2013 m. liepos 8 d., pirmadienis

Ligue1 apžvalga po sezono

Grįžtu po atostogų prie nepabaigtų darbų. Šiandien - Ligue1 apžvalga.



Simbolinė sudėtis

GK Sirigu PSG

Nors sezonas jam ir nebuvo labai sunkus, nes PSG buvo neabejotinai geriausia komanda, kai reikėjo, gelbėjo.

LB Maxwell PSG

Labai nuliūdau, kai Barcelona jį pardavė, nes nors ir nežaidė įspūdingai, bet buvo mano vienas mėgstamesnių Barcos žaidėjų. Dabar tikrai rado savo vietą naujoje komandoje ir yra labai naudingas.

CB Chedjou Lille

Dabar jau buvęs Lille žaidėjas sužaidė nuostabų sezoną ir buvo vienas iš tų, be kurių Lille rezultatas būtų gerokai kuklesnis. Tai jam leido gauti pelningą Galatasaray pasiūlymą.

CB Baša Lille

30-metis juodkalnietis sužibo vėlai. Jeigu būtų jaunesnis, dabar būtų vienas geidžiamesnių centro gynėjų rinkoje. Sužaidė puikų sezoną ir nusipelno stipresnių klubų dėmesio.

RB Clerc Saint-Etienne

Patyręs Clerc vėl toks pats geras, kaip jaunystėje atsvaujant Lyon, nors dabar ir vilki didžiausių jų priešų marškinėlius. Buvo patikimas griovėjas ir sunkiai įveikiama tvirtovė net ir geriausiems lygos wingeriams.

CM Matuidi PSG

Nors Veratti susilaukė daugiau pagyrų, tačiau šį sezoną man didesnį įspūdį paliko jo partneris aikštės centre. Jeigu reiktų rinkti didžiausią pažangą per metus padariusį centro saugą Europoje, Matuidi trejetuke turėtų būti.

CM Gonalons Lyon

Po truputį išauginėja klubo, kuris jį užaugino marškinėlius. Sužaidė puikų sezoną, buvo svarbiausia griaunamoji jėga Lyon klube aikštės viduryje.

LW Payet Lille

Po dviejų puikių sezonų Lilyje šią vasarą persikėlė į Marselį. Tikėtina, kad bus toks pats pavojingas, kaip ir iki šiol - jis neabejotinai yra visų lygos krašto gynėjų košmaras.

RW Lazacette Lyon

Šiemet pelnytai debiutavo Prancūzijos rinktinėje - sezonas Lione buvo puikus. Nors Liono sirgaliai turbūt tik gali pasvajoti apie anksčiau įprastus karaliavimo Prancūzijoje laikus, juos gali sugrąžinti tik tokie, kaip šis krašto saugas.

CF Ibrahimovič PSG (foto)

Be Ibros titulas būtų atėjęs gerokai sunkiau, nors konkurencijos dėl aukso seniai buvo tiek mažai. Ibra toli aplenkė kitus snaiperius ir prie savo nemažos trofėjų kolekcijos pridėjo dar vieną.

CF Aubameyang Saint-Etienne

ACM jis neįsitvirtino, tačiau du sezonai ASSE klube jį nuvedė į tikrai šiuo metu gerokai stipresnį superklubą - Borussia. Jis savo žaidimu to tikrai nusipelnė.

Treneris Puel Nice

Po ne visai sėkmingo periodo Lione, rado klubą, kuriame vėl sužibėjo. Nors iš Nice buvo tikimasi tik tiek, kad turėtų išsilaikyti Ligue1, kitą sezoną jie žais UEFA Europos lygoje.

Šaunuoliai Nice Žiūrėti panegiriką Puel.

Nevykėliai Rennes

Vasarą didelių perversmų nebuvo, todėl atrodė, kad Rennes turi visas galimybes sezoną baigti 5-uke. Tačiau sezono eigoje komandą paliko M'Villa, žaidimas ir taip visą sezoną buvo gana banguotas, todėl tikrai pajėgi komanda sezoną užbaigė tik 13-ta.

Geltonsnapis Facebook'e



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą