briuselyje.

3. (12) Juozas Bernatonis. Žada, kad gerės sąlygos verslui. Teigia, kad baudos ir mokesčiai po euro įvedimo gali sumažėti. Paulių Griciūną, Giedrių Mozūraitį ir Julių Pagojų pasirinko viceministrais. Nusprendė nemažinti viceministrų skaičiaus. Pažadėjo daugiau pinigų pareigūnams. Susitiko su savo kuruojamos srities profsąjungų darbuotojais, žadėjo didesnius pinigus kalėjimo prižiūrėtojams ir ikiteisimininkams.

4. (7) Algimanta Pabedinskienė. Buvo susitikusi su Prezidente. Žadėjo pensijų augimą. Nepritaria Sodros funkcijų perdavimui bendrai mokesčius kuruojančiai institucijai. Tikisi įdarbinti 30 000 jaunų bedarbių. Visuomenė galėjo sužinoti, kad ji yra ir sportiška, ir meniška.

5. (14) Šarūnas Birutis. Sieks krepšelių sistemos kultūriniam ugdymui. Žada sutvarkyti Lukiškių aikštę. Aktyviai dalyvavo Dainų šventės renginiuose, apdovanojo Čikagos lietuvių ansamblį. Pabrėžė Misijos Sibiras svarbą. Apdovanojo „Varpų“ leidinį. Lankėsi pas buvusį ministrą Klimą.

6. (5) Dainius Pavalkis. Teigė, kad lietuvių kalbos egzaminas atsijojo tuos, kurie neverti mokytis nemokamai. Akcentuoja įvairiapusę mokyklų svarbą. Pasilieka visus viceministrus. Buvo susitikęs su viešbučių ir restoranų asociacijos vadove.

7. (N) Virginija Baltraitienė. Pabrėžė skaidrumo ir kompetencijos svarbą. Teigė, kad trūksta daugiašalių susitarimų žemės ūkio sektoriuje. Susitiko su Nacionalinės žemės tarnybos darbuotojais. Teigia, kad kiaulių maras didelių nuostolių nesukels.

8. (N) Kęstutis Trečiokas. Buvęs pirštinių fabriko direktorius tapo ministru. Almanto Petkaus neskyrė viceministru.

9. (8) Evaldas Gustas. Siūlo, kad visus mokesčius rinktų viena institucija. Pabrėžė Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo svarbą. Susitiko su Kinijos prekybos ministru. Lankėsi Raseiniuose. Neturėjo problemų dėl viceministrų nenoro trauktis. Siūlo konsoliduoti verslo priežiūros institucijas. Nieko nežinojo apie Go Planet Travel problemas. Nesiryžo vertinti Turizmo departamento vadovės.

10. (4) Juozas Olekas. Dalyvavo pasaulio lietuvių jaunimo susitikime. Be problemų atleido viceministrus. Žada, kad kitų metų gynybos biudžetas sieks procentą nuo BVP. Sulaukė nemažai kritikos dėl pasyvumo.

11. (6) Dailis Barakauskas. Per neapsižiūrėjimą KET pakeitimų nelydėjo baudų augimas. Žadėjo atsisakyti viceministro Juocevičiaus paslaugų. Pavadavo Oleką. Operatyviai reagavo į miško gaisrą Kuršių Nerijoje. Jankevičių ir Pacevičių paskyrė viceministrais. Profsąjungos piktinosi ministro blaškymusi ir nenuoseklumu.

12. (9) Rimantas Sinkevičius. Apdovanojo nusipelniusius jūrininkus.Lankėsi Kaune. Pakeitė kelis nuostatus, susijusius su statybomis ir krovos darbais. O daugiausiai dėmesio sulaukė liemenės dviratininkams, kurias dalino ir pats ministras.

13. (10) Jaroslavas Neverovičius. Lankėsi Kaune. Teigė, kad bendra VAE įmonė tėra tik darbo pradžia. Buvo susitikęs su Latvijos kolega. Buvo kviestas pasiaiškinti dėl derybų su Gazprom, įtarus, kad dėl pigesnių dujų atsisakyta kitų pretenzijų. Aiškiai nesako, ką darys su Cytacka, užsiminė, kad vienu metu svarstė apie pasitraukimo galimybę.

14. (N) Rimantė Šalaševičiūtė. Gavo dovanų gesintuvą. Teigė, kad lietuviai bus patenkinti ministerijos darbu. Žada stabdyti dalį Andriukaičio reformų, žada savo naujovių. Beveik teigiamai atsiliepė apie vaikų eutanaziją.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą