2014 m. spalio 27 d., pirmadienis

Real prieš Liverpool ir Barceloną: kas buvo gerai ir kas buvo blogai?

Visi žino, kad man Barca yra Nr.1. Mažiau kas žino, bet Liverpool yra Nr.2 Po to, kas įvyko per penkias dienas, nelabai norisi kalbėti apie šių komandų žaidimą. Abiejų problemos tos pačios - trūko aštrumo ir bent jau Barcai - kovingumo. O šiandien apie Real, kuris sužaidė dvejas nuostabias rungtynes.



1. Benzema. Ar tikrai Real reikia Falcao, Aguero, ar dar kokio nors pasaulio stebuklo, su kuriais jie buvo siejami vasarą, kai yra Benzema. Jau pernai buvo aišku, kad jis puikiai tinka Acelotti komandai, o pastarosios dvejos rungtynės buvo tiesiog tobulos. Trys įvarčiai, puikus juodas darbas spaudžiant varžovus, didelis greitis ir mokėjimas būti ten kur reikia tada, kai to reikia.

2. CR07. Taip, tai buvo tokios rungtynės, kai CR07 turėjo nuolatinę priežiūrą ir mažiau šansų smūgiuoti į vartus. Bet jis įmušė du įvarčius ir vien savo buvimu aikštėje atrišdavo rankas tai talentingai kūrėjų komandai, kurią turi šalia savęs. Jo perdavimai greitose atakose yra kažkas iš kitos planetos.

3. James. Jeigu reiktų nuspręsti ar jis vertas tų beprotiškų pinigų pamačius tik šias dvejas rungtynes, visų atsakymas būtų taip. Jis nebuvo tas, kuris mušė įvarčius. Bet atliko du puikius rezultatyvius perdavimus, daug bėgo ir buvo tiesiog nepakartojamas greitose atakose.

4. Isco. Bale trauma Real buvo naudinga, nes neaišku, ar garsųjį valą Ancelotti būtų išdrįsęs sodinti ant suolo, o jo šio sezono pradžia nebuvo įkvepianti. Buvo monstras savo krašte, įnešė nemažą indėlį į gynybą ir buvo sunkiai sustabdomas. Rezultatyvių perdavimų neatliko, tačiau atliko daug šiaip įspūdingų perdavimų, kurie pradėdavo geras atakas.

5. Magentas. Real gynėjai tiesiog traukia smūgius. Tokią išvadą buvo galima padaryti po šių dviejų rungtynių. Jie ne visada spėdavo išmušti kamuolius, tobulai užsiimti pozicijas stabdydami varžovų atakas. Bet smūgio momentu galybę kartu jie savo klaidas taisė blokuodami smūgius ir mažindami darbo apimtis vartininkui.

Blogai:

1. Illaramendi. Atsižvelgiant į tai, kiek jis kainavo Real, per savo 14 minučių aikštėje turėjo padaryti daugiau. Klydo daugokai ir Real belieka viltis, kad žaisti be nominalių atraminių saugų pajėgs ir toliau.

2. Khedira. Gavo šiek tiek daugiau laiko, tačiau irgi per jį nepademonstravo nieko. Real problema gali tapti tai, kad tie 12-14, kurie gali žaisti tokį uraganinį futbolą viso sezono neištemps.

3. Nacho. Jo penkios minutės prieš Liverpool nuteikė neblogai, tačiau nepanašu, kad Real jis galėtų įsitvirtinti ilgam. Aišku, matote, kad kabinėjuosi prie atsarginių, nes nelabai yra prie ko daugiau prikibti.:)

4. Ramos. Prie jo kabinėtis tikrai galima. Nors šiaip jau su Suarez tvarkėsi visai gerai, bet jo kolegos darė mažiau klaidelių ir sugebėdavo daugiau duoti naudos puolime. Per standartus šį kartą sužibėjo Pepe, o ne Ramos.

5. Rotacija. Kaip jau rašiau, Real neturi užtektinai pajėgumų tokį gerą futbolą žaisti ilgai. Keitimai buvo atlikti tik tada, kada rungtynės iš esmės jau buvo nulemtos. Real stilius kainuoja daug pastangų - daug bėgiojimo gynyboje ir gero sprinto perėmus kamuolį. Nesakau, kad tokių atkarpų kaip ši daugiau nebus, bet viso sezono taip žaisti neįmanoma, kad ir kaip gražiai Real tai darytų.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą