2014 m. sausio 9 d., ketvirtadienis

Atlanto revoliucija

Gandonešiai teigia, kad Žaliūkas parekomendavo Evaldą Razulį Leeds United treneriui. Skamba neblogai, nes tokio lygio klubuose lietuvius galima skaičiuoti ant rankų pirštų. Kazlauskas ir Virkšas Arsenal peržiūroje. Ar tai reiškia, kad Lietuvos futbole įvyko kažkas neįtikėtino? Ne, tiesiog Lietuva pradeda gauti naudos iš to, kad kažkodėl Konstantinas Sarsanija nusprendė imtis Atlanto atgaivinimo.



Sarsanija žymiai geriau žinomas kaip futbolo agentas. Per žaidėjo karjerą yra atstovavęs Maskvos Dinamo. Kaip futbolo agento turbūt garsiausias klientas buvo Malofėjavas. Keliuose klubuose dirbo treneriu, bet be pribloškiančios sėkmės. Visgi, kaip agentas, dirbęs Rusijos rinkoje, turi neblogų ryšių. Kai jis pasakė, kad Razuliu domisi Ligue1 klubai, o Kazlauskas su Virkšu keliaus į Arsenal peržiūrą, daug kas netikėjo. Dabar po truputį viskas pildosi.

Su jaunimu viskas aišku. Jeigu jau Arsenal jie domina, tai suras sau vietas jeigu ne Arsenal, tai kurio nors kito rimto klubo jaunimo rengimo sistemoje. Jeigu pasiseks pakliūti į komandą, nebūtinai kurią nors dieną jie taps gunner'iais, bet futbolo mokykla bus išeita unikali. Tikimybė, kad kada nors jie žais nors ir už kurios nors stiprios lygos vidutiniokus ar autsaiderius, tikrai išauga. Apskritai, smagu, kad mūsų talentai jau turi geresnes kryptis, negu Rusija, kur ne vieno talentas buvo numarintas suolo. Vis daugiau mūsų jaunimo Italijoje: Slivka Juventus, Švedkauskas priklauso Romai, daugėja vyrukų Anglijoje, kol kas tiesa, ne elitiniuose klubuose. Bet tai kur kas geresnė platforma daryti karjerą, nors Slivka Juventus nėra tvirtas jaunimo komandos starto sudėties žaidėjas, o Švedkauskas žemesnėje lygoje yra pirmas-antras vartininkas. Belieka palinkėti jaunimui sėkmės.

Razulio situacija kitokia. Nėra jis tikrai pasaulio stebuklas ir žaisdamas už  rinktinę atrodo silpnokai. Leeds United žaisti ne ką lengviau. Konkurencija būtų nemaža ir abejoju, ar jis sugebėtų išsikovoti vietą starto sudėtyje, bet vien galimybė prisijungti prie šio legendinio klubo būtų puiki.

Visgi, niekas per daug mūsų futbolo pasaulyje neapsivertė. Turėjome ir anksčiau talentingų žaidėjų, turėjome ir vietinių žvaigždžių puolime. Pasikeitė tai, kad jie sugeba lengviau nors priartėti prie didesniųjų klubų slenksčio. Ir tokie žmonės, kaip Sarsanija palengvina tas galimybes. Tai daro gerą reklamą pačiam Atlantui, uždirbs pinigus, padės pritraukti rėmėjų. Ir bus tik geriau mūsų futbolui.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą