2015 m. sausio 9 d., penktadienis

Ministrų reitingas. Sausis

Prabėgo mėnuo nuo ankstesnio įrašo, laikas patikrinti, kuo gyvena ministrai.

1. (4) Juozas Olekas.



 Perdavė Ukrainai jos prašytų ginkluotės elementų. Įrodinėjo, kad nėra neatitikimų tarp KAM ir Prezidentūros duomenų apie gynybos finansavimą, žada didesnį dalinių užpildymą. Susitiko su nevyriausybinėmis organizacijomis. Teigė, kad ekstremaliomis situacijomis gyventojams reikia likti ramiems ir vadovautis specialistų nurodymais. Teigė, kad bus sugauti visi šnipai.

2. (2) Saulius Skvernelis. Su Šalaševičiūtė kreipėsi į Prokuratūrą dėl galimo sabotažo kuriant Bendrosios pagalbos centrą. Teigė, kad Lietuvai reikia jaunimo idėjų ir potencialo. Teigė, kad policija reagavo į susprogdintos panevėžietės kreipimąsi. Akcentavo savivaldos svarbą. Žada dirbti, žiniasklaida davė idealisto reformatoriaus vardą.

3. (1) Juozas Bernatonis. Teigė, kad eurui pasirengta tinkamai. Sumažino notarų įkainius. Susitiko su PLJS atstovais. Žada sukurti piniginių lėšų apribojimų informacinę sistemą. Teigia, kad visuomenė nepasiruošusi bausmių švelninimui.

4. (8) Rimantas Sinkevičius. Svarstys techninės apžiūros branginimo galimybes. Dalyvavo logistikos ir transporto forume. Supaprastino naudotų transporto priemonių registravimo tvarką. Gina dėl geležinkelio bėgių į Latviją išmontavimo kaltinamus Lietuvos geležinkelius. Atidarė sankryžą Jonavoje.

5. (3) Rokas Masiulis. Teigė, kad Independence saugus. Nominuotas metų žmogumi. Rūpinsis Vilniaus ir Kauno energetikos projektais. Jungtis su Lenkija ir Švedija žada iki šių metų pabaigos. Veido buvo pristatytas kaip Independece atplukdytojas.

6. (13) Dainius Pavalkis. Pasveikino Zinkevičių. Bendradarbiaus su Maisto banku. Sveikino visus su Kalėdomis. Teigė, kad Lietuvai užteks vidutinybių. Dalyvaudavo posėdžiuose.

7. (12) Šarūnas Birutis. Pagerbė Donelaičio metų programą rengusius mokslininkus, džiaugėsi projekto sėkme. Teigė, kad šventės žmonėms ne visada džiaugsmingos. Reklamavo Maltos ordiną. Teigė, kad informacinis spaudimas stiprės.

8. (7) Linas Linkevičius. Teigia, kad paliaubos Ukrainoje neveikia. Nemato priežasčių švelninti sankcijas. Teigė, kad teroro aktai neturi sienų. Išrinktas žmogaus teisių šaukliu. Teigė, kad Vakarų politikai padeda Putinui išsaugoti veidą. Ne itin pagarbiai atsiliepė apie Petrą Vaitiekūną.

9. (9) Evaldas Gustas. Kazlauskienę paskyrė vadovauti Turizmo departamentui, teigė, kad jis neužsiima prevencija. Pasveikino visus su šventėmis. Sulaukė kritikos iš Kęstučio Masiulio dėl kainų.

10. (11) Rimantas Šadžius. Teigė, kad pinigai nėra valstybingumo simbolis, tik priemonė gerovei pasiekti. Teigė, kad gyventojai iškeitė milijardą. Jakeliūno kritikuotas dėl neveiklumo. Teigė, kad dar neįprato prie kainų eurais. Pažadėjo neįvesti mokslininkų siūlomų mokesčių.

11. (10) Virginija Baltraitienė. Teigia, kad pieno kainos nesąžiningos. Žada permainas ekologiškos produkcijos sertifikavimą. Reikalavo stabdyti viešąjį konkursą dėl miltų pirkimo, bet paaiškėjo, kad kainą sukėlė ŽŪM nustatytos sąlygos.

12. (6) Kęstutis Trečiokas. Gyrė Ukmergę. Teigė, kad aprodyta valia kovoje su klimato kaita. Žada užkirsti kelią chaotiškai teritorijų plėtrai. Džiaugiasi tuo, kaip savivaldybės taupo energiją. Leis sužvejoti daugiau stintų ir mažiau lydekų. Dalyvavo ES ministrams tariantis dėl taršos mažinimo. Vyko į prabangią kelionę Peru tobulintis kovoje su klimato kaita.

13. (14) Rimantė Šalaševičiūtė. Su Skverneliu kreipėsi į Prokuratūrą dėl sabotažo kuriant BPC. Aplankė ligonius ir medikus vaikų ligoninėje. Pasisako už geresnes sąlygas privačiai medicinai. Lankėsi Anykščiuose. Rūpinosi, kad Klaipėdos regiono gyventojų sveikatos priežiūra būtų kokybiška. Plečia bendradarbiavimą su Ukraina. Įtartinai palanki Kauno klinikoms, pacientų organizacijos dėl to nepatenkintos.

14. (5) Algimanta Pabedinskienė. Paaiškėjo, kad SADM konkursus dažnai laimėdavo su DP siejami asmenys. Pasisako už Sodros įmokų lubas. Žada nekurti ir nedidinti mokesčių. Savarankiškai dirbančius jaunuolius, neįgaliuosius ir pensininkus norėtų atleisti nuo privalomų Sodros įmokų. Sulaukė kritikos dėl stumiamos Stambulo konvencijos, kurioje kalbama apie socialinę lytį.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą