2015 m. kovo 25 d., trečiadienis

El Clasico Camp Nou: Barcelona - Real 2:1

Įspūdžiai po labai gražaus El Clasico tokie:

1. Suarez.



Puikus pasirodymas. Buvo toks, koks būna visada - išvydome ir svajonių dvikovą su Pepe, kuris iš jų nešvaresnis žaidėjas, tačiau ir milžinišką aistrą bei kovingumą. Kalbant apie patį žaidimą, Pepe ir Co. su juo tvarkydavosi gana sunkiai. O viską apvainikuoja puikus įvartis, kuris tapo pergalingu. Aukščiausia klasė.

2. Messi. Tiesioginės didelės grėsmes Real vartams nekėlė, bet netiesioginė buvo didelė. Kūrė puikias progas komandos draugams, viena iš jų pavirto Mathieu įvarčiu. Nors pats neįmušė, bet sau priekaištų neturėtų turėti - buvo puikus.

3. Mathieu. Storas senas ryžas rūkorius. Tokie komentarai buvo vasarą, kai Barca nutarė jį įsigyti. Labai greitai žmonės turėjo įsitikinti, kad tai jam netrukdo būti greitu ir kibiu gynėju, o sekmadienį jis įmušė pirmąjį įvartį. Jis to tikrai nusipelnė. Nemanau, kad jam buvo lengva sulaukus jau 30 pereiti į vieną stipriausių pasaulio klubų, kai transferas buvo visuotinai kritikuojamas. Bet jis įrodė savo tiesas.

4. Pepe. Klydo daug, todėl kai kurie Barcos epizodai tapdavo pavojingesni, negu atrodydavo iš pirmo žvilgsnio. Daug energijos išeikvojo kovodamas su Suarez emocijų kovoje. Tačiau lemtingame epizode buvo per lėtas. Dėl to, kad daugiau energijos dėjo į kalbas, o ne futbolą, bei dėl geltonos kortelės buvo pakeistas. Varane per 17 minučių turėjo daugiau teigiamų epizodų nei Pepe per 73.

5. Stilius. Iš vienos pusės, viskas truputį priminė Pepo laikus, su daug pagulėjimų ant žolytės, kortelių, keistokų švilpukų ir panašių dalykėlių. Bet buvo žaidžiamas ir futbolas. Pirmą kėlinį Barca buvo išėjusi pasivaikščioti. Lėta tiki-taka yra catenaccio, tik perkeltas per pusę aikštės į priekį ir kamuolį valdai tu, o ne varžovas. Tai ir visi skirtumai. Antrame kėlinyje buvo įjungta aukštesnė pavara ir reikalai išsisprendė. Real labai daug energijos sudėjo besivaikydama Barcos žaidėjus iki pertraukos, todėl nuovargis po pertraukos buvo akivaizdus. Tai ir buvo lemtingas faktorius.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą