2015 m. balandžio 13 d., pirmadienis

Ministrų reitingas. Balandis

Tradiciškai apie tai, kaip ministrai leido paskutines 30 dienų.

1. (9) Algimanta Pabedinskienė.



Nori atleisti Viešvilės globos namų pavaduotoją ir direktorių (dėl to kreipėsi į teismą), siuntė psichologų komandą. Nori siųsti į Norvegiją ir UK šeimos klausimų atašė. Siekia ginti žmogaus gyvybę nuo pradėjimo momento per Vaiko teisių pagrindų įstatymą. Remia naują socialinį modelį. Sieks pertvarkyti dabartinį institucinės globos modelį.

2. (3) Linas Linkevičius. San Paule atidarytas Lietuvos generalinis konsulatas. Susitiko su Turkijos užsienio reikalų ministru. Teigia, kad gerėja santykiai su Brazilija. Pasisako už ES sankcijų Rusijai pratęsimą. Pasveikino vaikų fotografijos konkurso nugalėtojus. Teigia, kad rusiškų kanalų draudimas situacijos neišspręs. Lietuva pakviesta derėtis dėl narystės OECD.

3. (7) Kęstutis Trečiokas. Sieks uždrausti rūkyti Kuršių nerijos miškuose. Organizuoja draugiškiausios aplinkai sporto bazės rinkimus. Paneigė žinias, kad norintiems lankytis saugomose teritorijose bus privalomi bilietai. Teigia, kad dabar netinkamas laikas konkursui dėl skalūnų, teigia, kad šiuo klausimu jaučia partijos ir Vyriausybės spaudimą. Dalyvavo Lietuvos žaliųjų pastatų tarybos renginyje. Teigia, kad šiuo metu labiausiai rūpinasi pajūrio apsauga. Pristatė plastikinės taros surinkimo projektą.

4. (2) Juozas Olekas. Teigia, kad būti šauktiniu geriau negu darbo biržos klientu. Teigia, kad Rusija suklystų peržengusi kurios nors Baltijos valstybės sieną. Skeptiškai vertiną Butkevičiaus mintis dėl 238 eurų mėnesinių išmokų šauktiniams. Teigia, kad NATO Lietuvai svarbesnis nei kada nors anksčiau. Susitiko su Čilės ambasadoriumi. Nenori, kad kalėjimų tradicijos ateitų į kariuomenę. Nusprendė nedidinti karinės parengties dėl Rusijos suaktyvėjimo Kaliningrade. Pateikė pasiūlymus dėl šaukimo tvarkos ir garantijų.

5. (11) Saulius Skvernelis. Mano, kad policija Juocevičių tirs objektyviai, teigia, kad jo žodžiai ir darbai skiriasi. Nežino ar Juocevičius tinkamas pareigoms, karinė žvalgyba tikrinti atsisakė. Siūlo mažinti aukštos kategorijos tarnautojų skaičių. Žada nepatogumus nemokantiems baudų. Mano, kad savigynai išduotų ginklų naudojimas per išgertuves yra visuomenės problema.

6. (1) Rokas Masiulis. Tikisi greito sprendimo dėl atominės elektrinės, mano, kad jis priklauso ne nuo Lietuvos. Mano, kad Gazprom turi ko bijoti. Dalyvavo INFO TV žinių laidoje. Džiaugiasi, kad SGD terminalo projektas nėra antikonstitucinis.

7. (14) Dainius Pavalkis. Mano, kad geriau nestoti, negu stoti dėl mados. Pasveikino LMS Pavasario forumo dalyvius. Dalyvavo LSS konferencijoje. Pasirašė sutartį su LTOK. Žada didelius pokyčius švietime. Teigia, kad gerovės visuomenės pagrindas yra mokslas. Pasirašė Institucinės globos pertvarkos memorandumą. Norėtų, kad atestatą gautų tik išlaikę lietuvių kalbą ir matematiką.

8. (4) Juozas Bernatonis. Teigia, kad Lietuvos religinės bendruomenės ir sektos nėra pavojingos. Žada ginti nusikaltimų aukų interesus. Žada netoleruoti netvarkos įkalinimo įstaigose ir bausti Panevėžio kalėjimo vadovybę. Džiaugiais prisidėjęs prie tiesioginių merų rinkimų įvedimo.

9. (12) Šarūnas Birutis. Dalyvavo Rašytojų sąjungos suvažiavime. Keičia geriausių bibliotekininkų rinkimo tvarką. Nori stiprios ir lojalios tautos.

10. (8) Evaldas Gustas. Patvirtino socialinio verslo koncepciją. Lankėsi Šiauliuose. Teigė, kad verslo ir mokslo partnerystės nauda akivaizdi, o bendras darbas yra inovacijų kūrimas. Žada valstybės įstaigų ir valdininkų mažėjimą. Su ES kolegomis diskutavo apie skaitmeninę ekonomiką.

11. (10) Rimantas Šadžius. Teigia, kad paslaugos brangsta dėl gyventojų pajamų augimo. Teigė, kad biudžeto peržiūrėti neketinama. Pranešė, kad kainų dviem valiutomis skelbimas nepratęstas. Oficialiai Bradauską paskyrė VMI vadovu. Teko mažinti Lietuvos ekonomikos augimo prognozes.

12. (13) Virginija Baltraitienė. Sieks auginti kaimą. Atvelykį šventė Valučiuose. Prašys EK papildomos paramos pieno gamintojams. Sulaukė kritikos iš žemdirbių dėl paramos sistemos nelankstumo.

13. (6) Rimantas Sinkevičius. Ragina jaunimą mokytis verslumo. Sako, kad yra kuo džiaugtis, bet reikia ir pasitempti. Ruošiama peticija dėl kai kurių naujai įsigaliojusių kvailokų KET pataisų.

14. (5) Rimantė Šalaševičiūtė. Teigia, kad vaikai autistai anksčiau buvo palikti užribyje. SAM nutraukė 129 darbo sutartis. Į Narkotikų, tabako ir alkoholio prevencijos komisijos vadoves siūlo buvusią savo bendražygę iš Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnybos. Teikia liberalų embrionų naudojimo tyrimams projektą.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą