2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Ministrų reitingas. Kovas

Mūsų laisvės jubiliejaus proga (jei iš tikrųjų, tiesiog praėjo mėnuo nuo ankstesnio įrašo :) ) apie ministrų darbus.

1. (3) Rokas Masiulis.



JAV aptarė galimybes importuoti SGD, teigė, kad Lietuva pasiruošusi pirkti, o JAV palanki situacija parduoti. Teigia, kad ateityje santykiai su Gazprom bus visiškai kitokie. Išaiškino, kad Vilniaus energija dirbtinai kelia kainas.

2. (2) Juozas Olekas. Teigė, kad Rusija beveik priėjo liepto galą. Tikisi, kad savanorių ateis daug, mažai reiks šaukti. Nemano, kad Lietuva per 25 metus padarė daug klaidų. Ruošiasi NATO vadaviečių steigimui Lietuvoje. Globos Vilkaviškio biblioteką. Laukia atsakymo dėl vokiškų haubicų pirkimo, mano, kad informacija apie neigiama atsaką buvo provokacija. Teigia, kad NATO labiau vertina profesionalius karius.

3. (1) Linas Linkevičius. Lankėsi JAV. Mano, kad Lietuva gali būti pirma šalis gavusi SGD iš JAV. Su Kerry aptarė partnerystę. Teigia, kad Ukrainos situacija sudėtinga, paliaubos nevykdomos. Teigia, jog taikos misija Ukrainoje reali. Rimtai nežiūri į Rusijos notą, teigdamas, kad Rusija kaltina tuo, ką daro pati.

4. (12) Juozas Bernatonis. Teigia, kad vartotojai ir verslininkai vis geriau išmano savo teises. Teigia, kad ES nori glaudžiau bendradarbiauti su Armėnija, o Lietuva remia Gruzijos euroatlantinę integraciją.

5. (10) Rimantė Šalaševičiūtė. Lankėsi Kretingoje, Panevėžyje, Vilniaus klinikinėje ligoninėje. Žada didesnes algas slaugytojams. Teigia, kad nuo BPC ir GMP integravimo vartotojai nenukentės. Perspėjo pacientus nepermokėti ligonių kasoms. Teigia, kad BPC sistemą reikia tobulinti.

6. (7) Rimantas Sinkevičius. Teigia, kad Lietuvos nuomonė dėl Rail Baltica finansavimo nekinta, projektą pristatė europarlamentarams. Lankėsi Birštone. Teigė, kad Lietuvai nenaudingas geležinkelio rinkos liberalizavimas.

7. (6) Kęstutis Trečiokas. Atsisakė Telšių savivaldybės tarybos nario mandato. Nori drausti rūkyti Kuršių nerijos miškuose. Lankėsi Mažeikiuose ir Zarasuose. Žada naują saugomų teritorijų valdymo modelį nuo kitų metų. Nori, kad teismas 6 ežerus gražintų valstybei.

8. (13) Evaldas Gustas. Siūlo naujų rinkų ieškoti Afrikoje. Nepritartų Inovacijų ministerijos steigimui. Siūlo labiau panaudoti ES investicijas. Nori, kad mokslo ir technologijų parkai būtų efektyvesni.

9. (14) Algimanta Pabedinskienė. Lankėsi Širvintose. Kritikavo verslininkus. Siūlo didinti mažiausiai uždirbančių viešojo sektoriaus darbuotojų algas. Pradeda globos sistemos pertvarką, bet visiškai institucinės globos atsisakyta nebus.

10. (4) Rimantas Šadžius. Prognozuoja gerus finansinius metus. Žada minimalius mokesčių pokyčius. Mano, kad pagrindinės problemos bus Rytų rinkoje, euro zonoje ir verslininkų pesimizme. Kartu su Vokietija švęs Kovo 11-ąją. Parėmė Junckero investicijų planą. Siūlo naikinti valstybinę pensiją 5-6 vaikus užauginusioms mamoms, bylinės su Kaseliausku dėl tarnybinės nuobaudos.

11. (8) Saulius Skvernelis. Paskyrė naują VSAT vadą. Pabrėžė rinkimų skaidrumo užtikrinimo būtinybę. Prostituciją laiko socialine problema. Džiaugiasi gerėjančia gyventojų nuomone apie teisėsaugą. Teigia, kad trūksta kibernetinio saugumo specialistų. Teigė, kad neturi informacijos apie teroristus iš Lietuvos. Turi teisintis dėl rusiškos pasieniečių įrangos.

12. (9) Šarūnas Birutis. Lankėsi Šiaulių bibliotekoje, Klaipėdos dramos teatre. Dalyvavo įteikiant nacionalines premijas. Paaiškėjo, kad ministerija nepasirengusi priimti ES lėšas.

13. (5) Virginija Baltraitienė. Teigia, kad savo kraštą giname jį augindami. Nori remti pašarų gamyklas. Siūlo geriau sukramtyti paramos obuolius. Kariauja su prekybininkais. Teigia, kad pieno supirkimo kainas galėjo numušti išmokėta parama. Prekybininkų antkainių reguliavimas pieno sektoriuje neatitinka laisvos rinkos idėjų.

14. (11) Dainius Pavalkis. Lankėsi Ženevoje, Zarasuose ir Visagine. Palaiko karinį mokinių rengimą. Iš mokyklų direktorių rinkimų nori eliminuoti bendruomenes. Skatins vyrukus rinktis „moteriškas“ specialybes kaip kovos prieš nelygybę priemonę.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą