2015 m. gegužės 21 d., ketvirtadienis

Ministrų reitingas. Gegužė

Prabėgo dar vienas mėnuo nuo paskutinio įrašo ir reikia atkreipti dėmesį į 13 (be Pavalkio) ministrų.

1. (5) Saulius Skvernelis.



Teigia, kad sistemoje reikalingi pokyčiai. Teigia, kad sistema yra įsitempusi. Nemato kliūčių migrantų priėmimui. Teigia, kad greitoji pagalba per lėtai integruojama į Bendrosios pagalbos centrą. Žadėjo neleisti kompromituoti labdaros rinkimo Ukrainai. Nepritaria siūlymui bausti girtų vairuotojų keleivius. Siekia prailginti pareigūnų tarnybos laiką.

2. (2) Linas Linkevičius. Mano, kad privalomos pabėgėlių kvotos prieštarautų teisinei praktikai, o parama turi būti paremta savanorišku principu. Neturi iliuzijų dėl Rusijos, jo nestebina šnipinėjimas. Europos dieną minėjo Klaipėdoje. Sieks didesnio dėmesio jūrų teisės pažeidinėjimams. Dalyvavo ES Užsienio reikalų taryboje.

3. (3) Kęstutis Trečiokas. Žada atkurti sunaikintas girininkijas. Mano, kad urėdijų išsaugojimas naudingas tik urėdams, o ne pramonei. Teigia, kad Lietuva ES atliekų tvarkymo vidutiniokė. Neskubės reorganizuoti saugomų teritorijų. Įveda nacionalinių parkų lankytojų bilietus. Teigia, kad reikia nuoseklios miškų politikos.

4. (12) Virginija Baltraitienė. Lankėsi Elektrėnų biokatilinėje, Akademijoje. Žada daugiau dėmesio žirgynams. Keičia palūkanų kompensavimo taisykles perkantiems žemę. Siūlo minimaliai koreguoti žemės pardavimo saugiklius. Sieks daugiau kooperatyvų žemės ūkyje.

5. (6) Rokas Masiulis. Teigė, kad Lietuva pati renkasi iš ko pirkti dujas. Lankėsi Klaipėdoje. Mano, kad EK ištaisys konkurencijos pažeidimus dujų rinkoje. Mano, kad valstybė turi teisę įpareigoti pirkti tam tikrus išteklius.

6. (11) Rimantas Šadžius. Siūlo Graikijai mokytis iš Lietuvos. Nepritaria tam, kad Vilnius leistų obligacijas. Teigė, kad Ukrainą domina Lietuvos mokesčių administravimo patirtis.

7. (9) Šarūnas Birutis. Prašys dar 6 mln eurų Dainų šventei. Mano, kad Žaliojo tilto skulptūros turi būti pašalintos. Apdovanojo geriausius bibliotekininkus, sieks, kad jie būtų labiau įvertinti. Rems Lietuvos ir Ukrainos kultūrinį bendradarbiavimą.

8. (13) Rimantas Sinkevičius. Kviečia saugesnį eismą kurti kartu. Elektromobilių įkrovimo infrastruktūrai uždegė žalią šviesą. Teigė, kad el. balsavimui pritaria ir tie, kurie juo nesinaudos. Lankėsi Klaipėdoje.

9. (10) Evaldas Gustas. Atidarė Palangos gintaro muziejų. Lankėsi Kazachstane ir Kaune. Teigia, kad LEAN strategija skatina verslą tobulėti. Teigia, kad stiprėja bendradarbiavimas su Kinija.

10. (8) Juozas Bernatonis. Perima laikinai Pavalkio pareigas. Teigia, kad TS LKD imituoja kairėjimą. Lankėsi Vilniaus mokyklose.

11. (14) Rimantė Šalaševičiūtė. Vaiko raidos centrą nori perkelti į Santariškes. Žada uždaryti Rokiškio ligoninės gimdymo skyrių. Nori stiprinti savivaldybių gydytojų vaidmenį. Žada, kad nuo naujų metų veiks savižudybių prevencijos biuras. Dviprasmiškai apkeitė gydytojų profesinės etikos kodeksą.

12. (1) Algimanta Pabedinskienė. Nori didinti MMA. Bendradarbiaudama su teisėjais sieks spartinti įvaikinimą. Siūlo dirbusiems pensininkams per 4 metus grąžinti 131 milijoną eurų.  Nepripažino Prezidentės kritikos, o paskui ir gavo leidimą dirbti toliau.

13. (4) Juozas Olekas. Teigia, kad sprendimai dėl paieškos bus priimti pagal naujausią medžiagą. Prašo prokurorų pradėti tyrimą dėl lėktuvo paieškos. Kviečiamas dėl šių įvykių į Seimą, žada padaryti išvadas. Nežada trauktis, kol nebus atliktas tyrimas. Siūlo vengrams dislokuoti karius Lietuvoje.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą