2014 m. gruodžio 29 d., pirmadienis

Metinis ministrų reitingas

Metodologija paprasta - išvedama vidutinė kiekvieno ministro užimta vieta per metus ir sudėliojami eilės tvarka nuo geriausio iki blogiausio. Ir aprašomi pagrindiniai jų darbai, naudojant filtrą, parodantį populiariausius Google rezultatus per paskutinius metus.



1. (N) Saulius Skvernelis. Lyderiu tapo tik todėl, kad reitinge figūravo tik vieną mėnesį. Jo paskyrimas buvo staigmena, prisiekė Seime. Turi daugiau negu 400 000 LT turto. Teigė, kad problemas turi spręsti nepartiniai.

2. (8) Linas Linkevičius. Teigia, kad paliaubos Ukrainoje neveikia, yra daug nepaskelbtų karų. Teigia, kad CŽV ataskaita apie kankinimus skatins teroristus. Nemano, kad Rusija daro pažangą.

3. (3) Juozas Bernatonis. Lankėsi Kaune ir Šiauliuose. Teigia, kad žiniasklaidos laisvės ribojimas nepateisinamas. Teigia, kad skolas reikia išprašinėti su šypsenomis. Teigia, kad vis didesnė visuomenės dalis priešinasi korupcijai. Teigia, kad mažėja pažeidimų, susijusių su euro įvedimu.

4. (N) Rokas Masiulis. Šiais metais dar tik buvo paskirtas. Praleido dieną su Verslo žinių žurnalistais. Teigia, kad energetiką galima panaudoti kariniams tikslams. Teigė, kad Skardžius kenkia SGD terminalui. Teigė, kad Independece saugus.

5. (1) Juozas Olekas. Lankėsi Ukrainoje. Teigė, kad Rusijos karinė doktrina painioja priežastis ir pasekmes. Žadėjo 2008-ųjų gynybos finansavimą. Žada, kad kariai liks Afganistane. Žada glaudesnį bendradarbiavimą su Švedija. Žadėjo didesnę paramą Ukrainai.

6. (9) Algimanta Pabedinskienė. Teigė, kad nėra iš ko didinti pensijas. Žadėjo nekurti ir nedidinti mokesčių. Išmokėjo pirmas kompensacijas pensininkams. Žaidžia šachmatais ir krepšinį. Teigė, kad finansuoja visas bendruomenes. Kaltino konservatorius nemeile pensininkams. Teigė, kad mergaitės neturi būti mokamos paklusti smurtui.

7. (N) Kęstutis Trečiokas. Tik šiemet tapo ministru. Teigia, kad skalūnai nepavojingi aplinkai.

8. (7) Rimantas Šadžius. Nežadėjo MMA didinimo. Sulaukė kritikos, jog lipa ant 2008-ųjų grėblio. Teigė, kad euras nėra stebuklų lazdelė. Teigė, kad pajamos iš mokesčių mažės. Nesureikšmino to, kad Prezidentė po perrinkimo susitiko su juo pirmu. Žadėjo mažesnes valstybės valdymo išlaidas. Įpareigojo VMI pateikti mokesčių administravimą gerinančius technologinius sprendimus. Neatmeta, kad biudžetą gali reikti peržiūrėti.

9. (N) Virginija Baltraitienė. Norėjo tapti ministre ir jai pavyko. Teigia, kad Jūros vilko likimas priklausys nuo Lietuvos, susitiko dėl to su eurokomisaru. Prašė 32 mln EUR pieno sektoriui.

10. (4) Evaldas Gustas. Lankėsi Turkijoje, Japonijoje, Zarasuose (ragino išnaudoti turizmą ir pritraukti investicijų) ir Druskininkuose.  Teigia, kad Turizmo departamentas neužsiima bankrotų prevencija. Sunkiai apsisprendė dėl jo vadovės Balnienės ateities.

11. (5) Rimantas Sinkevičius. Paskelbė, kad Cytackos nebus Energetikos ministerijoje. Yra patenkintas transporto sektoriumi. Teigė, kad Lietuva turi geras galimybes logistikai. Dalino liemenes dviratininkams. Teigia, kad Lietuva privalo kovoti dėl Vilniaus įtraukimo į Rail Baltica.

12. (11) Šarūnas Birutis. Teigė, kad aktoriai yra Opozicijos įrankis. Teigė, kad menininkai turi patys užsidirbti pinigus. Varėnoje įteikė Tamulevičiūtės premiją. Puikiai įvertino Donelaičio metus. Teigė, kad kultūra itin naudinga ekonomikai. Kanų kino festivalyje kovojo dėl geresnių sąlygų Lietuvos kinui.

13. (10) Dainius Pavalkis. Pailsi tik rizikuodamas gyvybe. Teigia, kad mokykla nėra tik privalomas dalykas. Atleido darbo metų mėsą pjauti besimokiusi patarėją. Grasina tirti Andriaus Navicko veiklą. Teigia, kad švietimui reikia esminių pokyčių. Teigė, kad požiūris į profesines mokyklas sovietinis. Lankėsi Kretingoje.

14. (N) Rimantė Šalaševičiūtė. Pirmiausiai kalbėjo, kad reikia diskutuoti dėl vaikų eutanazijos, paskui pareiškė, kad eutanazijai nepritaria. Teigė, kad reformoms dirbtiniam apvaisinimui dar nepribrendo. Atleido Černiauską.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą