2013 m. liepos 24 d., trečiadienis

Real vasaros veiksmai - pavojingas rūpestis ateitimi

Šį tarpsezonį Real transferų politika daug ką žavi - įsigyjami jauni žaidėjai, kurie ateityje turi galimybių tapti didelėmis žvaigždėmis, atsikratoma nereikalingųjų ir stiprinama sudėtis tais, kurie labai reikalingi. Jokių nereikalingų megatransferų, neskaitant eilinį kartą sustiprėjusių gandų, kad Bale turėtų už kosminę sumą keliauti į Madridą.



Kita vertus, Carlo Ancelotti (foto) turės sunkų darbą tinkamai visiems padalinti žaidimo laiką. Saugų linijoje nėra nei vieno žaidėjo, kuris praėjusį sezoną pretendavo į rimtą vaidmenį komandoje, o dabar būtų rimtų kalbų apie jo išvykimą, nors Isco, Illlarramendi tikrai atėjo į Madridą ne tam, kad šildytų atsarginių suolelį, nors Casemiro viešai nepamatuotų ambicijų nerodo, bet jis yra bendraamžis su Isco ir turbūt Brazilija yra šventai įsitikinusi, kad už Isco jis talentingesnis. Vienintelio Carvajal susigrąžinimas įtampos komandoje tikrai nepadidino - aišku, kad Arbeloa tikrai nėra tas žmogus, kuris būtų vertas starto sudėties tokio kalibro klube. Taigi, vaizdelis kol kas toks.

Vartininkai

Vienintelis didesnis klaustukas yra dėl Diego Lopez. Pernai jis pasodino ant suolo Cassilas. Jeigu Ancelotti nori, kad sirgaliai jį mylėtų, Cassilas grįš į aikštelę ir bus tvirtas numeris 1. Nemanau, kad Diego Lopez norės sėdėti ant suolo, kai praėjusį sezoną įrodė, kad gali būti pagrindinis GK tokio lygio klube. O gerų klubų, kurie ieško rimtų GK yra. Adan praėjusį sezoną rodė nepasitenkinimą tuo, kad Mourinho jam šanso nesuteikė. Jeigu jis išvyktų, yra Jesus, kuriam trūksta tik patirties.

Gynėjai

Problemų gali būti nebent su kairiuoju kraštu - jeigu Coentrao išvyksta, tuomet turbūt Real ieškos žaidėjo, kuris galės konkuruoti su Marcelo. Centre skylė atsivertų, jeigu Pepe visgi išvyktų pas Paellegrini į MC. Tačiau be Varane ir Ramos dar yra jaunasis Nacho. Visgi, turbūt Real į šią poziciją įsigytų ką nors brangesnio ir labiau patyrusio, nors neatmestina, kad bus ir koks nors nedidelis pirkinys, jeigu Nacho neįtiktų Ancelotti kaip ketvirtas CB. Ramiausia turėtų būti dėl dešiniojo krašto - Carvajal bus pagrindinės sudėties žaidėjas, Arbeloa atsarginis, jeigu reiks, ten gali žaisti Ramos.

Išvada - gynėjų komplektacija puiki, spragų nėra, tačiau tektų išleisti daug pinigų, jeigu išvyktų Pepe arba kiek mažiau, jeigu Coentrao. Konkurencija normos ribose.

Saugai

Atraminiais saugais gali žaisti Illarramendi, Khedira, Xabi Alonso, Casemiro, praėjusį sezoną žaidė ir Modrič. Aikštėje vienu metu turbūt bus du iš jų. Galbūt peršasi idėja parduoti Xabi Alonso, kuris praėjusį sezoną buvo silpnokos formos. Kita vertus, Real nenusisekusį sezoną pirmiausiai ir siečiau su Xabi nenusekusiu sezonu. Norite žinoti kaip atrodo sezonai komandose, kurios parduoda Xabi? Prisiminkite Liverpool nuosmukį. Xabi yra kertinis komandos žaidėjas ir ji rizikuoja griūti kaip kortų namelis. Khedira yra ne mažiau svarbus žaidėjas, ypač galingai žaidžiantis svarbiausiuose mačuose. Ancelotti vietoje sodinčiau ant suolo Modrič, Casemiro ir Illarramendi. Modrič prie dažno suolo gal jau įprato, tačiau naujokai norės žaisti ir žaisti daug. Visgi, manau, kad visai tikėtina, jog Modrič arba Xabi bus parduoti, nes konkurencija tiesiog nesveika.

Pagrindinio kūrėjo vaidmens sieks Kaka, Ozil, Modrič ir Isco. Siektų dar Casimiro, bet tokio kalibro klube kol kas jį įsivaizduočiau tik už kūrėjo nugaros. Jau ir šių keturių pavardžių užtektų, kad konkurencija būtų nesveika. Kaka yra Ancelotti numylėtinis, Isco vienas talentingiausių Ispanijos futbolininkų ir ne pagal amžių subrendęs žaidėjas, Modrič daug kainavęs ir puikus žaidėjas, Ozil viena svarbiausių figūrų aikštės viduryje nuo pat 2010 metų. Visgi, statyčiau už Ozil arba Isco startinėje sudėtyje ir Modrič išvykstantį iš klubo.

Apibendrinant padėtį centro saugų pozicijose, peršasi idėja parduoti Modrič. Nes darant prielaidą, kad Casemiro šiemet dar nebus rimtas konkurentas dėl starto sudėties, Modrič pardavimas stipriai sumažintų konkurenciją, o ir pačiam kroatui daug minučių aikštėje nesišviečia.

Jeigu atvyksta Bale, arba jis, arba CR07 turėtų keliauti iš jiems abiems labiausiai įprasto kairiojo karšto į dešinį. Dešinėje dar gali žaisti Ozil ir aišku ilgametis šios pozicijos starto sudėties žaidėjas di Maria. Netgi įsigijus Bale, Real greičiausiai arba pirktų, arba iš akademijos paaukštintų krašto puolėją, nes paleido Mourinho numylėtinį Callejon. Galbūt galima svarstyti apie di Maria pardavimą, tačiau realiau, kad jis liks, o Ozil dar rečiau žais krašte. Visgi, wingerių pozicijose konkurencija yra normali.

Puolėjai

Benzema ir Morata lieka, bet jų statusas komandoje priklauso nuo to, kokį puolėją nusipirks Real. Kad pirkinys bus, niekas neabejoja, tačiau neaišku, kokio kalibro. Visgi, nemanau, kad Real tenkinsis Benzema kaip pagrindiniu puolėju, nes šis paskutiniu metu dideliu stabilumu nepasižymi. Morata gali gauti laiko tik prieš silpnesnius klubus. O kad liks Higuain, netikiu.

Taigi, vasara Madride dar tikrai nesibaigė. Realu, kad bus naujas CB, wingeris ir aišku vasaros topai - naujas puolėjas ir galbūt Bale. Tačiau kol kas nemažiau svarbu yra nuspręsti, kaip sureguliuoti padėtį su centro saugais, nes jeigu niekas nebus parduotas, konkurencijos lygis bus toks nežmoniškas, jog komanda sprogs iš vidaus. Aišku, galbūt jaunimas ir sutiks metus dažniau pasėdėti ant suolo, Xabi tikrai nėra jaunuolis, bet kita vertus Illarramendi jau 23, jis ir Isco atėjo tikrai ne ant suolo sėdėti. Taigi, laukia sunkus sprendimas, kas iš centro saugų turėtų būti paaukotas dėl šviesesnės komandos ateities.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą