2014 m. spalio 29 d., trečiadienis

Ministrų reitingas. Spalis

Praėjo dar vienas mėnesis ir atėjo laikas naujai rikiuotei.



1. (10) Rokas Masiulis. Jis lyderis dėl garsiojo Independece laivo. Ir šį kartą pastaba, kad jis tik mėnesį pareigose netinka - prie šio projekto ministras prisidėjo labai daug. Teigia, kad PVM lengvatos naikinimas brangins šilumą. Kol laivas dar nebuvo atplaukęs, garantavo dėl jo saugumo. Teigė, kad energetiką galimą panaudoti ir kariniais tikslais. Teigė, kad SGD terminalas padės spręsti ir elektros importo problemą. Teigė, kad brangiausiai kainuoja ta energija, kurios negauni, kai jos reikia,

2. (3) Rimantas Šadžius. Teigė, kad 2015 MMA neaugs, o ekonomikos augimas nebus audringas. Teigė, kad Vilnius turi pats geriau rinkti mokesčius. Lankėsi Jurbarke. Buvo susitikęs su JAV verslininkais. Teigia, kad subalansuoto biudžeto galima tikėtis 2017 m. Didžiausia sėkmė turėtų būti sprendimas padidinti išmokas besigydantiems darbuotojams, kas gali padėti rimčiau susikauti su šešėliu.

3. (12) Juozas Olekas. Sutiko iš Afganistano grįžusius karius. Kuria planus, ką reiktų daryti su žaliaisiais žmogeliukais, buvo susitikęs su JAV valstybės departamento pareigūnais. Teigė, kad palaikomi ryšiai su povandeninio laivo istoriją narpliojusiais švedais. Teigė, kad Lietuva rems Gruzijos euroatlantinę integraciją. Ragina propaguoti šaulius kaip atsvarą į Rusijos sukarintas stovyklas vykstančiam jaunimui. Pasiekė kelis reikšmingus pakeitimus dėl kariuomenės įgaliojimų, kurie padėtų atremti netradicinį puolimą.

4. (11) Algimanta Pabedinskienė. Teigia, kad kitais metais daugiau dėmesio bus skiriama regionų gyventojams. Žada didesnes bedarbių ir ligos pašalpas, pensijas. Pabrėžė investicijų ir darbo vietų kūrimo svarbą kovojant su skurdu. Žada, kad daugės gaunančių šildymo kompensacijas. Teigia, kad socialinių darbuotojų algos gali augti nuo liepos. Pabrėžė Trišalės Tarybos vaidmenį kuriant soc. modelį. Teigia, kad dirbusiems pensininkams kompensuota bus 2017 metais,

5. (5) Linas Linkevičius. Lankėsi JAV. Nemano, kad Lietuvos gali laukti tokia agresija kaip Ukrainos. Teigė, kad nuolaidžiavimas Rusijai primena Stokholmo sindromą. Teigė, kad Ukrainos parlamento rinkimai indikuoja atsisveikinimą su praeitimi. Lankėsi Azerbaidžane. Teigė, kad Gruziją neramina Rusijos teritorinės ambicijos dėl Abchazijos. Teigia, kad ES turi toliau bendradarbiauti su Armėnija. Teigia, kad nors Lietuva pasitiki NATO, bet reikia garantijų.

6. (6) Virginija Baltraitienė. Pasveikino policininkus. Lankėsi sodininkystės ir daržininkystės institute. Pripažino, kad ES nėra vieninga dėl nuostolių kompensavimo Baltijos šalių ūkininkams. Mano, kad ES turėtų padengti 75 procentus Lietuvos išlaidų kovoje su AKM, Pabrėžė pieno sektoriaus jautrumą. Teigė, kad turi matyti visumą, Pareikalavo atsakomybės iš NMA departamento direktoriaus, kuris įtariamas kyšininkavimu.

7. (2) Juozas Bernatonis. Teigia, kad svarbu stiprinti profsąjungas, Buvo susitikęs su Ukrainos Konstitucinio Teismo pirmininku ir Norvegijos ambasadoriumi. Apdovanojo Konstitucijos egzamino laureatus.

8. (4) Kęstutis Trečiokas. Lankėsi problematiškoje atliekų tvarkymo aikštelėje. Pritarė vilkų apsaugos planui. Pirmininkavo Telšių skyriaus TT konferencijai. Leis sumedžioti 33 vilkus. Teigia, kad skalūnų dujos nekelia pavojaus aplinkai.

9. (8) Evaldas Gustas, Pasirašė susitarimą su Europos kosmoso agentūra. Teigia, kad geri Druskininkų verslumo rodikliai lemia jų patrauklumą, tikisi, kad miestas nepraras pagreičio. Susitiko su miesto vadovais ir verslininkais. Pabrėžė ekonomikos diplomatų reikšmę didinant šalies konkurencingumą.

10. (14) Šarūnas Birutis. Ramina teatralus, kad jiems pavyks išsaugoti darbo vietas. Paaiškėjo, kad jis yra turtingiausias ministras, Varėnoje įteikė Dalios TamuLevičiūtės premiją, Teigia, kad Ukrainos palaikymas yra ir kova už Lietuvos laisvę, Siūlo sistemą, kuri pasunkintų kūrybinių darbuotojų kultūroje aprūpinimą.

11. (13) Dainius Pavalkis. Smerkia Lietuvos vaikų vežiojimą į rusiškas militaristines stovyklas, Dalyvavo Kūrybinių jungčių forume. Susitiko su rusakalbių mokyklų vadovais, Žada griežtesnę vadovėlių turinio priežiūrą, Teigia, kad Baltijos šalys turi glaudžiau bendradarbiauti mokslo srityje, Siūlo supolitintą mokyklų direktorių skyrimo tvarką.

12. (1) Rimantė Šalaševičiūtė. Patvirtino Černiausko atsistatydinimo prašymą. Žada beveik 100 milijonų eurų didesnį sveikatos draudimo fondą. Siūlo valstybines pensijas skirti ir daugiavaikiams tėčiams, Žada įteisinti 72 valandų tarpą pamąstymams dėl aborto, tačiau siūlo įteisinti medikamentinį abortą,

13. (7) Rimantas Sinkevičius. Teigia, kad Lietuvos ir ES tikslas - spartusis plačiajuostis internetas. Susitiko su Azerbaidžano kolega. Lankėsi Kazachstane, Independence sutiktuvėse, Pasirašė Rail Baltica steigimą. Pranešė, kad Vilniaus ir Kauno jungtis kainuos apie 850 mln EUR. Jo kraštietis, buvęs Jonavos vyriausias prokuroras sensacingai tapo Lietuvos transporto atašė Kinijoje.

14. (9) Dailis Barakauskas. Teigia, kad nesitrauks iš pareigų dėl įtarimų savo bendražygiams. Susitiko su Vokietijos ambasadore. Klaipėdoje įsteigė Viešojo Saugumo Tarnybos padalinį. Teigia, kad transporto priemonių išregistravimas neturėtų būti vykdomas aklai. 80 Verslo žinių respondentų mano, kad jis turėjo pasitraukti. Teigia, kad nauja sienos su Baltarusija stebėsenos sistema stiprina saugumą. Teigia, kad piliečiai iš policijos tikisi profesionalios pagalbos.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą