2013 m. spalio 30 d., trečiadienis

Ministrų reitingas. Spalis

Ministrų darbeliai spalį buvo tokie:

1. (1) Jaroslavas Neverovičius.



 Pabrėžė Lenkijos, kaip infrastruktūros lango į Europą svarbą. Teigė, kad užtruks, kol Gazprom įvertins Lietuvos pasiūlymus. Piteryje prašė pigesnių dujų. Teigia, kad Hitachi kurtų bendrą įmonę, buvo susitikęs su jų šefais. Teigia, kad padėtis elektros rinkoje yra rimta.

2. (7) Rimantas Sinkevičius. Dalyvavo Lietuvos-Ukrainos verslo forume. Teigia, kad švarus transportas bus prioritetas. Pabrėžė geležinkelio tinklo plėtros svarbą. Vadovavo svarbiam ES ministrų susitikimui.

3. (2) Juozas Bernatonis. Pasisako už Lietuvos tarpininkavimą sprendžiant ginčus. Teigia, kad duomenų apsauga turi veikti vieno langelio principu. Susitiko su Amnesty Internetaional. Teigė, kad reikia labiau ginti europiečių teises, saugoti nuo rasizmo, ksenofobijos ir religinės netolerancijos. Taip pat vadovavo svarbiam ministrų susitikimui.

4. (12) Evaldas Gustas. Siūlo modernizuoti šilumos sistemas. Teigia, kad po euro įvedimo kainos nekils. Pabrėžė tiksliųjų mokslų svarbą. Pabrėžė intelektinės nuosavybės valdymo svarbą.

5. (13) Šarūnas Birutis. Paskelbė, kad nekandidatuos į prezidentus. Algas kultūros darbuotojams didins nebent nuo liepos, bent minimaliai. Tam gali būti skirta 25 milijonai. Nori LNDT audito. Paaiškėjo, jog iš ministrų Birutis turtingiausias.

6. (8) Linas Linkevičius. Lietuvai tapo JTO Saugumo Tarybos nare. Teigia, kad Lietuva pajėgtų užblokuoti Kaliningradą, bet to nedarys. Teigė, kad Europa turi remti Ukrainos pažangą. Kviečia rusus pagarbiau žiūrėti į kaimynus. Kvies Baltarusija į Rytų kaimynystės susitikimą Vilniuje. Mano, kad šnipinėjimo skandalas neturėtų paveikti ES ir JAV laisvos prekybos derybų. Pasveikino Nobelio chemijos premijos laureatą. Nori daugiau Europos Lietuvoje.

7. (3) Dainius Pavalkis. Atsiskaitė Loretai už savo darbus. Teigė, kad mokslą reikia sieti su ekonomika. Didžiuojasi mokytojais. Skatina moksleivius rinktis technines specialybes. Lankėsi Rokiškyje, vadovavo ES Ministrų Tarybai. Išliko po Loretos padidinamuoju stiklu.

8. (11) Valentinas Mazuronis. Kovos prieš korupciją ir nekompetenciją. Atskleidė, kodėl Chevron pasitraukė iš Lietuvos. Buvo susitikęs su jų šefais. Atsargiai vertina atliekų deginimą. Teigia, kad Lietuva nuotekas tvarko geriausiai Europoje. Nemato problemas dėl aplinkosaugininkų baliaus karinėje teritorijoje.

9. (10) Vigilijus Jukna. Teigė, kad Maskvoje su kolegomis bendravo tik mandagiai. Teigia, kad Rusija neturėtų riboti pieno produktų importo ir kad nėra oficialių dokumentų.

10. (4) Rimantas Šadžius. Nepritaria partnerių pasiūlytoms PVM lengvatoms. Teigia, kad krizė nesibaigė, bet Europos ekonomika atsigauna, ypač jausis 2014 metais. Teigia, kad nedarbą reikia mažinti struktūrinėmis priemonėmis. Siūlo peržiūrėti biurokratų skaičių. Kritikuoja Vilnių, jog dėl jo skolų skolintis sunkiau visiems. Džiaugėsi tuo, kad amerikonai susitarė dėl biudžeto. Teigia, kad ES reikia bankų pertvarkos mechanizmo. Teisina valdininkų algų kėlimą.

11. (6) Juozas Olekas. Teigia, kad JAV pasisako už Rusijos pratybų skaidrėjimą. Teigia, kad oro policiją vykdyti ir iš Estijos nėra racionalu (bet pačia misija džiaugiasi). Nori, kad Rusija būtų NATO partnerė. Susitiko su JAV Gynybos sekretoriumi. Dalyvavo strateginių studijų forume. Teigia, kad Goro PAG patirtis neįkainojama. Kalbėjo labai rusofobiškai. Besibaigiant pirmininkavimui, pagaliau pristatė savo srities prioritetus.

12. (9) Vytenis Andriukaitis. Pristatė Tabako direktyvą EP. Alkoholio reklamą draustų visur, išskyrus televiziją. Su savivaldybėmis pykstasi dėl ligoninių. Išieškos iš emigrantų nesumokėtą sveikatos draudimą. Ieškos sprendimo dėl Vilniaus ligoninių optimizavimo. Atskleidė, kaip sistemoje plaunami pinigai. Siūlo tobulinti abortų draudimo įstatymą. Ekspertus stebina jo nepamatuotas hyperaktyvumas. Nenori atleisti susikompromitavusio Nacionalinio kraujo centro vadovo.

13. (5) Algimanta Pabedinskienė. Teigia, kad savarankiškai išsivarė porą viceministrų. Turėjo aiškintis Loretai. Iki 2014 vasaros pateiks pensijų kompensavimo tvarką. Pasveikino Baltijos tekstilės ir odos dalyvius. Turėtų išsaugoti pareigas.

14. (14) Dailis Barakauskas. Nuo kitų metų visus skambučius nukreipinės į BPC. Teigia, kad BPC vadovas pasitraukė dėl atestacijos ir jis dirbo netinkamai. Gali būti nušalintas ministrui artimas generolas Baniulis. Su kolegomis ES diskutavo apie migraciją. Toliau jo kėdę klibina net saviškiai.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą