2013 m. liepos 10 d., trečiadienis

Primeros apžvalga po sezono

Atėjo laikas pabaigti apžvalgų ciklą praėjusiam sezonui. Šiandien - Primera.



Simbolinė sudėtis

GK Adrian Real Betis

Sužaidė puikų sezoną - Betis užėmė gana aukštą 7 vietą, o vartininkas buvo vienas iš didžiausią įspūdį padariusių tarp tų, kurie skirtingai negu Valdes ar Ikeras retai atostogauja. Nekeista, kad po tokio sezono iškeliavo į West Ham.

LB Luis Felipe Atletico

Pagrindinis jo konkurentas Alba savo markę susimažino sezono pabaigoje, kai ėmė šlykščiai vaidinti ir jo forma kiek krito. Luis Felipe sužaidė eilinį puikų sezoną ir toliau sapnuojasi varžovų gynėjų košmaruose, kartu ir mokėdamas gintis.

CB Godin Atletico

Kai paaiškėjo, už kokią juokingą sumą Villa iškeliavo į Atletico, prisiminiau nors ne juokingą, bet tikrai per mažą sumą, už kurią Maxwell atkeliavo į Barcą prieš pat tokia pačia kryptimi pasukant Ibrahimovič. Kas gali dominti Barcą dabar? Matau vieną kandidatūrą - Godin. Centro gynėjo reikia, o po tokio sezono, kaip šis, Godin kaina tikrai nenukrito.

CB Demichel Malaga

Pellegrini atgaivino ne vieno žaidėjo karjerą. Demichel Bayern atrodė apgailėtinai, dabar po kelių puikių sezonų panašu, kad persikels į Atletico, kas tik stiprina įtarimus, jog Godin gali ir išvykti. O pats Demichel per šiuos metus buvo vienas geriausių centro gynėjų lygoje.

RB Martinez Real Sociedad

Visą gyvenimo praleido baskų krašte ir be didesnio susidomėjimo iš kitų klubų. Šis sezonas buvo puikus, jeigu ne gana didelis 27 metų amžius, dabar būtų nemažai potencialių pirkėjų.

DMC Gabi Atletico

Per savo ilgą laikotarpį Atletico klube, Gabi matė ir geresnių ir blogesnių laikų. Bet nuo Simeones tapimo treneriu prasidėjo renesansas. Pats Simeone buvo kietas gynybinio stiliaus saugas, Gabi - neblogas jo atitikmuo.

PM Fabregas Barcelona

Barcai sezonas buvo keistas - tikrai neįspūdingas, bet Real problemos leido gana lengvai laimėti čempionatą. Fabregas buvo vienas iš tų, kurie ir be Messi galėjo mušti įvarčius ir apskritai vienas geriausių sezono žaidėjų. Nors šio sezono metu buvo ir duobių, pats Cesc buvo mėtomas aikštėje per skirtingas pozicijas, bet visumoje sezonas buvo tikrai puikus.

PM Ozil Real

Xavi sužaidė vieną blogesnių sezonų nuo tada, kai įsiveržė į Europos saugų elitą, o gal ir apskritai blogiausią, Iniesta dėl silpo krašto saugų pasirodymo dažnai laiką leisdavo ten. Todėl logiška, kad į simbolinę rikiuotę įtraukiau Ozil, o ne juos. Kad ir kokie kartais buvo įdomūs šio sezono Mourinho eksperimentai ir karai su žaidėjais, Ozil išliko vienu iš lyderių ir įvertinus silpnoką Xabi žaidimą, pačia svarbiausia Real figūra aikštės viduryje.

LW CR07 Real

Pasirinkimas buvo tarp jo ir Iniestos. Visgi, CR07, kad ir kiek atsiliko nuo Messi snaiperių įskaitoje, buvo tas žmogus, kurio stabilus žaidimas neleido Real apsijuokti prieš Europą likus tik su bronza.

CF Messi Barcelona (foto)

Įmušė begalę įvarčių ir savo žaidimu turėtų nutraukti kritikus, kurie teigė, kad be Xavi ir Iniestos Messi silpnas. Barca be Xavi, o su Thiago ar Cesc neretai šiemet buvo geresnė nei Barca su Xavi, o Barca be Messi arba su sužeistu Messi buvo beviltiškai pervažiuota Bayern.

RW Vela Real Sociedad

Kai būdamas 16 atvyko į Arsenal, visi kalbėjo, kad Vela bus žvaigždė. Šis sezonas tai įrodo, tačiau kelias į žvaigždes žymiai vingiuotesnis ir tas žvaigždiškumas kiek žemesnio kalibro. Visgi, sezonas tikrai puikus ir jam su Illarramendi ir Prieto San Sebastijano sirgaliai turėtų būti dėkingi labiausiai už sugrįžimą į Čempionų lygą.

Treneris Montanier Sociedad

Buvęs visai pusė bėdos vartininkas į baskų kraštą sugrąžino puikius laikus. Po ilgos pertraukos Europa daugiau girdėjo apie Sociedad, o ne amžinus varžovus iš Athletic, o sezoną apvainikavo neįtikėtina 4 vieta ir kelialapis į Čempionų lygą, kur beveik dešimtmetį Sociedad nekovojo. Pats didvyris gana netikėtai nesutiko pratęsti sutarties ir iškeliavo gelbėti talentingos, bet prastai praėjusį sezoną užbaigusios Rennes komandos.

Šaunuoliai Rayo Vallecano

Buvau prie skeptikų, kurie prognozavo, kad Rayo išlėks į Segundą. Tačiau jie šį sezoną buvo stabilūs ir sėkmingai žaidė, neturėdami jokių ryškesnių žvaigždžių. Iki vietos Europoje pritrūko, bet sezonas buvo geras.

Nevykėliai Deportivo

Atrodė, kad jų kritimas iš Primeros prieš kelis sezonus buvo nesusipratimas. Dabar atrodo, kad jų sugrįžimas buvo nesusipratimas. Žaidė apgailėtiną sezoną, nors pavardės gana solidžios, kad dešimtukas komandai būtų pasiekiamas.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą