2015 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis

UEFA Čempionų lygos pusfinalis Barselonoje: Barcelona - Bayern 3:0

Įspūdžiai po rungtynių tokie:

1. Messi.



Vakar turbūt buvo vienas geriausių vakarų Messi karjeroje. Taip, Bayern praleido tris įvarčius, todėl galbūt girti jų gynybą ir būtų absurdiška, bet 76 minutes ji buvo tobula, jeigu įvertinsime tai, kokio lygio oponentai. Ypač gera buvo antro kėlinio pradžia. Bet Messi visas rungtynes buvo neįtikėtinas ir Bayern gynėjus maudė kaip tarpklasinėse. Taip, dažniausiai būdavo vienu gynėju per daug, netinkamas paskutinis perdavimas ar dar kas nors tokio banalaus. Bet du įvarčiai ir rezultatyvus perdavimas viską sustatė į savo vietas. Manau, kad žinau, kas gaus Auksinį kamuolį už 2015 metus.

2. Neymar. Jis kartais griuvinėja be jokio reikalo, kartais vaikiškai elgiasi su teisėjais. Bet turi didelę širdį ir yra kovotojas. Vakar buvo labai aštrus ir kūrybingas, kėlė problemas Bayern gynėjams, ypač Benatiai. Ir jam buvo atlyginta puikiu Messi perdavimu po kurio krito įvartis.

3. Alves. Dani šį sezoną tarsi atjaunėjo. Vilanovos ir Tatos laikais buvo tarp tų, kurie tikrai nebūtų supykę, jeigu Alves būtų parduotas už padorią sumą ir vietoje jo būtų įsigytas jaunesnis panašaus stiliaus gynėjas. Bet šio sezono Alves yra toks, koks buvo Pepo laikais, aštrus, greitas, pavojingas ir kūrybingas. Vakar vakare Bernat visiškai nesusitvarkė su juo keliais labai svarbiais momentais. Aišku, Bernat dar jaunas žaidėjas, bet David Alaba kol kas tikrai neturi lygiaverčio pakaitalo. O svarbiausias Alves nuopelnas - puikus perdavimas Messi, po kurio šis ir įmušė.

4. Schweinsteiger. Jo pasirodymas vakar turėjo būti bene esminis faktorius. Bayern, kaip ir Barcai yra būtina nuolat turėti kamuolį, kad galėtų žaisti savo futbolą. Lahm yra krašto gynėjas, kad ir ką besakytų Guardiola, Thiago turi mažai tokių rungtynių patirties, Muller nėra tipinis aikštės vidurio generolas, Xabi daugiau griovėjas, o ne kūrėjas... Tad Schweinsteiger krito tikrai didelė atsakomybė, o jis buvo turbūt prasčiausias Bayern žaidėjas vakar. Nesukūrė beveik nieko, klydo daug, nors kamuolio kontrolė ir buvo apylygė, pagal tai, ką su tuo kamuoliu aikštės viduryje nuveikdavo, akivaizdžiai ten karaliavo Barca.

5. Istorija. Turbūt visi prisimena, kai Bayern 0-3 įveikė Barcą Camp Nou prieš dvejus metus. Tai buvo atsakomosios rungtynės ir Bayern jau turėjo kelialapį kišenėje. Ir Barca tą kartą tikrai nežaidė blogai, gerai žaidė Bayern. Dabar ratas apsisuko. Bayern tikrai nebuvo bloga komanda. Bet aikštėje sutiko tą, kurį buvo kur kas geresnė. Bayern kovojo ir nedaug trūko, kad būtų pasiekę teigiamą rezultatą. Bet futbolas toks jau žaidimas, kad kartais viskas paaiškėja per 15 minučių.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą