2015 m. balandžio 1 d., trečiadienis

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalių prognozės

Jau po dviejų savaičių laukia 4 intriguojantys mūšiai. Šiandien - apie tai, ko iš jų laukti.



Atletico - Real

Miesto derbiai visada būna sunkūs. Tuo labiau, kad Real paskutiniu metu turi savotišką Atletico kompleksą, nors ir Čempionų lygos finale ištempė pergalę paskutinėmis minutėmis (tiksliau papildomą pusvalandį). Real gerbėjai tą turbūt jau seniai pamiršo, atsimena tik Decimą ir galutinį rezultatą, kuris tą kartą buvo labai toli nuo realaus klubų pajėgumo. Atletico sieks revanšo. Abu klubai į rinktinių pertrauką išsiskirstė būdami gana liūdnų nuotaikų - Real patyrė tris pralaimėjimus per paskutines 5 rungtynes, Atletico net trejas iš 4 paskutinių Primeros rungtynių baigė lygiosiomis ir sunkiai pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį. Dabar Atletico labiau turėtų galvoti apie bronzą arba apskritai vietos ketvertuke išsaugojimą, o ne čempionų titulą. Real stovykloje niekas nenori trečią sezoną iš eilės finišuoti už Barcos nugaros, bet bent jau dėl sidabro praktiškai ramu, po truputį į rikiuotę grįžta pasveikę žaidėjai. Kovos Primeroje prieš tarpusavio dvikovas kone vienodai karštos - abiems klubams teks sunkios rungtynės prieš Malagą ir po vienas tikėtina kiek lengvesnes kovas. Nors šį sezoną Real nenorėtų prisiminti nei vieno iš 6 susitikimų su Atletico, nes tik du kartus pavyko iškovoti lygiąsias, o 4 kartus pralaimėta, nuojauta sako, kad pirmą pergalę Real iškovos čia, Čempionų lygoje ir žengs toliau. Nors neabejoju ir dėl to, kad rungtynės bus ekstremaliai sunkios.

Juventus - Monaco

Abu šie klubai mėgausis vien tuo, kad žais šiame etape. Monaco čia buvo labai seniai, Juventus prieš du metus, tačiau po visų skandalų ir Serie B patirties, tai yra nuostabu. Tuo labiau, kad prieš 2 metus šiame etape kautasi su visą Europą vėliau nukariavusiu Bayern ir Juventus negalėjo pademonstruoti to, ką gali dėl tuomet tiesiog silpnų vietų neturėjusio varžovo. Dabar lengva irgi nebus. Monaco kovoje su Arsenal įrodė, kad gali puikiai varžyti savo oponentų žaidimą ir iš niekur susikurti tris puikias progas įvarčiams. Tačiau Juventus gynyba nemažiau geležinė nei Monaco. 14 praleistų įvarčių per 28 Serie A rungtynes yra geriausias to atspindys. Abu klubai gali džiaugtis, kad esminių rungtynių savo čempionatuose tarpusavio dvikovų periodu nežais. Na, Lazio yra labai rimtas varžovas, bet Juventus de facto jau Italijos čempionas ir gali sau leisti pralaimėti daugiau negu vienas Serie A rungtynes, dėl to sirgaliai nelinčiuos. Monaco padėtis subtilesnė, nes po gana apgailėtinos sezono pradžios, dabar jie iš esmės grįžo į kovą ne tik dėl kito sezono Čempionų lygos, bet iš esmės ir dėl titulo, kur vyksta tikros „invalidų“ lenktynės ir visi žaidžia taip, lyg jokiu būdu nenorėtų triumfuoti. Iš paskutinių 15 rungtynių Juventus laimėjo 11 ir šioje sezono stadijoje tikrai pasiekė gerą formą. Monaco taip pat atrodo neblogai. Svarbiu faktoriumi gali būti traumos - Juventus truks Pogba, tačiau gera žinia ta, kad galės žaisti Marchisio, o Juventus šį sezoną praktiškai identiškai gerai žaidžia ir 3-5-2 ir 4-3-3. Laukia įdomi kova, o triumfuoti turėtų labiau patyrusi ir užgrūdinta Juventus kariauna.

Barcelona - PSG

Iš paskutinių 15 rungtynių Barca laimėjo 14. Šiuo menu mano subjektyvia nuomone, geresnio futbolo Europoje nežaidžia niekas. Pažiūrėkite rungtynes su Man. City ir Real ir įsitikinsite. Kur yra problemų prieš rungtynes su PSG? Pirmiausiai, progų realizacija. Ji apgailėtina, nes Barca Man. City galėjo lengvai sumušti 8-9 įvarčius. Antra, tvarkaraštis ir padėtis Primeroje. 4 taškai nėra daug, o prieš dvikovas su PSG Barcos lauks labai galingai šiemet žaidžiančios Valencia ir Sevilla. PSG Ligue1 irgi pirmauja, turi taško pranašumą. Tačiau taškus visą sezoną švaisto bajoriškai į visas puses. Siužetas primena Primeros pernykštį finišą, kai atrodo, kad niekas nenori laimėti, visi tik deda pastangas, kad kuo ilgiau laikytųsi intriga. PSG kausis su vidutiniokais, bet konkurencingoje lygoje tai dar nieko nereiškia, nors aišku, Barca turbūt mielai pasikeistų savo varžovais nacionalinėse lygose su PSG. Paryžiečiai ėmė demonstruoti kiek stabilesnį žaidimą - per 17 rungtynių pralaimėjo kartą, tačiau lygiosios dažnas reiškinys. Rungtynės įdomios dar ir todėl, kad į Camp Nou grįš seni pažįstami - Ibra (Paryžiuje nežais), Maxwell ir Blanc. Nors turbūt dauguma Barcos fanų nuliūdo, sužinoję, kad vėl reiks kautis su PSG, kaip ir grupės turnyre, bet Blanc (foto) vietoje džiaugčiausi. Jo kėdė braška, tačiau situacija Ligue1 tokia, kad paryžiečiams užtenka nebarstyti taškų ir jie čempionai. Čempionų lygoje vienas stebuklas jau sukurtas, kai krito Chelsea, o dėl pralaimėjimo Barcai niekas per daug jo nekaltintų. Tad reikia išeiti į aikštę ir rodyti tai, ką gali geriausio. Pavyks - iš nulio tapsi herojumi, nepavyks - niekas nesmerks. Tikiuosi dviejų dalykų - Barcos pergalės ir to, kad 2015 rudenį Blanc vis dar bus PSG treneris.

Porto - Bayern

Porto pusfinalyje buvo senokai, o be Bayern ši etapą būtų sunku įsivaizduoti. Bet vis tiek rungtynės turėtų būti labai įdomios. Klubų padėtis skiriasi - Bayern jau galima iš esmės pasveikinti su Vokietijos čempionų titulu, o Porto kol kas žengia antri, į priekį praleido amžinus varžovus iš Benficos. Ir vieni, ir kiti negalėtų skųstis tuo, kokie varžovai jų lauks nacionalinėse pirmenybėse tarpusavio dvikovų periodu, bet Porto dabar kiekvienas taškas tiesiogine to žodžio prasme yra auksinis, o jie turbūt realiai vertina savo galimybes ir suvokia, kad Bayern jiems sunkiai įveikiamas. Bayern tvarkaraštis gal kiek ir sunkesnis, nes jų laukia ambicingi Hoffenheim kaimiečiai, bet labiau klubą turėtų neraminti traumos. Šiuo metu negali žaisti Robben, Alaba ir jau kone įprastai - Javi Martinez. Nors Bayern žaidėjų resursai dideli, bet traumos išbalansuoja kiekvieną komandą. Porto šią seriją pasitinka būdami geros formos - jie nepralaimėjo jau 11 rungtynių iš eilės. Bayern 10 pergalių seriją nutraukė Mgladbach, tačiau lėtas įsibėgėjimas po žiemos pertraukos jau yra praeitis. 8 įvarčiai Hamburg, 7 Shakhtar ar 6 Paderborn tai puikiai įrodo. Kiek įvarčių Bayern įmuš į Porto vartus nespėliosiu, esu įsitikinęs, kad pergalei pasiekti jų tikrai užteks.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą