2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Kaip Lietuvai kariauti su Rusija?

Klausimas visada yra sudėtingas ir nefainas. Aišku, patogiausia būtų turėti atominę bombą - neperka rusas sūrelio ir nelieka Vladivostoko. Bet mums būtų truputį per brangu ir gal visgi truputį nehumaniška.



Viskas atrodo prasidėjo nuo muitinių. Ką daryti? Blogai, kad mums Rusija tokia svarbi. Tiesiog neturime kur dėti savo sūrelius ir panašiai. Bandome būti principingi, bendraujam su Dalai Lama ir Kinijai irgi mūsų sūreliai tampa pašvinkę. Ką daryti, šveicarai savo karvyčių turi?

Aišku, buvo dar blogiau, kai apskritai mūsų pienelis pradėjo rusams nebetikti. Vėl blogai. Visiems mūsų pienas neblogas. Na, bent jau man labai skanus. Ypač Pieno Žvaigždžių. Bet rusams ten gal laipsnių trūksta ar ko, jie prie stipresniųjų ir tauresniųjų gėrimų pripratę. Ir prie atsibudimo mišrainėje.

Gaila, bet vakarams mūsų pienas turbūt niekad nebus gyvybiškai svarbus. Ar Lietuva turi būti pieno Imperija. Ne, geriau kai tokie žmonės kaip Kreivys ar Zylius atveda į Lietuva Barclays. Hitachi irgi yra neblogai arba Chevron. Nesu nei skalūnų entuziastas, nei atominės energetikos fanas, bet panašaus lygio žaidėjai reikalingi. Mes turime protingų žmonių ir turėtume juos išnaudoti, kad jie tingiai pakeltų užpakalius nuo lagaminų ir liktų. Iš pradžių gal su nepasitikėjimu, bet mes gi drąsi šalis norim būti, tai ir būkim. Estai Skype sukūrė, o mūsų dar neseniai buvo tris kartus daugiau negu jų.

Dėl 01/13 viskas sudėtingiau. Rusams niekada gyvenime neatrodo, kad jie kažką blogo padarė. Netikiu, kad jų mentalitetą galima pakeisti taip, kaip save jau gerus 70 metų už nacizmo nusikaltimus plakančių vokiečių. Keičiasi carai, sostinės, vienokios ar kitokios represijos lieka. Bet ne atmintyje.

Prekybinėje srityje mums pagelbės ES, kuri kreipėsi į PPO. Dėl istorijos, turbūt niekas. Labai gerai, kad PBK parodyta, kad mes nesitaikstysim. Galima siųsti istorikus, niekas į juos rimtai nežiūrės. Rusijos politikoje yra per daug istorinių konstantų.

Vinkaus siųsti negalima. Per daug geras žmogus. Visomis prasmėmis.

Taigi, kaip gyventi su Rusija. Ekonomikoje galima duoti durniui kelią ir pagalvoti ką daryti, kad mūsų verslininkai mokėtų patekti į Vakarus. Ir naudotis ES teikiamomis galimybėmis. Istorijoje negalima užleisti nei smiltelės smėlio, ant mūsų istorinio pagrindo.

O visas triukšmas - dėl Ukrainos. Kad Lietuva atsargiau žiūrėtų į ES asociacijos sutartį. Jeigu mus puola, reiškia mes nors šį pusmetį šio to verti. URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą