2013 m. liepos 15 d., pirmadienis

FIFA Konfederacijų taurė. Kita rikiuotė

Tradiciškai po didesnių pasaulinių ar europinių rinktinių turnyrų, pateikiu alternatyvią komandų rikuotę. Šį kartą ji labai nesiskiria nuo galutinio komandų išsidėstymo.



1. Brazilija (foto - Scolari)

Vien už tai, kad padarė tai, ko jau senokai laukė gausybė nekenčiančių Ispanijos rinktinės - sutriuškino ispanus 3:0 jie nusipelnė pirmos vietos. Pirmą kartą nuo 2002 metų Brazilijos rinktinė vėl atrodo kaip komanda, kuri tikrai gali tapti pasaulio čempionais. Startinis vienuoliktukas rimtų silpnų vietų neturi ir nors atsarginių suolas ne visoms pozicijoms vienodai ilgas, bet panašu, kad brazilus turbūt kitais metais laikysime favoritais.

2. Ispanija

Darė įspūdį ne pats jų žaidimas, bet sunkiai palaužiamas nugalėtojų mentalitetas. Prieš Nigeriją jie žaidė labai silpnai, bet varžovus sutriuškino, buvo blogesnė komanda nei Italija, bet į finalą pateko. Finalas - atskira istorija, kita vertus, visuose čempioniškuose turnyruose ispanai išvengė susitikimų su stipriomis neeuropietiškomis komandomis. Tačiau šis turnyras parodė ne tik tai, kad ispanai nugalimi, bet ir tai, kad jų mokėjimas pasiekti aukštus rezultatus nedemonstruojant gero žaidimo niekur nedingo. Taigi, visiškai netikiu, kad po metų ispanai bus nekonkurencingi. Jie pažeidžiami, bet bent į ketvertą nužingsniuoti turėtų ir olandiško fiasko (kaip EURO 2012) išvengs.

3. Urugvajus

Mirtinas trio Cavani, Forlan ir Suarez veikė ne taip darniai kaip buvome įpratę, tačiau Urugvajus išlieka sunkiai įveikiamas varžovas bet kuriai komandai. Tabarez žadėjo, kad rungtynės su jais brazilams bus sunkiausios turnyre ir pažadą ištęsėjo. Visgi, Urugvajus nebėra tokia simpatiška komanda kaip prieš kelerius metus ir sunku būtų tikėtis Brazilijoje juos pamatyti toliau negu aštuntuke. Jeigu apskritai jie iškovos kelialapį.

4. Italija

Gynyba buvo katastrofiška. Tai tikrai labai neįprasta Italijai. Nors pats žaidimas buvo simpatiškas, o rungtynės su Ispanija labai įspūdingos, bet visas pastangas dažnai sugadindavo elementarios klaidos gynyboje. Visgi, Prandelli neturėdamas tokių žaidėjų išteklių kaip Brazilija, Ispanija, Olandija ar Vokietija ar Argentina, kol kas dirba taip, kad italus galima rašyti į tą patį favoritų sąrašą. Aišku, jeigu gynyba bus geresnė.

5. Meksika

Neblogai kovojo ir prieš Italiją, ir prieš Braziliją. Kažkuo labai išskirtinė komanda nebuvo, sužaidė savo galimybių ribose. Iš tokios grupės patekti į pusfinalį būtų žygdarbis.

6. Nigerija

Paliko pozityvų įspūdį. Vertė prakaituoti ispanus, rezultatas tose rungtynėse neatspindėjo žaidimo, Urugvajui taip pat teko rimtai kovoti. Neblogą įspūdį paliko jų krašto gynėjai ir wingeriai. Gali būti. kad bus geriausia Afrikos komanda po metų Pasaulio čempionate.

7. Japonija

Nors liko be taškų, žaidimas nebuvo blogas. Rungtynės su Italija apskritai vienos gražiausių, žvelgiant į tai, kaip žaidė japonai per paskutinį dešimtmetį didžiausiuose turnyruose. Po metų bus konkurencingi.

8. Taitis

Visas pasaulis sirgo už Taitį. Nesvarbu, kad jie žaidė taip, jog lietuviai jiems būtų įmušę bent 5 įvarčius. Bet jų noras ir pastangos kovoti, atakuojantis futbolas, vertas pagyrų.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą