2014 m. sausio 15 d., trečiadienis

Auksinio kamuolio rinkimai - kas turėjo nugalėti?

Mano galva, Auksinio kamuolio rinkimai kuo toliau, tuo labiau praranda savo prestižą. Kol jie buvo nesujungti su FIFA rinkimais, tol jie kėlė žymiai mažiau abejonių. Bene didžiausias triukšmas kilo 2008 metais, kai kamuolį gavo Ronaldo. Ir tai, labiau ne dėl jo vertumo, o reputacijos.



2009 metai gana aiškūs - kas daugiau nei Messi. Dėl 2010 - nesąmonė, kamuolį turėjo gauti Sneijder, arba Iniesta, nes pirmasis laimėjo Čempionų lygą ir tapo Pasaulio vicečempionu, kitas buvo pasaulio čempionų lyderis. 2011 irgi gana aiškūs metai. 2012 - nesąmonė. Ispanija laimėjo Euro 2012, todėl logiška, kad kadangi Čempionų lygą laimėjo Chelsea, neturėjęs vieno ryškaus lyderio, o vyko EURO 2012, kamuolį turėjo gauti Iniesta. Paradoksalu, bet UEFA apdovanojimai šiuo metu atrodo arčiau realybės.

Šiemet tikrai turėjo laimėti ne Messi. Netraukčiau jo net į 11-ikę - metai sugadinti traumų. Lieka CR ir Ribery.

CR metai kaip žaidėjui buvo geri. Mušė daug įvarčių, tempė savo klubą į priekį. Nutempė netoli - tik po naujų metų Atletico tapo nebe konkurentais kovojant dėl Primeros sidabro, Karaliaus taurė ir Čempionų lyga nelaimėtos, o praėję metai užbaigti trečioje Primeros vietoje.

Todėl, jeigu jau Ribery pateko į trejetuką, kamuolį turėjo gauti jis. Žmogus iš tų, kurie traiškė po savo kojomis visą futbolo Europą. Taip, jis nebuvo išskirtinis. Aš manau, kad kamuolio labiau nusipelnė Schweinsteigeris. Bet jeigu iš Bayern žaidėjų į trejetuką buvo įtrauktas jis, tuomet man abejonių visiškai jokių nėra.

Galima pavyzdžių rasti daug - Eurolyga ar EPL rinkdamos mėnesio žaidėją kone pagrindinį dėmesį skiria komandos rezultatams. Kas iš to, jeigu CR įmušė galybę įvarčių, o metai Real vieni blogesnių per paskutinį penkmetį, jeigu ne patys blogiausi. Anksčiau Ballon d'Or teikėjai į tai dėmesį kreipdavo.

Atskira šizofrenija simbolinė vienuolikė. Ką ten veikia Xavi, Alves, Ramos, Neymar? Buvo galybė vertesnių ten būti.

Bet kokiu atveju, CR galės savo balioną įsidėti į trofėjų lentyną ir demonstruoti anūkams. Šiemet sprendimas toks ir panašu, kad ateityje FIFA mus dar nustebins. Aš asmeniškai daugiau prestižo linkstu teikti UEFA naujovei - jų rinkimai artimesni mano futbolo suvokimui.

Geltonsnapis Facebook;e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą