2015 m. sausio 2 d., penktadienis

Gruodžio mėnesio žmogus - Barack Obama

Paskutinis metų mėnesis buvo tikrai įdomus. Tradiciškai - 5 svarbiausieji.

1. Barack Obama.



Gynybos sekretoriumi pasirinko Ashton Carterį, su kuriuo turėtų būti lengviau dirbti, nes jo pirmtako ir prezidento požiūriai į ISIS skyrėsi. O kitas labai reikšmingas įvykis, bent jau JAV viduje - santykių su Kuba atnaujinimas. Tai leis sumažinti įtampą savo pašonėje, be to, JAV gausu kubiečių, tačiau jie šį sprendimą vertina įvairiai.

2. Vladimiras Putinas. Paskelbta nauja karinė doktrina ir desperatiškai bandoma atsitraukti nors centimetru nuo bedugnės krašto. Dabar žodynas gerokai griežtesnis, o NATO dar aiškiau yra didelis didelis blogis, kuris grėsmingai artėja prie Rusijos sienos.

3. Jeb Bush. Paskelbė, kad sieks prezidento posto 2016 m ir tai iškarto jį pavertė respublikonų stovyklos lyderiu. Kol kas artimiausias varžovas yra Chris Christie, tačiau kova dar net neįsibėgėjusi, nors Bush galimybės pratęsti šeimos tradicijas ir tapti bent jau kandidatu, vertinamos rimtai.

4. Aleksandr Lukashenko. Baltarusijai sankcijos didžiajam kaimynui taip pat kainuoja brangiai. DĖl to įvyko ir didžiulis kadrų keitimas Vyriausybėje. Aišku, kad Lukashenko norėtų be didesnės įtampos ir su kuo mažiau klastojimų pasiekti užtikrintą pergalę. O tada reikia, kad kalta būtų aplinka, todėl ji ir pakeista.

5. Raul Castro. Įeis į Kubos istoriją. Aišku, reikėjo ir JAV nusiteikimo keisti dabartinę situaciją, ir popiežiaus tarpininkavimo, bet nors ir pats Kubos lyderis nėra pagrindinis šios istorijos herojus pasauliui, bet savo šaliai tikrai taip.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą