2014 m. sausio 8 d., trečiadienis

Ministrų reitingas. Sausis

Paskutinio mėnesio vaizdas toks:

1. (5) Juozas Bernatonis.



 Pradėjo veikti įstatyminės bazės informacinė sistema, palengvinsianti teisininkų darbą. Viešėjo Juodkalnijoje. Pabrėžė kovos prieš korupciją svarbą. Pabrėžė jaunimo dalyvavimo rinkimuose svarbą. Dalyvavo apeliacinio teismo jubiliejaus minėjime. Jam pirmininkaujant pasiekti keli svarbūs susitarimai ES Ministrų Taryboje. Dalyvavo Europos piliečių metų baigiamuosiuose renginiuose. Svarstoma, kaip užtikrinti geresnę valstybės teisinę pagalbą.

2. (6) Vytenis Andriukaitis. Pasiūlė genialiai paprastai sumažinti eiles gydymo įstaigose - lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms bus galima išrašyti pusės metų receptus. Pasiūlė naujas kompensacijas pacientams. Pabrėžė paslaugų kokybės svarbą. Žada, kad mažės vaistų kainos ir galbūt bus draudžiama jų reklama. Siūlo neprekiauti alkoholiu ministerijose. Pabrėžė, kad sistema turi veikti tvariai. Nori teistis su Bendruoju Pagalbos centru. Pasiūlė Balčyčiui pasirinkti, kuriuose rinkimuose dalyvauti.

3. (1) Jaroslavas Neverovičius. Pateko tarp geriausiai tautiečiams žinomų ministrų. Dalyvavo bendrame Seimo ir EP ekonomikos komitetų posėdyje. Lankėsi Briuselyje, pristatė pirmininkavimo rezultatus. Parengė ataskaitą dėl bendros ES rinkos energetikoje. 

4. (7) Linas Linkevičius. Nenorėjo kalbėti apie Graužinienės vizitą į Ukrainą. Teigia, kad Ukrainos valdžia pasirinko antieuropinį kelią. Maidane dalijo pirštines, pasmerkė smurtą prieš protestuotojus, ten atstovavo ES. Pabrėžė verslo pagalbos svarbą pirmininkaujant ES. 

5. (11) Šarūnas Birutis. Norėjo daugiau milijonų kultūrai. Lankėsi Ignalinoje. Per metus nuskurdo (šiek tiek). Pasveikono Vancevičių. Įteikė Kultūros ministerijos premijas. Sukritikavo gigantišką Kretingos bibliotekos projektą. Pagyrė taip, kaip Kaunas elgiasi su kultūros įstaigomis. Gavo pagyrų už tinkamą laikyseną dėl Tautinių mažumų įstatymo.

6. (2) Juozas Olekas. Užkalė milijoną. Džiaugėsi augančiu finansavimu ir tarptautinėmis misijomis. Susitiko su JAV specialiųjų operacijų vadu Europai. Sunerimo dėl Iskander raketų Karaliaučiuje. Džiaugėsi sėkmingu pirmininkavimu.

7. (13) Rimantas Sinkevičius. Pabrėžė, kad transporto sektorius turi veikti efektyviau. Susirūpino keleivių teisėmis. Reiškė susirūpinimą dėl Rail Baltica. Nori pokyčių transporto sistemoje. Supykdė žemdirbius kalbomis apie kelių mokestį jų technikai.

8. (12) Algimanta Pabedinskienė. Lankėsi Vilniaus darbo biržoje. Teigė, kad pirmininkavimas jos srityje buvo sėkmingas. Pasiūlė atidėti MB apmokestinimo pokyčius. Nenorėjo diskutuoti dėl viceministrų keitimo. Rūpinosi darbuotojų saugumu. Pagerbė neįgalius sportininkus. Paruošė darbo užmokesčių valstybių valdomų įmonių vadovams tvarkos pokyčius, kurie atrodė keistokai.

9. (14) Valentinas Mazuronis. Teigia, kad Vilnius gali neskubėti su šilumos ūkio modernizavimu. Saulių Bucevičių pavadino šešėlinio verslo lobistu. Teigė, kad reikalingos trys atliekų deginimo gamyklos. Lankėsi Kaišiadoryse, o jo ministerijoje - STT. Gynė Viktorą dėl nepagarbos teismui bylos.

10. (10) Rimantas Šadžius. Apsižodžiavo su Graužiniene dėl MMA. Teigė, kad kainos dėl euro keisis nedaug. Rūpinosi pensijų kompensavimo klausimais, nors ir pripažino, kad tai vyks ne artimiausiu metu. Teigė, kad dėl Latvijos euro įsivedimo, pasikeitė ir mūsų ekonominė padėtis. Iki pavasario žada atlikti turto valdymo reformą. Teigia, kad ekonomiką gaivina vidaus vartojimas. Jam pirmininkaujant sutarta dėl bankų priežiūros, bet Briuselyje išgirdęs klausimus apie lietuviškas aktualijas negerbė žurnalistų ir beveik žaidė gaudynes.

11. (4) Vigilijus Jukna. Pirmininkavo susitariant dėl ES bendros žemės ūkio politikos gairių. Planuoja remti žemės ūkio specialistų rengimą. Grybų, bičių ir gyvulių augintojams siūlo pigesnį dyzeliną. Paskyrė kontraversišką šefą Nacionalinei mokėjimo agentūrai.

12. (3) Evaldas Gustas. Išbrido iš skolų. Paskirstė pinigus šilumos tinklų atnaujinimui. Pasiūlė perpus sumažinti verslą kontroliuojančių institucijų. Kad tai sužinotų, ekspertams sumokėjo 100 000 LT Skyrė pinigų menų inkubatoriams. Susitarta bendradarbiauti su Malaizija.

13. (9) Dainius Pavalkis. Pažadėjo daugiau pinigų švietimui. Dalyvaus universitetų verslumo forume. Lankėsi profesinėse mokyklose. Kalbėjo apie mokymosi visą gyvenimą svarbą. Lankėsi Sorbonoje. Tarp profesinių mokyklų vadovų įtartinai padaugėjo darbiečių.

14. (8) Dailis Barakauskas.Tikisi, kad iš rezervo bus skirta pinigų pareigūnų pensijoms, kurių dalis jų negauna, teigė kad lėšos nebus naudojamos kitiems tikslams. Nenori atleisti interesus supainiojusio savo patarėjo. Padėkojo pareigūnams už Rytų partnerystės renginio saugumą. Paaiškėjo, kad tik Vilniuje ir Klaipėdoje BPC veikia taip, kaip turėtų. Paaiškėjo, kad yra šventęs šventes su kriminaliniais autoritetais. Teigia, kad mūsų emigrantai ES saugumo problemų nekelia.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą