2014 m. gruodžio 31 d., trečiadienis

2014 metų simbolinė sudėtis

Jau tradicinis įrašas, bene 5 kartą. Tiems, kam nepatiks, siūlau atkreipti į skaičius pavadinime, kalbama bus apie 2014 geriausius, o ne apskritai.



GK Keylor Navas Levante/Real/Kosta Rika

Pasirinkimas buvo paprastas - Navas arba Neuer. Pasirinkau Navas, nes Neuer nors ir pakėlė supratimą apie tai, ką gali padaryti GK aikštėje, tačiau stovėdavo tuose vartuose, kuriuose būdavo galima sušalti dėl mažų darbo apimčių ir tie krosai dažniausiai jam tik pramogai skirti buvo. Navas iš eilinio mažo klubo GK tapo stebukladariu, užsidirbo kontraktą su Real ir buvo neįtikėtinas pasaulio čempionate.

LB Azpilicueta Chelsea/Ispanija

Išskirtinių LB era baigėsi su Evra ir Cole karjeros artėjimu prie pabaigos. Azpilicueta nors ir turėjo tragišką pasaulio čempionatą, tačiau šiemet kartu su savo naujuoju komandos draugu Luis Felipe ir Marcelo buvo įdomiausi šios pozicijos žaidėjai.

CB Pepe Real/Portugalija

Ramos šiemet sutraukė daugiau kamerų prie savęs, nes mušė svarbius įvarčius. Bet kai kalba eina apie tiesioginį gynėjų darbą, Pepe yra genialus. Dabar jo brandos laikas, kai jis nustojo neįtikėtinais tempais rinktis kvailas korteles ir netgi prasižengia žymiai rečiau. Be jo Real nebūtų toks didingas.

CB Hummels Borussia/Vokietija (foto)

Ne visada buvo sveikas, o šio sezono pradžia jo klubui apgailėtina. Tačiau tapo pasaulio čempionu, turėjo nuostabų turnyrą, o šiuo metu yra geidžiamiausias CB pasaulyje.

RB Carvajal Real/Ispanija

Ispanijos rinktinės atsinaujinimas tikrai neturėtų liesti krašto gynėjų. Nors 2013 ir paliko šiokių tokių abejonių, ar dar gana jaunas ispanas buvo vertas sugrįžimo į Santiago Bernabeu, bet po Naujųjų jis buvo monstras.

CM James Monaco/Real/Kolumbija

Po persikėlimo į Monaco James pavardę girdėjome truputį rečiau. Monaco nežaidė Europoje, o pagrindinė komandos žvaigždė buvo Falcao. Tačiau pasaulio čempionatas viską apvertė aukštyn kojomis. Auksinis batelis, ketvirtfinalis ir milžiniška suma už perėjimą į Real, kur James žiba toliau.

CM Modrič Real/Kroatija

Puikus sezonas. Ancelotti schemoms jis tinka tobulai, o dabar netgi ir atlieka gerokai daugiau juodo gynybinio darbo, negu buvo galima tikėtis iš puikaus kūrėjo. Nors Kroatija ir krito anksti, bet buvo itin patraukli komanda.

CM Iniesta Barcelona/Ispanija

Xavi sensta, o Iniesta vis labiau tampa aiškiu komandos lyderiu aikštės viduryje. Kol naujasis jo partneris Rakitič dar yra gana nestabilus, Iniesta tampa svarbus kaip niekad. Nors Barcai ir Ispanijai metai liūdnoki, tačiau Iniestai jie buvo geri.

LW CR07 Portugalija/Real

Metai netobuli - pasaulio čempionate Portugalija buvo beviltiška, todėl Auksinio kamuolio neduočiau. Bet šiaip daug kuo skųstis CR07 negalėtų - Auksinis batelis atkeliavo, Čempionų lyga laimėta, o sezono pradžia įkvepianti.

CF Messi Argentina/Barcelona

Atvedė Argentiną į Pasaulio čempionato finalą ir tapo geriausiu turnyro žaidėju. Šalia visada solidžių įvarčių skaičiukų neblogai atrodė ir rezultatyvių perdavimų grafa. Trūko tik titulų.

RW Robben Olandija/Bayern

Sukūrė šiokią tokią pelenės istoriją, su itin jauna rinktine patekdamas į trejetuką pasaulio čempionate. Bayern jis visus metus buvo ryškiausia žvaigždė.

Treneris Ancelotti Real

Pateisino savo, kaip taurių eksperto reputaciją. Nors Primeroje iškovota tik bronza, o Atletico ir Barca buvo geresnės komandos, Čempionų lygoje pasiekta išsvajota 10 taurė. Genialumas labiausiai atsiskleidė pusfinalyje, kai pervažiuotas iki tol atrodo jokių trūkumų neturėjęs Bayern, o finale jau šypsojosi fortūna.

Geltonsnapis Facebook'e

1 komentaras:

  1. Sveiki,

    norėjome pasiūlyti rašyti savo BLOG'us portale Eurofootball.lt

    Kol portalas buvo neatnaujintas, mes jūsų straipsnius dėdavome kaip naujienas ir jie sulaukdavo daug komentarų bei diskusijų. Dabar, kaip jau tikriausiai žinote, svetainė pasikeitė ir atsirado galimybė patiems nariams rašyti BLOG'us tam tikroje skiltyje http://www.eurofootball.lt/blogai

    Taip galėsite pasiekti daug didesnę auditoriją ir žinomumą nei blogspot.com puslapyje. Naudotis sistema yra labai paprasta ir kviečiame prisijungti! :)

    AtsakytiPanaikinti