2015 m. balandžio 8 d., trečiadienis

UEFA Europos lygos ketvirtfinalių prognozės

UEFA Europos lygoje verda ne mažiau aistringos kovos ir liko jau tik 8 komandos. Šiandien apie tai, ko laukti toliau.



Sevilla - Zenit

Sevilla sieks padaryti tai, kas jiems nebūtų jokia naujiena - antrą kartą klubo istorijoje apginti UEFA Europos lygos nugalėtojų vardą. Bus nelengva, ypač karštos bus antrosios rungtynės Sankt Peterburge. Rusijos čempionato lyderiai turi komfortabilią persvarą, todėl gali koncentruotis į Europą, nors Rusijos čempionate jų artimiausiomis savaitėmis lauks gana stiprūs varžovai. Per paskutines 10 rungtynių Zenit iškovojo net 7 pergales. Jų sudėtis žvaigždėta ir ambicinga, o ją vairuoja žmogus, kuris žino, ką reiškia laimėti Europos lygą - AVB. Taigi, lauks trenerių, kurie abu yra rankose laikę trofėjų kova. Sevilla gal ne tokia žvaigždėta ir milžiniškomis sumomis nesimėto, bet gerai subalansuota ir patyrusi komanda. Nuo kovo pradžios oficialių rungtynių komanda nepralaimi, suklupo tik rungtynėse su River Plate kovodami dėl Supercopa Euroamericana trofėjaus. 7 pergalių serija yra labai rimtas pasiekimas. Primeroje situacija nėra lengva, Sevilla kol kas neužima vietos, kuri leistų kitą sezoną žaisti Čempionų lygoje, o dar ir šį savaitgalį laukia pasimatymas su Barcelona. Tačiau nuojauta sako, kad titulo gynėjai pusfinalyje žais.

Brugge - Dnipro

Favorito nėra. Abiems komandoms pusfinalis būtų neįtikėtinas laimėjimas, net jeigu jame ir būtų sutraiškyti beviltiškai. Belgijos čempionato lyderiai jau 10 metų nelaimėjo savo šalies čempionato. Dabar turi puikius šansus, tačiau šiuo metu jų tvarkaraštis labai sudėtingas, o dar padėtį apsunkina Europos lyga. Visgi, per paskutines 15 rungtynių Brugge iškovojo 12 pergalių, dabartinė serija - 8 iš eilės. Ir Dnipro tikrai nėra tie varžovai, prieš kuriuos būta verta kelti baltą vėliavą. Dnipro šiuo metu persekioja Shakhtar, mėgindami atimti sidabrą ir papulti į Čempionų lygos atranką. Po žiemos pertraukos Dnipro iš 10 rungtynių laimėjo 8. Abi komandos didelių žvaigždžių neturi, bet turi gerai subalansuotas kovingas sudėtis. Kuri iš Europos futbolo pelenių taps princese, atspėti beveik neįmanoma, šansai lygūs.

Dinamo Kyiv - Fiorentina

Kijeviečių padėtis panaši į Brugge - klubas užtikrintai juda link to, kad po 6 metų pertraukos iškovotų Ukrainos čempionų titulą. Nors persvara gana solidi, tačiau kaip tik artimiausios savaitės žada gana pajėgius varžovus ir turbūt pagrindinis dėmesys bus skirtas vietiniam frontui. Po žiemos pertraukos Dinamo laimėjo 7 rungtynes iš 10. Fiorentina vakar buvo nuleista ant žemės Juventus futbolininkų, tačiau vis tiek šį sezoną yra itin pavojinga ir demonstruoja puikų futbolą. Atsilikimas nuo Lazio, kuriuo užima 3 vietą Serie A pakankamai didelis, kad būtų pats laikas susitelkti dėl realesnės galimybės kitą sezoną žaisti Čempionų lygoje. Kita vertus, kova su Napoli šį savaitgalį bus labai svarbi. Ji užbaigs maratoną, kurio metu Fiorentina kas savaitę kovojo tik su pačiais geriausias Serie A klubais, dabar ateina lengvesnių varžovų laikas. Per šį maratoną Fiorentina laimėjo 6 dvikovas iš 12. Laukia sunki kova. Nors ukrainiečių tautai pergalių dabar reikia kaip niekad, manau, kad laimės Fiorentina. Tiesiog ji yra per gera komanda, kad nepasiektų pusfinalio.

Wolfsburg - Napoli

Jeigu kas nors sausį pasakytų, kurios komandos tarpusavyje žais Europos lygos ketvirtfinaliuose, visi turbūt tokią dvikovą skelbtume centrine, po kurios bent jau finalininkas tikrai paaiškės. Dabar situacija truputį kitokia. Taip, manau, kad finalininkas paaiškės, tačiau gana aišku, kad tai bus Wolfsburg (foto - Dost). Nemanau, kad tai bus vienų vartų dvikovos, turbūt intrigos bus, bet laimės Wolfsburg. Vokiečiai beveik turi kišenėje Vokietijos sidabrą, kuris garantuos vietą Čempionų lygoje kitais metais. Jį atimti galbūt gali tik geros formos Mgladbach, svarbi bus ir tarp dviejų kovų su Napoli įsiterpsianti dvikova su Schalke. Tačiau viskas de facto jau aišku, galima siekti pirmo europinio trofėjaus klubo istorijoje. Po žiemos pertraukos Wolfsburg iš 16 rungtynių laimėjo 12, nepralaimėtų mačų serija siekia 6. Sudėtis labai talentinga, galinga ir žaidžianti atakuojantį futbolą. 2015 Napoli yra kažkoks nesusipratimas. Pirmi du mėnesiai buvo geri, tuo metu taškus masiškai barstė Roma ir atrodė, kad Napoli turėtų tuoj kilti į antrą vietą. Bet pats Napoli nuo vasario yra dar beviltiškesnis ir nusirito į 6 vietą ir turi daugiau teorinius šansus iškovoti medalius, kurie leistų žaisti Čempionų lygoje. Per 8 rungtynes nuo kovo pradžios Napoli iškovojo 1 pergalę ir patyrė net 3 pralaimėjimus. Pergalė prieš Fiorentiną šį savaitgalį leistų bent jau grįžti į pirmą penketuką ir ramiau kvėpuoti kovoje dėl kito sezono Europos lygos. Abiejų klubų sudėčių pajėgumas panašus, bet komandų forma skiriasi kaip diena nuo nakties, todėl pusfinalyje žais Wolfsburg.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą