2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Bundeslygos apžvalga po sezono

Laikas pradėti turbūt mano paties mėgstamiausią ciklą - posezonines apžvalgas. Tradiciškai bus simbolinė sudėtis ir dar dvi skiltys - sezono šaunuoliai ir sezono nevykėliai. Startuoju su Vokietija.



GK Sommer Mgladbach/Šveicarija

Vasarą parduoti nuostabų vartininką gali tapti Mgladbach klubo tradicija. ter Stegen išsiuntė į Camp Nou, bet jį pakeitė ne mažiau vertas dėmesio žmogus. Turėjo puikų sezoną, o antra geriausia gynyba buvo komandos, kurios vartus jis gynė. Ir jo nuopelnai dėl to didžiuliai.

LB Ricardo Rodriguez Wolfsburg/Šveicarija

6 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai. Ir visada uraganiškas kairysis kraštas. Jau dabar žaistų starto sudėtyje ne viename iš super klubų. Turi viską, ko reikia, kad ateityje būtų geriausias šios pozicijos žaidėjas pasaulyje. Gynyboje tikrai irgi puikus.

CB Naldo Wolfsburg/Brazilija

Brazilas muša itin daug, jeigu atsižvelgsime į tai, kad jis visgi yra centro gynėjas. 7 įvarčiai Bundeslygoje turbūt būtų svajonė Fernando Torres ar Lordui Bendtneriui. O Naldo yra tarp lyderių visose gynybą atspindinčiose statistinėse kategorijose.

CB Toprak Bayer/Turkija

Turkas visiškai kitoks žaidėjas. Įvarčių jis nemuša, bet šį sezoną buvo tikras gynybos bosas. Labai solidūs metai.

RB Rafinha Bayern/Brazilija

Bundeslygoje ryškių šios pozicijos žaidėjų rasti labai labai sunku. Rafinha turėjo sunkų sezoną, nes dėl traumų epidemijos Lahm dažniausiai laiką leisdavo saugų linijoje, o Rafinha dažnai buvo tas, ant kurio po nesėkmės sukariami visi šunys. Man jis patinka ir šis sezonas tikrai jam buvo žingsnis į priekį. Nebuvo uraganas atakoje, bet gynyboje paprastai žaisdavo solidžiai.

CM de Bruyne Wolfsburg/Belgija

20 rezultatyvių perdavimų. 10 įvarčių. Talentingas Chelsea vaikis jau visas vyras Vokietijoje, Abramovičius gali graužtis nagus. Dar pernai jis nebuvo tokia dominuojanti jėga. Šiemet jis turbūt galingiausias atakų dirigentas Europoje.

CM Xhaka Mgladbach/Šveicarija

Jeigu antros geriausios gynybos Bundeslygoje priežastis arčiau vartų yra Sommer, tai aikštės centre daugiausiai aplodismentų turėtų skambėti Xhaka. Pirmas jo tikrai labai brandus sezonas po persikėlimo iš Basel.

CM Xabi Alonso Bayern/Ispanija (foto)

Komanda, kuri nuolat su kamuoliu, tiesiog turėjo turėti savo atstovą saugų trejete. Pasirinkau Xabi, nes jis buvo stabiliausia grandis, kai jo partneriai dėl traumų būdavo vis kiti. Ypač įkvepianti buvo sezono pradžia, pabaiga sunkesnė, bet atsakymai, kodėl pavasarį išsikvėpė slypi jo pase ir Bayern traumų sąraše.

LW Caliguri Wolfsburg/Vokietija

Prieš metus tikrai nebuvo aišku, kam Wolfsburg iš Freiburg įsigijo šį žaidėją. Bet šiemet viskas atsistojo į savo vietas, nors sezoną Caliguri pradėjo nuo suolo. Pabaigė su 7 įvarčiais ir 3 rezultatyviais perdavimais. Sutinku, kad nėra labiausiai įkvepiantis šios 11-ikės narys, bet šį kartą konkurencija menka - vidutinišką sezoną turėjęs Gotze, traumų maišas Reus arba Bayer Heung-Min Son, kuris irgi šiemet nespindėjo.

RW Bellarabi Bayer/Vokietija

Perėmė iš korėjiečio Bayer lyderio vardą. 12 įvarčių, 6 rezultatyvūs perdavimai ir sunkūs vakarai bet kuriai gynėjų linijai. Puikus sezonas, iš šios pozicijos žaidėjų panašiai geras buvo tik Muller, kuris visgi nėra visiškai šios pozicijos žmogus, todėl lyginti sudėtinga. Šį kartą pasirinkau Bayer lyderį.

CF Chuopo-Moting Schalke/Kamerūnas

Jis nebuvo rezultatyviausias Bundeslygoje, neįmušė nė 10 įvarčių. Bet jo įtaka klubui buvo milžiniška. Sunku įsivaizduoti, kurioje vietoje Schalke būtų pabaigusi sezoną, jeigu vasarą nebūtų įsigijusi kamerūniečio. Jis buvo viskas šių metų komandai.

Treneris Hecking  Wolfsburg/Vokietija

Wolfsburg šefai padarė puikų sprendimą, kai 2012 metų pabaigoje iš Nurnberg perpirko Hecking. Taip, komandos rezultatai galbūt ir kilo lėtokai, tačiau šio sezono Wolfsburg jau yra ne tik komanda, tai ir reiškinys. Jeigu jis liks ir klubas išsaugos lyderius, kitais metais Čempionų lygoje gali eiti labai labai toli.

Šaunuoliai

Werder

Prieš sezoną maniau, kad po kelių gana agoniškų sezonų išbildės semtis patirties į Antrą Bundeslygą. Tačiau finišavo 10-uke. Tai lėmė faktas, jog spalio mėnesį buvo atleistas Robin Dutt, o į jo vietą stojo klubo legenda, iki tol dirbęs su jaunimu Skrypnyk. Treneris įdiegė atakuojantį futbolą ir sukūrė smagią ir kovingą komandą.

Nevykėliai

Freiburg

Jie nebuvo jau labai bloga komanda ir sakyčiau, kad buvo vertesnių išbildėti iš aukščiausios lygos. Bet toks likimas. Pagal sudėtį galėjo būti tvirti vidutiniokai. Nebuvo labai blogi nei puolant, nei ginantis. Bet juos pražudė milžiniškas lygiųjų skaičius, nesugebėjimas saugoti persvaros, išnaudoti savo progas, ir ypač tragiška gynyba nuo greitų varžovų atakų.

Geltonsnapis Facebook'e

2 komentarai:

  1. Pasiskaičius laukti varžybų su šveicarais net nebesinori...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tokia realybė. Jų rinktinė tikrai žengia į priekį kasmet, o šis klubinis sezonas daug kam iš lyderių buvo nuostabus.

    AtsakytiPanaikinti