2015 m. kovo 30 d., pirmadienis

Pakeliui į EURO 2016. Anglija-Lietuva 4:0

Įspūdžiai po rungtynių tokie:

1. Welbeck.



Jis nėra iš tų puolėjų, kurie muša daug įvarčių. Jis visada yra tas, kuris daug bėga, daug kuria, atlieka nematomą darbą. Ir sulaukia kritikos dėl mažo įvarčių skaičiaus. Penktadienį jis buvo nuostabus. Stebuklas, kad neįmušė daugiau įvarčių. Ne tik Harry Kane ši dvikova įsimintina, bet ir Welbeck, nes jam reikėjo gero mačo.

2. Sterling. Jis yra mano mėgstamiausias Anglijos futbolininkas. Gal net ir visų laikų, nes šiaip Anglija visada su Portugalija varžėsi dėl mano nemėgstamiausios komandos vardo. Viena įvartį įmušė ir vieną sukūrė Kane. Visas rungtynes buvo tikras energijos užtaisas ir beveik net nepristabdomas mūsų gynėjams genijus.

3. Kane. Anglijoje šiandien turėtų būti nedarbo diena, nes naujasis tautos numylėtinis debiutavo įvarčiu per mažiau nei 1,5 minutės. Taip, jie turi teisę švęsti, bet visas Kane fenomenas atspindi Anglijos rinktinės desperaciją. Jie nebeturi asmenybių, tokių kaip Lampard, Gerrard, Terry ar Beckham. Tad kiekvienas talentingesnis už Milner žaidėjas čia jau naujas Mesijas, kuris išgelbės stagnuojantį futbolą. Tegul Anglija pasidžiaugia, bet Kane visa šita manija kaip žmogui tikrai ne į naudą. Ir Rooney juk kažkada atrodė genialus.

4. Matulevičius. Maniau, kad rungtynių MVP lietuvių pusėje bus Arlauskis. Tačiau šį kartą iš tikrųjų tiek daug darbo, kaip su šveicarais nebuvo, o ketvirtą įvartį galima įrašyti tarp retų Arlauskio klaidų. Man labiausiai penktadienį patiko Matulevičius. Ne todėl, kad turėjo progą, o dėl kelių labai puikių gynybinių epizodų.

5. Charakteris. Pasakyti, kad rinktinė jo turi 0, būtų komplimentas, nes realybė minusinė. Atrodo, kad galimybė žaisti su anglais Wembley turėtų motyvuoti, bet mūsiškių akys nedegė. Mes niekada nebuvome technikos stebuklas, bet Liubinsko ir Couceiro laikais buvome hard to beat komanda. Kuri turbūt neįmuš arba išvargs įvartuką, bet prie mūsų vartų bus pragaras. Nuo to laiko mūsų žaidėjai netapo blogesni, blogesnis tapo nusiteikimas. Dabar visi bėgioja iš anksto nusiteikę, kad praleis kokius 5 įvarčius ir iš anksto bijo anglų, treneriukas stovi ramus prie šoninės linijos su išeiginiais treningiukais, o federacija turbūt irgi laiminga, PR futbolas seniai tiek turėjo.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą