2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Ministrų reitingas. Gruodis

Paskutinis mėnesinis šių metų reitingas.

1. (7) Juozas Bernatonis.



Teigia, kad visuomenė vis aktyviau priešinasi korupcijai. Nežada įteisinti homoseksualų partnerystės. Nepritaria bausmių griežtinimui, skirs daugiau dėmesio hakeriams. Pasirūpino geresnių asmenų, pranešusių apie korupciją, duomenų konfidencialumu.

2. (N) Saulius Skvernelis. Teigia, kad pareigūnai pasiruošę nekonvenciniam karui. Tapo populiariausiu ministru. Teigia, kad skaudžiai reaguoja į VRM skandalą. Žadėjo nepasiduoti spaudimui. Teigia, kad kratos mokyklose buvo reikalingos. Teigia, kad nepartiniai geriau sprendžia problemas.

3. (1) Rokas Masiulis. Žada padėti Ukrainai statyti SGD ir galbūt tiekti dujas iš Lietuvos SGD, kuris pakeitė taisykles rinkoje, dėl jo buvo dirbama naktimis. Teigia, kad dujos nuo naujų metų pigs, nauja metodika gali jas paauginti tik procentu. Davė interviu Natural Gas Europe.

4. (3) Juozas Olekas. Lankėsi Ukrainoje, kur žadėjo didesnę paramą. Rusijos žiniasklaida teigė, kam tam bus naudojami Lietuvos kariuomenės ištekliai. Žada stiprinti bendradarbiavimą su Švedija. Žada, kad gynybos finansavimas atitiks 2008 metų lygį, tą daryti įpareigoja saugumo situacija.

5. (4) Algimanta Pabedinskienė. Teigia, kad neįgaliųjų klausimų svarba auga, jiems skirta 2,6 mln litų daugiau. Pradėtos išmokėti kompensuojamos pensijos, dvejota dėl Sodros vadovo. Teigė, kad reikia spręsti smurto problemą. Lankėsi BTV studijoje.

6. (8) Kęstutis Trečiokas. Teigia, kad vadovų konkursai atšaukiami dėl per mažos konkurencijos. Teigia, kad renovacijai gali pritrūkti lėšų. Padėkojo Druskininkams už sėkmingą renovaciją. Susitiko su savivaldybių vadovais. Teigia, kad prasikaltę pareigūnai turi būti baudžiami griežčiau.

7. (5) Linas Linkevičius. Pasveikino Lenkiją su Nepriklausomybės diena. Teigia, kad NATO veikia sėkmingai. Susitiko su Čekijos ambasadoriumi. Pabrėžė Ukrainos svarbą ES saugumui. Teigė, kad minkštumas santykiuose su Rusija negalimas.

8. (13) Rimantas Sinkevičius. Dalyvavo metų ekonomikos forume. Teigia, kad Lietuva gali geriau išnaudoti logistikos galimybes. Ragina verslą išnaudoti investicijas į transporto infrastruktūrą. Remia kelių mokestį, tikisi privatizuoti Lietuvos jūrų laivininkystę. Pabrėžia transportą svarbą Lietuvos ekonomikai,

9. (9) Evaldas Gustas. Lankosi Turkijoje. Žada tikrinimų bangą rizikingiausiems turizmo organizatoriams, žada griežtą licencijavimą. Lankėsi Kelmėje, Zarasuose, kur skatino išnaudoti turizmo potencialą. Patvirtino Lietuvos verslumo veiksmų planą. Žada, kad viešuosiuose pirkimuose galės dalyvauti tik sąžiningai mokantys mokesčius.

10. (6) Virginija Baltraitienė. Remia kooperatyvus. Teigia, kad į ES paramą dėl embrago galės pretenduoti tik žemdirbiai. Prašė 110 milijonų pieno sektoriui. Teigė, kad Žemės ūkis Lietuvos BVP ašis. Dėl „Jūros vilko“ planuoja susitikti su ES komisaru, bet teigė, kad viskas priklauso nuo Lietuvos. Pripažino, kad nei perdirbėjai, nei prekeiviai nemažina pieno kainų.

11. (2) Rimantas Šadžius. Neatmeta, jog biudžetą gali reikti peržiūrėti. Žada mažesnes valstybės valdymo išlaidas - 5 procentais. Žada, kad mažiau augs pajamos iš mokesčių. Lankėsi Labas Rytas, Lietuva laidoje. Teigė, kad nėra pagrindo apokaliptinėms nuotaikoms. Pripažino, kad PVM įplaukos atsilieka nuo planų. Atsiranda manančių, kad su 2015 m. biudžetu ministras lipa ant 2008 m. grėblio.

12. (10) Šarūnas Birutis. Pabrėžė nacionalinio saugumo svarbą kuriant ES audiovizualinę politiką. Atvėrė galimybę nugriauti Žaliojo tilto skulptūras. Teigia, kad jo atsistatydinimas problemų nesprestų, nepatenkintus siūlymais aktorius sieja su opozicija.

13. (11) Dainius Pavalkis. Teigia, kad šauliai yra alternatyva Rusijos karinėms stovykloms. Susitiko su Čekijos ambasadoriumi. Didžiuojasi KU jūrine labaratorija. Teigė, kad į profesines mokyklas dar žvelgiama taip pat, kaip sovietmečiu. Žada nevykdyti jokių streikuotojų reikalavimų, teigė, kad jų veikla įtartina, o jie patys neišsilavinę ir neintelektualūs.

14. (12) Rimantė Šalaševičiūtė. Organizavo vaikų sveikatos metams skirtą konferenciją. Palaiko draudimą rūkyti balkonuose. Viceministru pasirinko Gavrilovą. Pasisako už liberalų pagalbinio apvaisinimo įstatymo variantą.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą