2015 m. balandžio 27 d., pirmadienis

UEFA Čempionų lygos pusfinalių prognozės

Liko 4 klubai. Daug kas Real, Barceloną ir Bayern laiko natūraliais milžinais, o Juventus pusfinalių autsaideriais. Tačiau mažai kas laukė užpernai finale Borussios, pernai Atletico. Mano prognozės tokios.



Juventus - Real

Nuostabus puolimas prieš nuostabią gynybą. BBC trio šį sezoną galbūt ir sulaukia mažiau dėmesio, nes Bale atrodo prasčiau nei pernai, Benzema traumuotas, todėl galima laukti ir to, kad Real nežais uraganinio futbolo. Juventus gynyba patikima, nors atskiri veikėjai tikrai ne visada žaidžia be klaidų, Barzgali beveik visą sezono praleido dėl traumos ir į rikiuotę pilnai įsiliejo neseniai. Klubų situacijos skirtingos - Juventus iš esmės jau sausį galėjo užsisakinėti šampaną gegužės pabaigai, o Real įnirtingai vejasi Barceloną. Be to, Real laukia pasimatymai su Valencia ir Sevilla vietiniame fronte, kur klysti jie galimybių nebeturi. Juventus tokio kalibro varžovų savo šalyje šios dvikovos periode neturės. Juventus sirgalius turėtų neraminti klubo forma - nors po labai ilgos pertraukos žengta į pusfinalį, bet iš 5 paskutinių rungtynių Juve laimėjo tik dvejas. Aišku, prie to prisidėjo ir tai, kad Allegri sąmoningai leidžia kai kuriems lyderiams Serie A kartas nuo karto pailsėti ir rungtynes pradėti nuo suolo. Real nepralaimėjo 7 paskutinių mačų. Svarbiu faktoriumi bus ir traumos - Pogba galbūt galės išbėgti į aikštę Madride, Benzema ir Bale žaisti turbūt galės jau pirmose rungtynėse, Modrič serijoje nebus. Svarbiu faktoriumi gali būti Real namų pranašumas, tačiau laukia sunki kova abiems pusėms.

Barcelona - Bayern

Dvi geriausios ir stabiliausios šio sezono Europos komandos susitiks jau pusfinalyje. Pepas grįš į Camp Nou, kuriame jo, kaip trenerio genialumas ir išryškėjo, kad įveiktų savo buvusį komandos draugą LE21 (foto). Thiago Alcantara grįžta į stadioną, kuriame jis retai pakildavo nuo suolo. Geresnius vakarus už tuos, kurie laukia, sukurti būtų sunku. Bayern čempionų titulą jau turi - jį jiems padovanojo Mgladbach pergalė prieš Wolfsburg. Nors Bundeslygoje laukia Bayer ir Augsburg, tačiua dabar galima pralaimėti viską ir tausoti svarbius žaidėjus. Nes Pepas paskutiniu metu ant suolo yra priverstas laikyti ir žalią jaunimą, klubą pjauna traumos. Ribery, Robben ir Benatios laukiama jau greitai. Ypač reikalingas Benatia, nes Badsturber gavo eilinę traumą, o Dante žaidžia apgailėtiną sezoną. Tiesa, neaišku, kaip greitai ši trijulė įgis gerą formą. Alaba pusfinaliams turbūt pasiruošęs dar nebus. Barca su panašiomis problemomis nesusiduria. Visi svarbiausieji sveiki ir pasiruošę. Dėmesį blaško kova dėl aukso Primeroje, kur nelabai yra erdvės taškų mėtymui, bet Cordoba ir Sociedad nėra tie, kurie turėtų sukelti daug problemų, nors Moyes LE21 žiemą įveikė. Barcelona nepralaimėjo 14 paskutinių rungtynių, Bayern iš paskutinių 15 laimėjo 12. Nors antrosios rungtynės bus Miunchene, visgi manau, kad po jų triumfuos katalonai ir El Clasico rungtynes išvysime finale.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą