2015 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Apie buvusius ir būsimus švietimo ministrus ir linksmąsias pažymas

Seniai turėjom tokią linksmą istoriją.



Viskas prasidėjo nuo ministro Pavalkio atšaukimo. Tą norėjo padaryti DP. Bet staiga visi suprato, kad ministras buvo nuostabus. Mano nuomone, blogesnių švietimo ir mokslo ministrų Lietuva jeigu ir turėjo, tai nelabai daug. Pradedant gana kolūkietiška vidine kultūra, mokytojų, norinčių didesnių algų apšaukimu Kremliaus agentais, baigiant aišku privalomais matematikos egzaminais ir panieka socialiniams mokslams.

Prezidentė ir Premjeras buvo ministro pusėje, Pavalkis išeiti nenorėjo, bet DP laimėjo.

Toliau dar įdomiau. Gedvilas siūlomas į švietimo ir mokslo ministrus. Turint omenyje, kuri partija siūlo, pasirinkimas tiesiog nuostabus, netikiu, kad jie gali pasiūlyti ką nors geresnio. Na taip, LSU nėra akademine prasme kažkoks neįtikėtinai geras universitetas, bet žmogus akademinio pasaulio uostęs, nėra kažkoks skandalistas, gana ramiai neišsišokdamas buvo Seimo pirmininku, kol Viktoras nenuėmė.

Tada laukė tradicinis dalykas STT pažymos. Prezidentė pažymėjo perskaitė baisių dalykų. Butkevičius perskaitė turbūt tai, ką Tautai paviešino Jakilaitis - protegavo Urbonavičių ir Furmanavičių (protegavo gali reikšti ir tai, kad teigiamai atsiliepė, nes mūsų spec. tarnybų kai kurios rašliavėlės su dideliu polėkiu) ir kad nemokėjo už vieną nakvynę viešbutyje (čia rimčiau, bet kažkaip didelis įtarimas, kad su panašiomis baisiomis karjeros dėmėmis yra ne vienas politikas).

Atrodė, kad problema išsispręs savaime - paviešinta, kad Prezidentė bijo žmonių, kurie kartą nesusimokėjo už nakvynę skirti į ministrus, visi pasijuoksim ir vienaip ar kitaip, kažkuri institucija nusileis.

Bet toliau dar įdomiau. Premjeras šiandien buvo pas Prezidentę ir sužinojo naujų faktų. Tai turbūt yra nieko gero Gedvilui ir DP. Bet beveik dar blogiau pačiai Prezidentei. Nes pagal šią situaciją, Premjeras ir Prezidentė gauna skirtingą informaciją. Prezidentė gauna daugiau. O kas galėtų paneigti (kaip dabar mėgstama sakyti), kad tai nėra atsitiktinumas, o toks neoficialus prezidentūros patvarkymas, kad Prezidentė turėtų informacinį pranašumą ir didesnę veikimo laisvę?

Kaip yra iš tikrųjų, galbūt sužinosime ne už ilgo.

Bus įdomu.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą