2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

UEFA Europos lygos ketvirtfinalių prognozės

Liko tik 8 klubai, kurie kovos dėl antro prestižiškiausio Europos trofėjaus. Laukia ne viena intriguojanti kova.



Chelsea - Rubin

Rusų klubas šį sezoną Europoje jau nuveikė daug. Tačiau Rusijoje situacija labai komplikuota ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl jų kelias turėtų baigtis šiame etape. Kitos priežastys dar akivaizdesnės - net ir Benitez Chelsea yra galinga komanda, kuri beje, paskutiniu metu yra visai neblogos formos. Ką jau kalbėti apie tikrai geresnę komplektaciją, gana stabilią padėtį EPL, kur turbūt iš 4-uko Chelsea niekas neišstums. Aišku, šiokia tokia problema yra tame, kad prieš pirmą dvikovą su Rubin laukia mūšis prieš MU, bet tikrai nustebčiau, jeigu Chelsea ketvertuke nebūtų. Rafa tikrai nenori skristi iš Londono neužbaigęs sezono, todėl komanda tikrai pasistengs, kad Europoje sezonas būtų ilgas.

Tottenham - Basel

Laukia intriguojanti kova. Basel (foto - Streller (apačioje)) žino, ką reiškia nuskriausti anglus - pernai dėka jų MU turėjo žaisti Europos lygoje, nes nesugebėjo išeiti į kitą etapą Čempionų lygoje. Dabartinis Basel šiek tiek nukraujavęs, bet tikrai ambicingas ir karingas. Jų rankose - namų pranašumas, puiki forma, neblogas tvarakraštis namų fronte. Aišku, ramybės neduos atkakliai vykstanti kova dėl Šveicarijos čempionų titulo. Spurs forma prieš rinktinių pertrauką tikari buvo smukusi - patirti trys pralaimėjiami iš eilės. Aišku, kad komanda stipriai priklausoma nuo Bale. Manau, kad svarbus faktorius gali būti tas, jog Spurs šio sezono prioritetas yra patekimas į Čempionų lygą, o ne iškovoti trofėjai Europoje. Jeigu pristabdys Bale, Basel turi visus šansus žengti toliau.

Fenerbahce - Lazio

Lazio klubas išgyvena vieną sunkesnių periodų šiame sezone. Forma tikrai neįspūdinga, tačiau Europos fronte komanda žaidžia žymiai sėkmingiau negu Italijoje. Todėl jie turės neblogus šansus. Jie turės aikštės pranašumą, po truputį į komandos sudėtį turėtų grįžti svarbūs traumuoti žaidėjai. Fenerbahce padėtis gal ir patogesnė - tvirtai įsitaisyta antroje vietoje Turkijos čempionate, dvikovų su Lazio periodu neteks žaisti prieš labai galingus varžovus (ne taip, kaip Lazio, kurie kausis su Roma), yra visai neblogos formos. Bet jeigu Lazio toliau Europoje žais tokiu režimu, kaip iki šiol, pusfinalyje žais jie. Nesvarbu, kad Italijoje rezultatai kritę, Europoje Lazio atrodo gerai. Bent kol kas.

Benfica - Newcastle

Benfica kol kas žaidžia nuostabų sezono - žengia be pralaimėjimų Portugalijoje, ten tikėtina, kad pavyks iškovoti čempionų titulą. Aišku, kad visi šansai yra ir po ilgesnės pertraukos papildyti europinių trofėjų lentyną. Newcastle nors ir rodė atsigavimo ženklus po žiemos transferų lango, visgi nei iš tolo neprimena galingos praėjusio sezono kariaunos. Tikėtina, kad ir toliau visas dėmesys bus skirtas gerinti padėčiai namuose. Aišku, Newcastle kovos, juo labiau, yra aikštės pranašumas, bet kozirių daugiau turi portugalai. Jų forma nuostabi, tvarkaraštis palankus, sudėtis galinga, todėl jie turėtų pasiekti daugiau negu ketvirtfinalį Europos Lygoje. 

Geltonsnapis Facebook'e


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą