2015 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalis. Barcelona - Manchester City 1:0

Įspūdžiai po dar vieno įspūdingo Čempionų lygos vakaro tokie:

1. Messi.



Tokio gero Messi nebuvo seniai. Jis darė ką norėjo, išskyrus tai, kad kaip ir beveik visa komanda, neįmušė savo įvarčio, nes Hart buvo neįtikėtinas. Galėjo ramiai sumušti pokerį, bet Hart buvo magiškas. O šiaip seniai jo akyse buvo tiek aistros ir noro, seniai jis taip mėgavosi žaidimu, seniai taip tyčiojosi iš varžovų gynėjų. Tobulas pasirodymas - tiek triukai su kamuoliu, tiek rezultatyvus perdavimas Rakitič, tiek ir puiki komandos pergalė.

2. Rakitič. Sezoną pradėjo puikiai žiemą buvo sėdęs, bet dabar vėl rodo tokį žaidimą, dėl kurio jis ir buvo pakviestas tapti naujuoju atakų generolu senstant Xavi. Puikus protingas žaidimas, daug kūrybiškumo ir vienintelis rungtynių įvartis. Neslėpsiu, dar iki visų gandų svajojau jį pamatyti su blaugrana ir labai džiaugiuosi, kad mano svajonė išsipildė.

3. ter Stegen. Bravo man visada atrodė patikimesnis ir geresnis pasirinkimas. Ir kai žaidimas ėmė apsilyginti, o ter Stegen nelabai sėkmingai vaidino krašto gynėją, turėjau nuojautą, kad prisižais. Tačiau tai buvo tik nevykusi įžangą į tikrą šou. Traukė viską, o svarbiausią tą 11 metrų baudinį, kuris galėjo komandą pražudyti. Puikus pasirodymas.

4. Nasri. Po pirmojo kėlinio atrodė, kad Pellegrini labai suklydo pasirinkdamas starto sudėtį. Tačiau MC žaidimas po pertraukos parodė, kad neteisingai pasirinkti buvo tik gynėjai, kurių pasirinkimas ir taip buvo labai prastas. Mangala ir Zabaleta nebūtų išgelbėję komandos. Tačiau Nasri tikrai neturėjo pradėti rungtynių nuo jų pradžios. Akivaizdžiai degė visą pirmą kėlinį, užsiėmė ne žaidimu, o santykių aiškinimusi su Alba, o viską vainikavo Neymar nukirtimas. Gerai, kad nors atsiprašė po švilpuko, nors jau tuo metu turėjo sėdėti rūbinėje su raudona kortele. Nesukūrė nieko, o tai buvo jo pagrindinė užduotis.

5. Rezultatas. Galėjo būti 8-0, ar 9-3. Bet tai yra visiškas deja vu. Kaip iš akies traukta Guardiolos Barcelona, kuri irgi mėgdavo bajoriškai švaistyti progas net demonstruodama įspūdingą žaidimą, o varžovų vartininkai žaisdavo kaip už tėvynę. Apskritai, nors ir kaip LE21 buvo keikiamas sezono viduryje, Barcelona taip gerai neatrodo jau tris metus. Paskutinis Guradiolos sezonas nebebuvo toks įspūdingas, Vilanovos Barca laimėjo Primerą, bet irgi žiūrinti visada būdavo vaizdas, kad komanda gali daugiau. Tata Martino liko be titulų ir nors turėjo įdomių minčių, bet jos neveikė taip, kaip galėjo veikti. O dabartinė Barca vakar man priminė senus gerus laikus, kai sumušėme 5 įvarčius Real be atsako. Stilius kažkiek kitoks, bet aistra ta pati. Gal ir gerai, kad Manchester City nebuvo visiškai suniokotas, nes tokie rezultatai gali užliūliuoti. O dabar Ancelotti turėti neramiai miegoti iki sekmadienio.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą