2015 m. kovo 18 d., trečiadienis

Kas išgelbės Darbo partiją?

Rinkimai darbiečiams nebuvo geri, bet nebuvo ir visiška katastrofa. Didieji miestai yra tragedija, tačiau mažesniuose mandatų visai nemažai, merų jie ir neturėjo baisiai daug. Aišku, pasirodymas labai prastas, bet pagal lietuviškas tradicijas, kur visos 365 partijos po kiekvienų rinkimų triumfuoja ir aiškina, kad gerai pasirodė, tai čia tikrai dar ne laidotuvių vainikai.



Tačiau Loreta pasitraukė. Taip staiga, dar net ne Lietuvoje būdama.

Du variantai:

1. Viktoras paprašė, kad ji užleistų savo kėdę.

2. Asmeninė iniaciatyva

Abiem atvejais, turbūt labiausiai laukiamas variantas yra paties Viktoro sugrįžimas. Tada vėl prasideda nesibaigianti šventė, iš dangaus krenta ledai. Augti vietos kur yra - TT liko 1,5 metų pasidžiaugti parlamentinės partijos statusu, galėčiau lažintis. O viso elektorato net Guoga su kimono neįtikins, kad LRLS tokie patys kieti, kaip TT, neaišku, ar sėkmingai judės Puteikio partijos reikalai ar toliau visi sėdės rankas sudėję ir lauks, kol jų lyderis vienas visus vėl išneš į pergalę.

Dabar Viktoras buvo neatleistinai apleidęs partijos reikalus. Nuo pat Seimo pirmininkų rokiruotės jo nelabai matėme. Ir po truputį pasąmonėje išgirdus Darbo partijos pavadinimą pradėdavo kilti jau nebe Viktoras, o Loreta. Pakuotė ne be tokia patraukli net ir tiems, kurie iš DP balsavo kartą gyvenime kaip už mažesnį blogį.

Net jei Loreta sugalvojo išeiti pati, daug kas lauks gelbėtojo Viktoro.

Bet nebūtinai sulauks. Nesvarbu, liepta Loretai trauktis ar ne, bet Viktoras gali nuspręsti tiesiog perstumdyti kėdes ir paremti jauną ir perspektyvų, mažojo Gabrieliaus bendraamžį Vytautą Gapšį. Gapšys moka protingai pakalbėti ir sakau nuoširdiai, jeigu ne jo byla, gal aš jį net labiau teigiamai vertinčiau, o ne neigiamai. Vienas blaiviau mąstančių DP narių.

Tačiau ne visi nori, kad Gapšys būtų pirmininkas. Ir nebūtinai to užsinorės, jeigu to norės Viktoras. Dar yra Daukšys jau vadovavęs partijai prieš Viktoro valią, Baltraitienė, Paulauskas ar net Vagnorius turbūt irgi gali užsinorėti padirbėti.

Visgi, mąstant apie perspektyvas, svarbiausia turbūt būtų sutelkti dėmesį į regionus. Galbūt ten reikėtų irgi perstumdyti kėdės. DP įdirbis ten didelis, o didieji miestai būtų sunkiau atsikovojama erdvė stiebtis į viršų.

Kas vadovaus paradai, svarbu, bet ne esminis dalykas. Į lyderius 2016 m. partiją užtempti galėtų nebent Viktoras, kiti tik pajėgtų stabilizuoti kad ir ne tobulą, bet visai pakenčiamą padėtį regionuose. Aišku, būtų gerai, kad lyderis nebūtų susipykęs su charizma, tad jeigu DP rinkėjai nori ramiai miegoti geriausia opcija būtų Gapšys. Problema, kad teistas. O jeigu vairą imtų senoji gvardija - Gedvilas, Paulauskas ar Daukšys, turbūt tie 5 procentai būtų pasiekti, bet nervų ląstelių sąskaita.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą